:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2005
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2005
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-01-10 - Geplaatst door: Werner
De eerste worp nieuwe DVD's in 2005 van Video/Film Express en Inspire Music - op 25 januari aanstaande - kent een paar opvallende titels. Allereerst natuurlijk de voor twee Oscars genomineerde debuutfilm van regisseur Vadim Perelman House Of Sand And Fog. Een aangrijpend drama.

Spektakel uit de oude doos wordt de komende maanden geleverd door middel van zes Italiaanse klassiekers, deze maand de eerste twee daarvan. En wat te denken van de pilot die in 1974 werd uitgezonden van de legendarische tv-serie Het Kleine Huis Op De Prairie?

Hieronder de volledige januarirelease.

HOUSE OF SAND AND FOG

Een hoogwaardig drama, genomineerd voor twee Oscars, met pareltjes van acteerwerk van Ben Kingsley, Jennifer Connelly en de Iranese Shoreh Agdhashloo. Qua sfeer en dramatische ontwikkelingen enigszins vergelijkbaar met films als 21 Grams, Death And The Maiden en In The Bedroom. Voorwaar geen karakteriseringen waarvoor een debuterend regisseur, Vadim Perelman, zich hoeft te schamen. Het beslist niet vrolijk stemmende verhaal over eenzaamheid, overlevingskunst en een dramatische fout van de belastingdienst schetst het drama van een met zijn familie uit Iran naar de VS gevluchte Iraniër (Kingsley). Hoewel hij ternauwernood de eindjes aan elkaar kan knopen, doet hij zich voor als een welgesteld man. Wanneer hij voor een koopje een fraai huis op de kop kan tikken, lijkt er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht, maar in het verleden zijn er een paar dingen rond dat huis niet goed geregeld en dat breekt hem nu op...

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 126 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0, 5.1

Extra's:
• Commentaartrack
• Verwijderde scènes
• Achter de schermen
• De auditie van Shoreh Aghdashloo
• Fotoalbum
• Productie-aantekeningen
• Cast gallery
• Filmmakers galleryHET KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE - THE PILOT

Vooruitlopend op de release van seizoen 3 in maart van dit jaar hier de film waar het in 1974 allemaal mee begon. De pilot van Het Kleine Huis Op De Prairie is gebaseerd op de goedlopende boekenserie van Laura Ingalls Wilder en deze door Michael Landon geproduceerde en geregisseerde aflevering betekende de aftrap voor de Emmy Award winnende serie. De pilot neemt de kijker mee van de bossen te Wisconsin naar de vlaktes van Kansas, waar de Ingalls hun nieuwe leven proberen op te bouwen. De Ingalls worden met veel tegenslagen en uitdagingen geconfronteerd in hun streven om een nieuw leven op te bouwen. Deze pilot aflevering is een absolute 'must-have' voor alle fans en een mooie kennismaking voor de mensen die de serie (nog) niet kennen.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 96 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0ULYSSES (ULISE)

Een fraaie filmische bewerking uit 1955 van Homerus' tweede epische dichtwerk, de Odyssee. De regie was in handen van de in 1981 overleden Mario Camerini, die later ook nog de nodige eer zou inleggen met enkele van de befaamde Don Camillo films. Hij mocht dit werk verfilmen met een sterrencast met o.a. Kirk Douglas (Odysseus), Silvana Mangano en Anthony Quinn. De film is digitaal geremastered. Ulysses is een van de zes klassiekers van Italiaanse oorsprong die Video/Film Express dit jaar uitbrengt. De kwalitatief beste prints van deze films zijn opgespoord in Duitsland, maar het oorspronkelijke Italiaanse geluidsspoor is er voor deze DVD-releases in Nederland en België weer aan toegevoegd.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 98 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: kleurTHE REVENGE OF HERCULES (LA VENDETTA DI ERCOLE)

De Italiaanse regisseur Vittorio Cottafavi (overleden in 1998) was een uitblinker in het 'drakenspektakel' genre. La Vendetta Di Ercole uit 1960 was daar een mooi voorbeeld van. De film gaat over een strijder die van het oorlogsfront naar huis komt en daar de strijd aan moet met reuzenvleermuizen, driekoppige honden en een levensgevaarlijke draak. Dit alles om zijn vrouw én zijn land te bevrijden van een boosaardige overheerser. Hoofdrolspeler Mark Forest speelde heel veel van dit soort gladiatorrollen; met het geld dat hij daarmee verdiende bekostigde hij een operazangstudie. The Revenge Of Hercules is een van de zes klassiekers van Italiaanse oorsprong die Video/Film Express dit jaar uitbrengt. De kwalitatief beste prints van deze films zijn opgespoord in Duitsland, maar het oorspronkelijke Italiaanse geluidsspoor is er voor deze DVD-releases in Nederland en België weer aan toegevoegd.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld: kleurTHE WORLD OF TATTOO

Henk Schiffmacher, een van 's werelds bekendste tattoo-artiesten, gaat in deze documentaire in op de verschillende inspiratiebronnen voor hem en zijn kunstgenoten én op de verschillende verschijningsvormen die deze kunstvorm kent. Een productie uit 1996 van Harrie Ronhaar en Gilles Frenken voor Lagestee Film in Amsterdam. Eerder uitgezonden door de AVRO.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 50 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0STANDING IN THE SHADOWS OF MOTOWN (1 disc version)

De met veel enthousiasme ontvangen film over de 'geheime' muzikanten van het Motown-label nu op één schijf: alleen de film zelf, geen extra's.

Distributeur: Inspire Music
Speelduur: 108 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS


Recent nieuws van dezelfde bron