:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: KINGDOM OF HEAVEN
PERSBERICHT: KINGDOM OF HEAVEN
Bron: Fox - Datum: 2005-10-25 - Geplaatst door: Werner
KINGDOM OF HEAVEN
Historisch meesterwerk van Ridley Scott vol actie en avontuur
Te koop op dvd vanaf 2 november

Het verhaal
Kingdom Of Heaven schetst het avontuurlijke leven van een gewone smid, Balian (Orlando Bloom), die door het noodlot terechtkomt in een groep kruisvaarders op weg naar het Heilige Land. Als vreemdeling in Jeruzalem dient hij een gedoemde koning (Edward Norton) en wordt hij verliefd op een exotische, verboden koningin (Eva Green). Nadat hij geridderd wordt, moet hij het volk van Jeruzalem beschermen tegen de machtstrijd$ die losbarst tussen christenen en moslims. Zal een niets ontziende, middeleeuwse belegeringsoorlog de stad en haar inwoners vernietigen? Kingdom Of Heaven weet op weergaloze wijze het leven uit de 12de eeuw in beeld te brengen, met adembenemende decors en overtuigende personages die als mensen van vlees en bloed zijn neergezet.

De historische strijd om Jeruzalem
Dit is wellicht de meest fascinerende uitbeelding van het Jeruzalem uit de vroege Middeleeuwen die we ooit te zien hebben gekregen. Het stadsbeeld is pure magie: we maken kennis met een stad vol minaretten, tempels en prachtige kerken. We zien hoe het krioelde van leven in de soeks en de stad een plek was waar alle culturen samenvloeiden en samenleefden. Maar we zitten evenzeer op het puntje van onze stoel als de genadeloze oorlogsmachine Jeruzalem dreigt te vernietigen. De scène waarin de stad wordt aangevallen door de katapulten is adembenemend, net als de formidabele gevechtsscènes die perfect in beeld zijn gebracht.

Topacteurs
Regisseur Ridley Scott heeft voor deze topproductie een aantal topacteurs aan zijn zijde gekregen. Orlando Bloom laat in zijn vertolking zien dat hij ook in een dramatische hoofdrol kan schitteren. Bloom heeft veel faam verworven met zijn karakters in Lord Of The Rings, Pirates Of The Carribean en Troy. Ook Liam Neeson (Gangs Of New York, Rob Roy, Schindler's List) en Jeremy Irons (The Man In The Iron Mask, Stealing Beauty, The House Of The Spirits) zetten schitterende vertolkingen neer, en de Franse Eva Green (The Dreamers) is opmerkelijk als koningin Sibylla. Laten we vooral ook Edward Norton (Fight Club, American History X, The Italian Job) niet vergeten, die als lepreuze koning zijn gelaat achter een zilveren masker verborgen houdt. In de bijrollen is het Ghassan Massoud die een topprestatie aflevert in zijn rol van de menselijke Saladin, net als Alexander Siddig dat doet in de rol van Nasir, de rechterhand van Saladin.

Grote klasse van Ridley Scott
In Gladiator nam regisseur Ridley Scott ons mee naar het oude Rome, en nu laat de Oscarwinnende regisseur ons opnieuw delen in een schitterend historisch fresco. Scott gaat te werk als een geboren verteller die zijn verhaal versterkt met uitzonderlijke aandacht voor details en decors. Daarbij kiest hij voor sterke acteurs die aan de film een grote emotionele draagkracht kunnen geven. Zo zijn kijkers verzekerd van een meeslepende en spannende filmervaring.

Het canvas van de cameraman
Ook het camerawerk van John Mathieson verdient een bijzondere vermelding. Veel scènes lijken wel schilderijen met hun geladen blauwig licht, met in de actiescènes een lucht vol rook en stof waardoor het felle zonlicht priemt. Kingdom Of Heaven is meer dan twee uur puur visueel filmgenot.

Produktinformatie
Titel: Kingdom of Heaven
Releasedatum: 1 november 2005 (huur), 2 november 2005 (koop) in 1-disc en 2-disc special edition
Genre: drama/avontuur
Leeftijd: 16
Lengte: 139 min.
Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital, Engels 5.1 DTS (koop), Frans 5.1 Dolby Digital (huur)
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands, Frans (huur)

Extra's dvd:
Disc 1 (koop):
• Een gids voor Pelgrims (tekstcommentaar)
• Titanic DVD-trailer
Disc 2 (special edition):
• Interactief productieraster
• Documentaires
- Geschiedenis vs. Hollywood
- A&E Moviereal
• Internet featurettes
- Ridley Scott: het creëren van werelden
- Orlando Bloom: het avontuur van je leven
- Ontwerpen: hoe een oude stad tot leven wordt gebracht
- Kostuums: kleren maken de man
• Promotie van de film
• Bioscooptrailer


Recent nieuws van dezelfde bron