:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: MUZIEKDVD'S NOVEMBER
RELEASEBERICHT: MUZIEKDVD'S NOVEMBER
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-11-12 - Geplaatst door: Serge
Deze maand brengt Video/Film Express nog een aantal interessante muziekDVD's op de markt en dan is de koek op voor dit jaar. Voor 2002 staan er alweer tientallen heftige titels in de planning, maar eerst even een blik op de grote diversiteit die het pakket van deze maand heeft te bieden.

A tribute to Burt Bacharach & Hal David
'A classy evening in the Royal Albert Hall' met een imposante schare aan artiesten die hoogtepunten (maar liefst 30 songs!) uit het niet minder indrukwekkende oeuvre van Bacharach & David presenteren. Uiteraard geven Elvis Costello en ster van de avond Dionne Warwick acte de présence, maar ook Petula Clark, Kenny Lynch, Yazz, Sacha Distel, Paul Carrack, Edwin Starr, Linda Lewis, Leo Sayer, Brian Kennedy en David Lynden Hall dragen hun steentje bij evenals nog een handvol aanstormende jonge talenten. Bacharach draaft zelf ook op om Dionne Warwick (beter van lijf, leden en stem dan nichtje Whitney) aan de piano te begeleiden. En zoals het dit soort programma's betaamt komt 'het hele zwikkie' aan het slot van het concert gezamenlijk het podium op. En uiteraard is het dan de beurt aan de allergrootste klassieker van het gefêteerde duo, What the world needs now.
Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 108 minuten - Geen extra features

The Jazz Channel presents Freddie Jackson
Deze maand opnieuw twee DVD's met registraties van het bekende tv-station The Jazz Channel. Op de eerste is Freddie Jackson ruim een uur aan het werk en dat betekent een portie degelijke soul. Jackson was in de jaren 80 en 90 na Luther Vandross zo'n beetje de bekendste mannelijke soulzanger. Hier brengt hij live zeven stukken, waaronder enkele medleys en Rock me tonight en Nice 'n' slow.
Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS - 65 minuten - Extra feature: interview met Freddie Jackson van ongeveer 10 minuten

The Jazz Channel presents Brenda Russell
De tweede van The Jazz Channel is een live optreden van soulzangeres (en keyboardspeelster en componiste) Brenda Russell. In de jaren zeventig vormde zij met haar man het duo Brian & Brenda, maar het echte succes kwam pas na hun scheiding in 1979, toen Brenda solo ging. In 1988 scoorde zij een paar Grammy nominaties en ze verzeilde tussen 1993 en 2000 in een platenloze periode. Halverwege 2000 maakte Russell een succesvolle comeback met het album Paris Rain. In dit programma zingt zij 14 songs.
Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS - 72 minuten - Extra feature: interview met Brenda Russell van 7,5 minuten

Music in high places - Sugar Ray
Een nieuwe aflevering in de prestigieuze serie die reisimpressies koppelt aan akoestische optredens van popartiesten. Deze keer is Sugar Ray op reis door Australië en dat betekent natuurlijk naast de goede versies die het vijfmansgezelschap van zijn songs ten beste geeft veel beelden van kangoeroes, struisvogels, didgeridoo's en aboriginals. Negen songs, waaronder Someday, Every morning en Fly en zoals gebruikelijk kan de kijker er voor kiezen om alleen die songs achter elkaar af te spelen zonder de verbindende toeristische beelden.
Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 59 minuten (zonder de extra's) - Extra features: directe scènetoegang, interview van 15 minuten, achtergrondreportage van 10 minuten, toeristische docu van 21 minuten, promospots, biografie en 'just the music'

MTV 20 - Rock
Derde en laatste DVD die opgehangen is aan het jubileum van clipzender MTV. Zestien clipshoogtepunten, waaronder Addicted to love van Robert Palmer, Right here, right now van Jesus Jones, Black hole sun van Soundgarden, Livin' on the edge van Aerosmith en Wynonna's big brown beaver van Primus.
Dolby Digital 2.0 en 5.1- 76minuten - Extra features: interviews, commercial bumpers, bio's, discografieën en de optioneel in beeld te brengen MTV-trivia over de betreffende clips en acts

Cheap Trick - Silver
Smullen voor de fans van dit excentrieke gezelschap: een registratie van het concert dat in augustus 1999 in Rockford, Illinois werd gegeven ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de groep. Een concert van maar liefst 2 uur en een kwartier met 30 songs! En met o.a. Slash, Billy Corgan, een heus drumkorps, het Harlem High School Choir en het Rockford Symphony Orchestra!
Dolby Digital 2.0 en 5.1 - 135 minuten - Extra features: audiocommentaar van de groepsleden, discografie, merchandisinginfo, weblinks, foto-album, behind the scenes

Los Super Seven - No borders
Een boeiend programma over de eclectische supergroep Los Super Seven. Een mix van studio-opnames (voor het album Canto), interviews en live-registraties geven een aardig zicht op de drijfveren en inspriratiebronnen van de Los Lobos-heren Hidalgo en Rosas, Maverick Raul Malo en hun companen én uiteraard op hun grote muzikale talenten... Veertien songs worden in hun geheel ten gehore gebracht (pus nog twee bonustracks).
Dolby Digital 2.0 en 5.1, DTS - 125 minuten (zonder de extra's) - Extra features: bonustracks La sirena en La morena, video over de geschiedenis van de groep en 20 minuten 'studio moments'.


Recent nieuws van dezelfde bron