:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES ZOMER 2004
PERSBERICHT: RELEASES ZOMER 2004
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-07-27 - Geplaatst door: Werner
Het zomert nu toch redelijk in ons land en dat is een van de redenen dat de DVD-stroom van Video/Film Express deze keer gering in omvang is. Toch nog een paar fraaie titels:

IMAX: ZION CANYON - TREASURE OF THE GODS

Zion Canyon is een indrukwekkende plek temidden van verschillende nationale parken in het zuidwesten van de Verenigde Staten: Bryce National Park, Monument Valley, Canyon de Chelly en Mesa Verde National Park. Oscarwinnaar Keith Merrill maakte er een fraaie reisfilm over, die in eerste instantie op het supergrootbeeld van de IMAX theaters (zoals Omniversum Den Haag) is vertoond en nu omgezet is van 70 mm grootbeeld naar super DVD-kwaliteit.

Geluid: DTS Surround Sound, Dolby Digital 5.1 Surround Sound
Speelduur: 40 minuten
IMAX: GENESIS - FOUR BILLION YEARS IN THE MAKING

Aan de hand van ingenieuze simulatietechnieken geeft deze film een indrukwekkend beeld van het ontstaan van het zonnestelsel. Boeiend ook doordat getoond wordt hoe de geologische veranderingen van invloed zijn geweest op de geschiedenis van het leven op aarde. Ook Genesis was oorspronkelijk op 70 mm grootbeeld te zien in IMAX theaters zoals Omniversum Den Haag.

Geluid: DTS Surround Sound, Dolby Digital 5.1 Surround Sound
Soeelduur: 40 minuten
DE VIJF DEEL 9: DE VIJF EN DE GEHEIME DOORGANG / DE VIJF OP AVONTUUR

Julian, Dick en George lopen wat achter met hun schoolwerk, en daarom krijgen ze de hele vakantie bijles. De leraar die door oom Quentin is aangesteld, is een ontzettend vervelende man. Hij heeft een grote hekel aan Timmy. Als De Vijf een raadselachtige kaart vinden met aanwijzingen voor een geheime gang, blijkt de leraar een verschrikkelijke tegenstander te zijn voor Julian, Dick, George, Annie en Tim.

De Vijf brengen hun vakantie door in Kirrin. Op een nacht ziet Annie een gezicht achter het raam, en de volgende ochtend blijkt er te zijn ingebroken in oom Quentins studeerkamer. Tot overmaat van ramp wordt George ontvoerd! Is er verband tussen deze gebeurtenissen? En welke rolspeelt Jo in dit mysterie? Julian, Dick en Annie storten zich vol overgave in een nieuw avontuur om hun nichtje en Timmy te redden uit de klauwen van de misdadige Red Tower en zijn mannen.

Geluid: Dolby Digital 2.0
Speelduur: 60 minuten
DE VIJF DEEL 10: DE VIJF EN DE SCHAT VAN DE STRANDJUTTER / DE VIJF WEER OP KIRRIN EILAND

Ligt er een schat in de grotten onder de Duivelsrotsen? Of is dat alleen maar een legende? De Vijf logeren samen met een vriendje en zijn aapje in een prachtige oude vuurtoren en horen van een van de dorpsbewoners het verhaal over de schatten in de grotten onder de vuurtoren. Dan vindt het aapje een gouden munt en wordt de legende opeens beklemmende werkelijkheid...

Het is weer vakantie en De Vijf zijn in Kirrin. Het liefst willen ze naar Kirrin Eiland, maar dat mag niet.Oom Quentin heeft het eiland nodig voor zijn experimenten en verklaart het verboden terrein. Wel spreekt hij met George af een lichtsignaal te geven dat alles oké is. Als er op een ochtend geen lichtsignalen van Kirrin Eiland komen, wordt George ongerust. Ze besluit er in haar eentje naartoe te roeien om te kijken of alles in orde is met haar vader. Maar dan blijkt dat er twee indringers op het eiland zijn...

Geluid: Dolby Digital 2.0
Speelduur: 60 minuten
Recent nieuws van dezelfde bron