:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES ZOMER 2005
PERSBERICHT: RELEASES ZOMER 2005
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-08-09 - Geplaatst door: Werner
Terwijl de zomer in onze contreien voortmoddert heeft Video/Film Express enkele fraaie aanbiedingen op het gebied van cinematografische hoogstandjes, een historische miniserie, een sportieve documentaire, twee imposante Imax-films en weer negen (!) DVD's met Lucky Luke.

A WEDDING

Het moet een spetterend feest worden: het huwelijk van Muffin Brenner en Dino Corelli. Zij komt uit nouveau riche kringen, hij behoort tot een steenrijke familie met maffiaconnecties. Alleen zijn er nogal wat factoren die een soepele afwikkeling van de luxueuze feestelijkheden doorkruisen. Zo blijkt de oude priester die het paar moet zegenen zo zijn bedenkingen te hebben, hebben de beveligingsbeambten (of zeg maar bodyguards) wel erg veel oog voor de dure cadeaus, geeft de bruidegom toe dat hij met zijn aanstaande schoonzus naar bed is geweest en overlijdt de oma van Dino vlak voor het moment suprème... Naarmate de alcohol steeds rijkelijker vloeit volgen er meer onthullingen en verwikkelingen. Een scenario dat natuurlijk een kolfje naar de hand van meesterregiseur Robert Altman was. Die maakte er in 1978 dan ook een hilarische, wreed humoristische satire van die nog steeds overeind staat als een huis. Zijn specifieke regietecniek, de spitse dialogen, de dramatische ontwikkelingen en schitterende acteerprestaties boeien nog immer. Tot de niet misselijke cast behoren o.a. Carol Burnett, Geraldine Chaplin, Desi Arnaz Jr., Vittorio Gassman, Lauren Hutton, Mia Farrow, Lillian Gish en Nina Van Pallandt.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 119 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0PICKUP ON SOUTH STREET

Een klassieker uit 1953 van de onvergetelijke, in 1997 overleden regisseur Samuel Fuller, die tussen 1949 en 1989 zo'n 25 bioscoopfilms afleverde. Een onvervalste spionage/contraspionagefilm met kwaadwillende communisten. Alles draait om de diefstal van staatsgeheimen en de jacht van geheim agenten op de gestolen documenten en degene die ze ontvreemd heeft van een door hen ingeschakelde koerierster, die niet weet wat er nu precies aan de hand is. Hoofdrollen in deze broeierige film noir voor Jean Peters als de koerierster en Richard Widmark als de dief.

Distributeur: Video/Film Express
Beeld: zwart-wit
Speelduur: 78 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0TARNATION

Tarnation (2003) is een van de persoonlijkste films van de afgelopen jaren. Op zijn elfde leende Jonathan Caouette een camera van zijn buurman om vervolgens jarenlang zijn dagelijkse leven te filmen. Hij monteerde alles (korte filmpjes, interviews, foto's, audiodagboeken, antwoorapparaatberichten etc.) in iMovie. Twintig jaar lang deed hij dit en probeerde hij door zichzelf en zijn directe omgeving vast te leggen te ontsnappen aan de chaos van zijn dagelijks leven. Uiteindelijk creëerde hij een archief van meer dan 160 uur audio- en beeldmateriaal. Wat begon als een experiment resulteerde in een portret van een Amerikaanse familie die uiteenvalt door armoede, verkrachting, kindermisbruik, verwaarlozing, hoererij en drugs. Een uiterst persoonlijk, sensationeel en fascinerend document dat het midden houdt tussen een documentaire, fictie, home movie en een psychedelische trip.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 88 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• trailer
• extended rushes
• bonus tracks
• commentaar van Jonathan CaouetteIMPERIUM NERO

De tweede van wat een serie van zes miniseries moet worden onder de noemer 'Imperium'. Video/Film Express bracht al eerder Imperium Augustus uit met o.a. Peter O'Toole en Charlotte Rampling. De serie wordt geproduceerd door de Italiaanse staatstelevisie en in Imperium Nero zijn de hoofdrollen weggelegd voor Laura Morante (La Stanza Del Figlio, The Dancer Upstairs), Ian Richardson (Cry Freedom, Dirty Weekend), Hans Matheson (Bille Augusts Les Misérables) en John Simm (24 Hour Party People). De ruim drie uur durende miniserie vertelt het verhaal van de aftakelende en uiteindelijk vermoorde keizer Caligula, zijn zus Agrippina en vooral van haar zoon Nero die na een enerverend keizerschap door allerlei intriges kiest voor zelfmoord.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 185 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTSTHE FIRST EMPEROR OF CHINA

Deze Imax-film biedt een reconstructie van de legendarische prestaties die Qin Shihuang, de eerste keizer van China, geleverd heeft en geeft de westerse kijker daarmee een unieke kans om meer begrip te krijgen voor de oude Chinese beschaving. Uitgebreid wordt ingegaan op de glorie van de Qin dynastie, maar ook op de terreur en de helse oorlogen die met feodale koningen werden gevoerd. Als unicum zijn er ook beelden van Qins levensgrote terracotta leger dat 2200 jaar geleden gemaakt werd ter opluistering van zijn graftombe.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 60 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTSHEARST CASTLE - BUILDING THE DREAM

De superrijke en niet van ijdelheid gespeende Amerikaanse magnaat William Randolph Hearst zag op zijn talrijke reizen naar Europa zoveel mooie kastelen dat het bouwen van iets dergelijks in de states een van zijn levensdoelen werd. Deze Imax-film geeft niet alleen een kijkje op het 127 hectare grote bouwwerk dat hij uiteindelijk verwezenlijkte in Californië, maar ook op de kastelen die Hearst op zijn grootheidswaanzinnige idee brachten.

Disributeur: Video/Film Express
Speelduur: 60 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTSLUCKY LUKE
- De Karavaan
- De Postkoets
- Dalton City
- Jesse James
- Ma Dalton
- De Zingende Draad
- De Witte Ridder
- De Grootvorst
- Tenderfoot


De legendarische cowboy die vlugger dan...jawel. Dit is de tweede worp van negen DVD's met op elke DVD 2 of 3 avonturen van Lucky Luke. De eerste serie -ook 9 DVD's- werd enige tijd geleden op de markt gebracht. Het bijzondere aan deze releases is het feit dat voor de inlays de oorsponkelijke stripcovers zijn gebruikt. De meeste DVD's hebben een speelduur hebben van bijna anderhalf uur.AALTRA

Aaltra is het zoveelste bewijs dat de cinematografie in België op een hoog niveau staat. Het is een uiterst grappige zwarte komedie, waarin de acteerinspanningen tot een minimum zijn beperkt en de kracht van stilte, mimiek, ritmiek en camerabeweging een prachtig eindproduct oplevert, dat uitblinkt in brutaliteit. Want zeg nou: een rolstoelroadmovie met gehandicapten die bepaald geen heilige boontjes zijn... da's niet een echt voor de hand liggend thema. De Standaard noemde Aaltra 'de grappigste Belgische film sinds mensenheugenis'. De film gaat over twee buren die niet bepaald bevriend zijn met elkaar. Al vechtend worden zij verpletterd door een tractor met aanhangwagen, waardoor ze allebei in een rolstoel belanden. Ze besluiten om samen naar Finland te gaan om daar van Aaltra, de constructeur van de aanhangwagen, een schadevergoeding te eisen. De reis is doorspekt met surrealistische ervaringen en ontmoetingen met op het eind van de rit een bekende Fin: regisseur Aki Karismäki.
De film (uit 2001) is inmiddels al op verschillende festivals in de prijzen gevallen; onder meer werd in Rotterdam in 2004 de publieksprijs in de wacht gesleept.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 93 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• commentaar van de regisseur
• jeugdwerk
• korte filmimpressiesCLEAN

Het leven van Emily Wang draait om seks, drugs en rock 'n' roll. Wanneer haar man, een versleten en bijna vergeten rockartiest, overlijdt aan een overdosis, stort haar leven in. Ze heeft geen geld, geen carrière en geen toekomst, want ze moet een half jaar de gevangenis in vanwege het bezit van dugs. En dan heeft ze ook nog een achtjarig zoontje dat wordt grootgebracht door haar schoonouders. Met name door de steun van haar schoonvader weet zij na haar vrijlating toch weer een normaal leven op te bouwen en 'clean' te blijven. Clean is een Frans/Canadese/Britse productie uit 2004 onder regie van Olivier Assayas (Irma Vep); Emily Wang wordt gespeeld door Maggie Cheung (Jet Li's Hero, Chinese Box, Tian Mi Mi) en haar schoonvader door een weer superieur acterende Nick Nolte. Muziek is er van onder anderen Tricky en Brian Eno.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 106 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTSMARATHON DREAMTEAM

Op deze DVD het verhaal van zeven Dreamteamers op weg naar de marathon van Rotterdam, met als centrale vraag: "Wat is hun doel en hoe gaan ze dat verwezenlijken?" Sinds 4 jaar roept het tijdschrift Runner's World kandidaten op om in een team van 7 hardlopers onder professionele begeleiding van trainer Rob Veer zich voor te bereiden op de marathon van Rotterdam. Van de ruim 1.000 aanmeldingen die het blad jaarlijks ontvangt werden er afgelopen jaar 7 uitgekozen om deel te nemen aan het Dreamteam. Dit zevental begon met de training voor de marathon van Rotterdam; sommigen voor het eerst, anderen voor een nieuw persoonlijk record. Het Dreamteam bestond daardoor uit zeer uiteenlopende hardlopers; van debutant tot ervaren loper, mannen en vrouwen, allemaal met een andere beoogde eindtijd. De makers van deze productie (The Kasander Film Company) volgden dit team vanaf de eerste trainingsdag, 16 weken lang. Na een uitgebreide introductie volgde een technische uitleg en werden trainingsschema’s opgesteld. Daarna begon de training. In de documentaire zien we het team trainen, ploeteren en grenzen verkennen met de dag van de marathon, 10 april 2005, als dramatisch hoogtepunt. Een paar uur na het lopen van de marathon van Rotterdam werd het Dreamteam voor de laatste keer geïnterviewd. Hoe ging het met ze? Waren er blessures? En doen ze volgend jaar weer mee? Overigens: volgend jaar vindt de marathon plaats op 9 april. Inschrijven kan vanaf oktober. Deze DVD verschijnt op 11 september.

Distributeur: Video/Film Express
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Dolby Surround 2.0REX GILDO - DE VAL VAN EEN SCHLAGERKONING

Met een val uit een badkamerraam op de tweede verdieping van een appartement in München kwam in 1999 een abrupt einde aan het leven van Duitslands meest succesvolle schlagerzanger Rex Gildo. In zijn 40-jarige carrière had Gildo tientallen hits en verkocht hij wereldwijd miljoenen platen. Jarenlang was hij met zijn knappe verschijning -altijd strak in het pak, zonnebankbruin en met een stralend witte glimlach- de hoofdact op het schlagerfestival van Kerkrade. Maar in de jaren tachtig kwam de klad in zijn muzikale loopbaan. Hij kon zich er echter niet bij neerleggen dat het voorbij was en bleef optreden, al was het nu in achterafzaaltjes en op bruiloften en partijen. Deze film kwam tot stand met steun van het Nederlands Fonds voor de Film en Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Distributeur: Inspire Music
Speelduur: 50 minuten

Extra's (78 minuten):
• Schlagerparade 1960
• Musik Ist Trumph (Die Hazy Osterwald Story)
• Tanze Mit Mir In Den Morgen


Recent nieuws van dezelfde bron