:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: HUURDVD'S MEI 2004
PERSBERICHT: HUURDVD'S MEI 2004
Bron: Universal - Datum: 2004-04-13 - Geplaatst door: Werner
TEAM SPIRIT 2
18 mei
Komedie

Na het ongelooflijke succes van de eerste film en de tv-reeks betreden de jongens van “Eendracht Vooruit” eindelijk opnieuw het veld!! En wat blijkt: de tijd stond niet stil, ook niet voor de jongens van ‘Eendracht Vooruit’. Kapitein Eric probeert de vriendengroep samen te houden, geen evidente opdracht wanneer steeds meer ploegleden de roep van de natuur beantwoorden en zich met veel enthousiasme voortplanten. De grootste bijdrage terzake komt van Jean-Marc, die met “zijn Veronique” meteen een drieling aflevert. Ook Stef en Katja hebben ondertussen een zoontje - David - maar met name Katja ontdekt dat de realiteit van het moederschap minder rooskleurig is dan de damesbladen haar hadden voorgespiegeld. Voor Franky en Nancy, die geen kinderen kunnen krijgen, is al die baby-activiteit best wel pijnlijk. Ze besluiten een kind te adopteren. Geen simpele opdracht, want de bevoegde ambtenaar is niet onder de indruk van de opvoedkundige capaciteiten van Franky en Nancy. Rita en Jos hebben dan weer andere katten te geselen: zij zijn al veel vroeger aan kinderen begonnen en zien hun huwelijk ten prooi vallen aan de beruchte “seven year itch”. En, misschien verrassend, het jeukt vooral bij Rita… Filosoof Vic, ten slotte, stelt vast dat hij het steeds moeilijker krijgt met het beroep van zijn vriendin Inge, die als stripper aan de kost komt. Inge ziet echter niet in waarom zij haar beroep, waar niets mis mee is, zou moeten opgeven omdat Vic jaloers is, of een probleem heeft met naakt. En dan dient zich voor Eric de mogelijkheid aan om promotie te maken. Een gelegenheid die Eric niet onbenut laat om ook “Eendracht Vooruit” nieuw leven in te blazen. Twee vliegen in één klap… Maar een collega van Eric blijkt er anders over te denken. Het voortbestaan van de ploeg komt willens nillens op de helling te staan en zelfs de vriendschap tussen de jongens wordt zwaar op de proef gesteld.

Cast: Tom Van Landuyt, Michael Pas, Axel Daeseleire, Geert Hunaerts, Dimitri Leue, Mathias Sercu, Warre Borgmans, Hilde De Baerdemaker, Tania Kloek, Sandrine André, Ini Massez, Anne Denolf
Regie: Jan Verheyen
Site: www.teamspirit2.beDE PASSIEVRUCHT
11 mei
Drama

Bij onze Noorderburen is deze ontroerende en meeslepende bestseller van journalist-auteur Karel Glastra van Loon al enkele jaren verplichte literaire kost. Het boek leende zich, door zijn opbouw, plotwendingen en diepmenselijkheid ook uitstekend tot een verfilming, een taak waarvan regisseur Maarten Treurniet (Pleidooi) zich prima gekweten heeft. Armin Minderhout (Peter Paul Muller uit All Stars, de Nederlandse original van Team Spirit) werkt als corrector voor een wetenschappelijke uitgeverij. Hij heeft een zoon, Bo, met zijn eerste grote liefde Monika. Armin woont nu samen met Ellen, en ook zij willen samen een kind. Dan ontdekt Armin, 13 jaar na de geboorte van zijn zoon, dat hij onvruchtbaar is en dat altijd is geweest. Zijn zoon Bo kan dus zijn zoon niet zijn. De enige die met zekerheid de vader kan aanwijzen, is Monika, de moeder. Maar Monika is al 10 jaar dood. Alles wat Armin al die jaren over zichzelf en zijn leven heeft geloofd moet hij opnieuw wikken en wegen. En hij zal antwoord moeten geven op vragen die hij liever nooit had gesteld. Wat weet je eigenlijk van degene die je liefhebt? Hoe goed ken je de mensen die je het nauwst aan het hart liggen? Armin is woedend, jaloers en ontgoocheld en besluit op zoek te gaan naar de vader van zijn zoon, het begin van een nu eens grappige, dan weer prangende zoektocht.

Cast: Peter Paul Muller, Halina Reijn, Carice van Houten, Jan Decleir
Regie: Maarten Treurniet

Extra’s op de dvd:
• Deleted scenes
• Making of
• Commentaar van regisseur & scenaristPIPO EN DE P-P-PARELRIDDER
11 mei
Family Entertainment

Sapperdeflap! Nog een tv-held die uit de nevel van onze jeugd opduikt als welkom tegengewicht voor de internationale iconen van het lichte amusement. In dit vrolijke filmavontuur gaat Pipo de Clown, die in 1958 voor het eerst op de buis te zien was, samen met Mammaloe en zijn dochter Petra op weg om zijn Tante Anouska te helpen. Hierbij wordt het ‘gezin’ op de hielen gezeten door Dikke Deur en de boeven Snuf en Snuitje. Tante Anouska heeft hun hulp hard nodig, want het dorp wordt al lange tijd wakker gehouden door ‘een spook uit het kasteel’. Aangekomen bij het kasteel blijkt dat het niet gaat om een spook, maar om een ridder die daar ligt te snurken! De ridder wordt gewekt en daarmee is Tantes probleem opgelost. Maar wat gaat er nu met de Ridder gebeuren? Hij is vijfhonderd jaar geleden met opzet in slaap getoverd opdat hij zijn grote liefde, Jonkvrouw Filette, zou mislopen! Samen met tovenaar Miriardo gaan ze op zoek naar de mooie Jonkvrouw, die ook al vijf eeuwen in een diepe slaap gedompeld ligt! Jeugdsentiment dat ook nieuwe generaties kleuters en kids zal weten te bekoren.

Cast: Joep Dorren, Mariska van Kolck, Rudi Falkenhagen, Daan Schuurmans, Karin Bloemen.
Regie: Martin Lagestee (tv-serie Flodderen Unit 13)
Site: www.pipodefilm.nlTHE WARRIOR
18 mei
Drama

Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze prangende, poëtische film een regiedebuut is, want Asif Kapadia, een jonge Indische filmmaker die geboren is in Londen, levert hier een absoluut voldragen prent af, een klein pareltje dat zowel audiovisueel als verhaaltechnisch schittert. Irfan Khan zet een indrukwekkende, ingehouden vertolking neer als Lafcadia, een krijger in het feodale Indië. Hij past onderdanig de gruwelijke wetten van zijn krijgsheer toe en jaagt als het moet een heel dorp over de kling. Maar dan komt hij, na een zoveelste slachtpartij en een visioen, tot inkeer en zweert hij alle geweld af, zeer tot ongenoegen van zijn opdrachtgever. Zijn zoontje moet het met de dood bekopen en op zijn beurt wordt Lafcadia opgejaagd wild. Tijdens zijn vlucht maakt hij kennis met een jong straatboefje, wiens familie hij heeft vermoord, en een mysterieuze blinde vrouw die hen allebei doorziet. Het komt uiteindelijk tot een confrontatie met zijn oude strijdmakker, maar het is vooral de innerlijke strijd van de Krijger die, weerspiegeld in de betoverende (natuur)fotografie van Roman Osin, voor hele mooie filmmomenten zorgt. Debutant Kapadia wordt in recensies vergeleken met Sergio Leone en Akira Kurosawa, met David Lean en John Ford, voorwaar geen kleine namen. Een episch en toch intimistisch meesterwerkje van een beloftevol cineast.

Cast: Irfan Khan, Puru Chibber, Aino Annuddin
Regie: Asif KapadiaTHE SKULLS 3
25 mei
Thriller

Taylor Brooks is een sexy, jonge studente die vastbesloten is als eerste vrouw lid te worden van het geheime Skulls-genootschap. Ze weet de Raad zover te krijgen haar toe te laten bij de inwijdingsrituelen van de prestigieuze broederschap. Dan wordt ze meegetrokken in een sinistere wereld van teleurstelling, intimidatie en moord.

Cast: Clare Kramer, Bryce Johnson, Barry Bostwick, Brooke D’Orsay
Regie: J. Miles DaleWARRIORS OF VIRTUE II: THE RETURN TO TAO
25 mei
Actie

In Warriors of Virtue: The Return to Tao verschijnt een nieuwe schurk ten tonele, genaamd Dogon. Hij heeft het Land van Tao volledig in zijn macht gekregen. Kort nadat Ryan en zijn beste vriend Chucky bij een martial arts wedstrijd in Peking arriveren, komen zij in de parallelle wereld van het Land van Tao terecht. Hier worden zij herenigd met de Warriors om samen te strijden tegen Dogon. Ryan beseft niet dat het geen toeval is dat hij opnieuw in Tao wordt ontboden. Hij en zijn vrienden zijn namelijk de uitverkorenen, zij zijn de volgende Warriors of Virtue. In 1997 introduceerde de originele film Warriors of Virtue wereldwijd een heel nieuw genre, dat nu bekend staat als Fantasy Martial Arts. Liefhebbers van het genre kunnen zich dus weer in de handen wrijven.

Cast: Jeff Carrara, Kevin Smith
Regie: Michael Vickerman