:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEK-DVD'S JULI 2004
PERSBERICHT: MUZIEK-DVD'S JULI 2004
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-07-27 - Geplaatst door: Werner
In de julirelease van muziekDVD's van Inspire Music treffen wij grote namen aan. Toppers uit het verleden zoals The Moody Blues, Count Basie en Chicago, maar ook de lang verwachte debuutDVD van de Nederlands/Amerikaanse rockgroep Taxe. Plus weer een Opera in Ahoy'...

TAXE - LIVE IN SEATTLE

Daar is-ie dan: de DVD Live In Seattle van de groep die momenteel een stormachtige ontwikkeling doormaakt, Taxe. De DVD bevat een registratie van een spetterend optreden in de bekende Fenix Underground in Seattle aan het eind van een minitournee die Taxe eind 2003 in de Verenigde Staten maakte en waarin de groep onder meer de Whiskey a Go Go aandeed als opening act voor Vince Neil van Motley Crue. De opnamen werden geproduceerd door Greg H. Sims van Pantheon�s Music. Het geluid is uiteraard in 5.1 Surround . Promotioneel wordt de release van de DVD onder meer ondersteund door de eerste single van Taxe, Alive And Dangerous, die is geproduceerd door niemand minder dan Steve Albini (o.m. Nirvana). Inmiddels is trouwens ook de Amerikaanse website van de groep online: www.taxemusic.com. Uiteraard is ook www.taxe.nl onverminderd toegankelijk. Taxe bestaat uit voormalig K-Oticlid zanger Martijn Terporten, bassist Boy, keyboardspeler Ward, sologitarist High, drummer Riff en gitarist Jasper.

Distributeur: Inspire Music
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS Digital Surround Sound
Speelduur: 90 minuten

Extra's:
• akoestische jamsessie
• bonussongs uit Paradiso
• interviews groepsleden
CHICAGO

Weer een aflevering uit de gerenommeerde concertserie van het Amerikaanse tv-programma Sound Stage. Het legendarische, in 1967 opgerichte gezelschap Chicago speelt hier de sterren van de hemel in de bezetting met Robert Lamm, Lee Loughnane, Bill Champlin, Keith Howland, James Pankow, Jason Scheff, Tris Imboden en good old Walt Parazaider. Op het programma o.m.: Colour My World, If You Leave Me Now, 25 Or 6 To 4, Free, Feeling Stronger Everyday en Beginnings. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het concert te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.

Distributeur: Inspire Music
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 89 minuten

Extra's:
• direct start
• biografieën
• discografieën
• highlights andere Sound Stage concerten
COUNT BASIE AT CARNEGIE HALL

Een sterrenparade van imposante omvang: op 20 maart 1981 zorgde Basie met zijn swingmannen ter gelegenheid van diens 50-jarig muzikantenjubileum voor een spectaculaire show met niet geringe gastartiesten als Tony Bennett, Joe Williams, Sarah Vaughan en George Benson. Dit zou een van de laatste televisieoptredens van The Count worden. Een prachtige tv-special met o.m. One O'Clock Jump, April In Paris, In A Mellow Tone en Fascinating Rhythm. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het concert te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.

Distributeur: Inspire Music
Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 104 minuten

Extra's:
• Direct Play
• A Tribute To Count Basie
THE MOODY BLUES - THE LOST PERFORMANCE, LIVE IN PARIS '70

Beelden van een bijna 35 jaar geleden verzorgd optreden in La Taverne de l'Olympia in Parijs met de heren Pinder, Edge, Hayward, Lodge en Thomas op het hoogtepunt van hun kunnen. Deze opnamen werden onlangs ontdekt in een Frans archief. Met o.m.: Nights In White Satin, Ride My See-saw, Tuesday Afternoon, Lazy Day en Never Comes The Day. Deze DVD kent de Direct Play feature: de DVD begint direct het concert te spelen in Dolby Digital 5.1. Voor andere instellingen dient eerst het menu te worden geactiveerd.

Distributeur: Inspire Music
Geluid: PCM, Dolby Digital 5.1
Speelduur: 58 minuten

Extra's:
• Direct Play
TURANDOT

Tien jaar lang slaagde Peter Kroone van het organisatiebureau Companions erin om groots opgezette operaproducties in Ahoy' te realiseren. Nog niet zo lang geleden stopte hij ermee omdat een en ander financieel niet meer haalbaar was. Met zijn producties trok hij de afgelopen jaren ook naar andere Europese landen, waar het succes wel zodanig was, dat er ook voor de komende jaren nog een flink aantal van deze monsterproducties op stapel staat. De Nederlandse liefhebber kan er natuurlijk een reisje aan wagen, maar het feest kan ook in de huiskamer worden meegemaakt doordat Inspire Music een exclusieve overeenkomst tekende met Companions, op basis waarvan dit jaar in elk geval zes opera�s op DVD zullen worden uitgebracht. Turandot is, na Nabucco, Aida, Il Trovatore en Carmen, de vijfde in de reeks. De opnamen hiervoor vonden plaats in januari 1996, tijdens de zevende uitvoering in Rotterdam Ahoy�

Distributeur: Inspire Music
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 129 minuten
Ondertiteling in Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Engels en Italiaans
Recent nieuws van dezelfde bron