:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: TOLKIEN
PERSBERICHT: TOLKIEN
Bron: Fox - Datum: 2020-02-07 - Geplaatst door: Werner
TOLKIEN

Ervaar het fantasierijke leven van J.R.R. Tolkien
Tolkien is vanaf 22 januari verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

De Finse regisseur Dome Karukoski (Tom Of Finland) is een van de miljoenen trouwe lezers van de fantasietrilogie Lord Of The Rings en The Hobbit. Daarom dat Dome Karukoski het levensverhaal van 's werelds bekendste fantasieschrijver J.R.R. Tolkien met veel liefde en plezier verfilmd heeft. Zijn romans weerspiegelen niet alleen de persoonlijke relaties van Tolkien, maar ook historische gebeurtenissen, zoals de Eerste Wereldoorlog, laten hun sporen na. Tijdens het kijken, beleef je zelf de reis die vormgaf aan de fantasie van de legendarische schrijver. Leef je helemaal in en laat jouw eigen fantasie de vrije loop!

Synopsis
De film vertelt over de jeugdjaren van de visionaire schrijver J.R. R. Tolkien (Nicholas Hoult), waarin hij vriendschap, moed en inspiratie vindt bij een groep gelijkgestemden op zijn school. Hun band wordt in de loop der jaren alleen maar sterker, maar dreigt te eindigen met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Al deze ervaringen en de liefde voor zijn muze Edith Bratt (Lily Collins) inspireerde Tolkien tot het schrijven van zijn wereldberoemde 'Midden-Aarde'-romans.

Cast
De hoofdrolspeler, Nicholas Hoult (X-Men: Dark Phoenix, Mad Max Fury Road), is al van kleins af aan een grote fan van Tolkien’s boeken. Op een subtiele, maar sublieme wijze brengt hij de reis van J.R.R. Tolkien, van berooid weeskind tot professor in Oxford, in beeld. De prachtige Lily Collins (The Exception To The Rule, Snow White) belichaamt de grote liefde en muze van Tolkien – Edith Bratt. Andere rollen worden vertolkt door onder andere Colm Meaney (Con Air, Layer Cake, Star Trek: Deep Space Nine), Craig Roberts (Bad Neighbours, Submarine) en Derek Jacobi (Gladiator, Underworld: Evolution).
DVD
Speelduur: 107 Min
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Aspect ratio: 16:9 (2.39:1)
Menu's: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Verwijderde scènes
• First Look
• Audiocommentaar van Dome Karukoski
• Gallerij

Blu-ray
Speelduur: 112 min
Audio: Engels DTS-HD Master Audio 7.1, Frans Dolby Digital 5.1 e.a.
Beeldverhouding: 16:9 (2.39:1)
Menu's: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's
• Verwijderde scènes
• First Look
• Audiocommentaar van Dome Karukoski
• Gallerij


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron