:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S SEPTEMBER
PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S SEPTEMBER
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-09-27 - Geplaatst door: Werner
In de septemberrelease van Inspire Music valt direct de al eerder aangekondigde en enkele keren uitgestelde overzichts-DVD van Gruppo Sportivo op. Een regelrechte aanrader.
Meer fraais van o.a. Neil Sedaka, Kitaro en Smokey Robinson.

GRUPPO SPORTIVO - CAREER MOVES

De langverwachte DVD van de groep die vriend en vijand dit jaar verraste met de bizarre hype rond het nieuwe album Topless 16. deze DVD geeft een fraai overzicht van de successen die de groep in binnen- en buitenland heeft gehad. Dat gebeurt aan de hand van televisieopnamen en videoclips. De subtitel luidt dan ook in fraaie Gruppotaal: Watch Gruppo Doing It!
En zie ze tekeer gaan in o.m. Rock 'n' Roll, Disco Really Made It, Musica Pop, Mexican Radio, Sucker Of The Century, Sleeping Bag, Two Tickets For Rio en Beep Beep Love.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1
Speelduur: 240 minuten

Extra features:
• band commentary
• home video's
• Spinal Tap-like situationsTHE VERY BEST OF NEIL SEDAKA - LIVE IN CONCERT

Een prachtige collectie songs die weer eens aantoont wat een groot compositorisch talent Sedaka toch altijd is geweest. De man heeft een schatkist vol zeer herkenbare popsongs geproduceerd, waarvan hij een deel zelf ook nog eens linea recta de hitparades in heeft gezongen. Dus: Oh Carol, Breaking Up Is Hard To Do, Laughter In The Rain, Happy Birthday Sweet Sixteen, Solitaire, The Hungry Years, Betty Grable, Calendar Girl, Love Will Keep Us Together, I Go Ape, A Little Loving en Standing On The Inside bijvoorbeeld ontbreken vanzelfsprekend niet op deze registratie van een concert dat Sedaka op 28 augustus 1991 gaf in The Birmingham Symphony Hall. Sedaka wordt begeleid door een 30-mans symfonie orkest.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1
Speelduur: 95 minuten

Extra features:
• interview
• bonus track met Dara SedakaKITARO - AN ENCHANTED EVENING

Een derde DVD alweer van dit synthesizergenie bij Inspire Music. Ook op deze liveregistratie geeft hij er weer blijk van als geen ander westerse en Aziatische muziek in zijn 'nspirational music' in elkaar te kunnen laten vloeien. Deze DVD heeft de feature Direct Play en begint dus direct het concert af te spelen in DD 5.1.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1
Speelduur: 94 minutenBEST OF KITARO

Een compilatie van hoogtepunten uit live optredens van deze Grammywinnaar. Met o.m. Cosmic Love, Kokoro, Koi, Heaven And Earth en Silk Road. Deze DVD heeft de feature Direct Play en begint dus direct met het afspelen van de muziek in DD 5.1.

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1
Speelduur: 105 minutenTRAVIS TRITT & TRACE ADKINS

Weer zo'n perfecte registratie voor het tv-programma Soundstage. Deze keer geheel in countrysferen met de al jaren goed scorende Tritt én de in Nederland niet zo bekend eTrace Adkins, die in de VS te boek staat als de 'macho man' van de country. Grote man met krachtige stem, dus. Het tweetal brengt naast een aantal solo uitgevoerde songs ook enkele duetten. Deze DVD heeft de feature Direct Play en begint dus direct met het afspelen van de muziek in DD 5.1.

Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS
Speelduur: 80 minuten

Extra’s:
• biografieën
• discografieën,
• highlights andere Sound Stage concertenTHE VERY BEST OF RICHARD CLAYDERMAN - LIVE IN CONCERT

De laatste jaren is hij wat naar de achtergrond gedrongen, maar zijn muziek wordt nog steeds door miljoenen over de hele wereld zeer op prijs gesteld. Een live optreden van Richard Clayderman is altijd een speciale belevenis geweest en in deze show laat de Franse pianist zien en vooral horen waarom zijn muziek wereldwijd bekend werd. De beelden van zijn live show in het Mayflower Theatre in Southampton in 1992 worden afgewisseld met die van Clayderman op locatie, zoals St. Tropez en Parijs, en een exclusief interview bij hem thuis. Op het repertoire o.m.: Chariots Of Fire, Concerto Pour Une Jeune Fille, My Way en uiteraard Ballade Pour Adeline.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 75 minutenTHE VERY BEST OF SMOKEY ROBINSON - LIVE IN CONCERT

Deze bijna aanderhalf uur durende show van Smokey Robinson, één van Motown's grootste talenten, is in 1992 opgenomen in The Desert Inn te Las Vegas. Robinson, die ooit door Bob Dylan 'the greatest living poet' werd genoemd, was niet alleen jarenlang voorman van de legendarische Motownformatie Smokey Robinson & The Miracles, hij schreef ook songs voor andere artiesten zoals The Temptations en Marvin Gaye. Tijdens dit intieme optreden presenteert hij zijn grote hits (Tears of a Clown, I Second That Emotion, Being With You en Tracks Of My Tears bijvoorbeeld), maar ook romantische ballads en up-tempo songs uit het rijke souloeuvre.

Geluid: Dolby Digital 5.1
Speelduur: 85 minuten

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron