:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: TAXE LIVE IN SEATTLE
PERSBERICHT: TAXE LIVE IN SEATTLE
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-06-08 - Geplaatst door: Werner
DVD Live In Seattle één van de vele recente hoogtepunten in het bestaan van Taxe

Het gaat goed met Taxe, heel goed. Al eerder berichtten wij over de fantastische reacties op de optredens tijdens de onlangs afgesloten toernee door de VS. Bijgaande radiospots illustreren dat succes nadrukkelijk. Sinds de terugkeer op vaderlandse bodem werkt de groep ook hier met haar imposante stage performance aan een groeiende populariteit. En dat de erkenning van een groter publiek in de maak is wordt dan weer geïllustreerd door het feit dat Taxe op 25 juni een optreden verzorgt in de grote zaal van Paradiso.

Tien dagen vóór dat optreden, 15 juni, komt de DVD Live In Seattle uit, die een registratie bevat van een spetterend optreden in de bekende Fenix Underground in Seattle aan het eind van een minitournee die Taxe eind 2003 in de Verenigde Staten maakte en waarin de groep onder meer de Whiskey a Go Go aandeed als opening act voor Vince Neil van Motley Crue. De opnamen werden geproduceerd door Greg H. Sims van Pantheon’s Music. Het geluid is uiteraard in 5.1 Surround en tot de extra features behoren backstagebeelden in de States en in Paradiso, interviews met alle groepsleden, een reisverslag uit Los Angeles en een vijf minuten durend fragment uit het allereerste radio-interview dat de groep deed in de Verenigde Staten.

Promotioneel wordt de release van de DVD ondersteund door de eerste single van Taxe, Alive And Dangerous, die is geproduceerd door niemand minder dan Steve Albini (o.m. Nirvana). Inmiddels is trouwens ook de Amerikaanse website van de groep online: www.taxemusic.com. Uiteraard is ook www.taxe.nl onverminderd toegankelijk.

Taxe bestaat uit voormalig K-Oticlid zanger Martijn Terporten, bassist Boy, keyboardspeler Ward, sologitarist High, drummer Riff en gitarist Jasper.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron