:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: INSPIRE MUSIC
PERSBERICHT: INSPIRE MUSIC
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-04-13 - Geplaatst door: Werner
Video/Film Express lanceert speciaal muzieklabel

Inspire Music is een nieuw DVD-label van Video/Film Express. Alle toekomstige muziek-DVDs en CDs worden door het bedrijf voortaan op dit label uitgebracht. Op het label Video/Film Express blijven speelfilms, kinderrepertoire en documentaires uitkomen. De eerste release op Inspire Music vindt 30 maart aanstaande plaats: Sign O The Times van Prince.

Video/Film Express heeft met het uitbrengen van onder meer Supernatural van Santana, A Night In Black And White van Roy Orbison en Hell Freezes Over van The Eagles een voortrekkersol gespeeld in het openbreken van de markt voor muziek-DVDs. Toen ongeveer een jaar geleden het contract werd beindigd met het Amerikaanse Image, dat onder meer deze drie titels produceerde, droogde een belangrijke productbron op. Maar inmiddels hebben diverse overeenkomsten en acquisities n eigen initiatief ervoor gezorgd dat er weer een gestage stroom muziektitels op DVD wordt gegenereerd. En omdat de markt voor muziek-DVD zich anders ontwikkelt dan die voor speelfilms en andere genres is besloten daar dan ook maar een apart label voor op te zetten dat in zn naamstelling duidelijk aangeeft dat het muziektitels betreft.

De legendarische concertregistratie (in Ahoy in Rotterdam) van Sign O The Times van Prince is de eerste titel die -30 maart aanstaande- op Inspire Music wordt uitgebracht. Op dezelfde datum komen ook de eerste twee DVDs uit met registraties van het befaamde Amerikaanse televisieprogramma Soundstage, afleveringen uit het seizoen 2003-2004 met Michael McDonald en met Chris Isaak; ook deze verschijnen op Inspire Music. In mei volgt onder meer de hilarische muziekspeelfilm van The Rutles, All You Need Is Cash, terwijl een maand later de nieuwe Nederlandse rocksensatie Taxe debuteert met Live In Seattle. Taxe wordt aangevoerd door voormalig K-Otic lid Martijn Terporten.

Op Inspire Music zullen op gezette tijden ook CDs verschijnen; in veel gevallen zal dat gebeuren in de vorm van toegevoegde waarde aan een DVD-release, maar wanneer relevant en zinvol kunnen ook CD only releases plaatsvinden. In mei komt bijvoorbeeld het album Power Of Soul - A Tribute To Jimi Hendrix uit. Daarop worden Hendrix-klassiekers vertolkt door onder anderen Lenny Kravitz, Prince, Eric Clapton, Sting, Chaka Khan, Santana, Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, George Clinton, George Duke en Earth Wind & Fire. Power Of Soul komt alleen op CD uit.


Recent nieuws van dezelfde bron