:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> MGM >> PERSBERICHT: THE TERMINATOR - SPECIAL EDITION
PERSBERICHT: THE TERMINATOR - SPECIAL EDITION
Bron: MGM - Datum: 2001-02-16 - Geplaatst door: Serge
He's back

in

THE TERMINATOR SPECIAL EDITION


Voor quotes con huevos zatje altijd al goed bij Schwarzenegger. In 1984 produceerde hij - met machinale cyborgstem - de gouden oneliner I'll Be Back in de cultfilm The Terminator. Voor Schwarzenegger was dit de grote doorbraak als action hero.

In geen tijd klom The Terminator naar de top van de Amerikaanse boxoffice charts en in de jaren negentig stond hij al als klassieker te boek. Een prestatie voor een lowbudget-film, maar wel met steracteurs en een kei van een regisseur... James Cameron.

Nu is de film terug in een geweldige, geremasterde versie, de ultieme editie waar de rechtgeaarde sciencefiction- en actieliefhebbers al lang op zitten te wachten! Een sensationele Special Edition op DVD en video, met beter beeld, beter geluid en spectaculaire extra's. Dolby garandeert een excellente audio-dynamiek. Het oorspronkelijke monogeluid is vervangen door Dolby Surround op video en Dolby Digital 5.1 op DVD. De DVD-versie biedt verder bijvoorbeeld ook anamorphic widescreen.

PLOT:
MACHINES HEBBEN DE MACHT OVERGENOMEN...

The Terminator is een kiassieker in het sciencefiction-genre. De startscène situeert zich in het Los Angeles van 2029. Een nucleaire oorlog heeft de wereld verwoest. Gesofisticeerde machines besturen de aarde en hebben besloten de zwakke mensen, die hen hebben gecreëerd, te vernietigen.

In een volgende scène bevinden we ons in het Los Angeles van 1984. Op twee verschillende locaties materialiseren twee personen en verdwijnen in de nacht. De één is een kwaadaardige moordmachine, een Terminator (Arnold Schwarzenegger), de ander is de rebel Kyle Reese (Michael Biebn). De Terminator gaat op zoek naar Sarah Connor (Linda Hamilton) om haar te vermoorden. De rebel gaat op zoek naar Sarah Connor om haar te beschermen...

TERMINATOR QUOTES
o "Ik dacht dat het mij nooit zou overkomen dat ik naar foto's keek en me moest afvragen 'Ben ik dit of is dit een pop'? Het was gewoon niet mogelijk het verschil te zien. Op de tien keer dat die vraag me werd gesteld zat ik er zeker een keer of zeven naast." (Arnold Schwarzenegger over de make-up effects)

o "The Terminator was een cultureel fenomeen waar mensen psychologisch op reageerden. Hij stelde de donkere kant van de menselijke psyche voor. Het publiek omhelsde de fantasie waarin je zonder enige morele beperking kan doen wat je wilt en wanneerje dat wilt. Een duistere fantasie, maar wel één die mensen prettig vinden in de veilige warmte van de bioscoop." (James Cameron)

o "(...) de mensen zouden nooit geloof hebben gehecht aan een aardige vent als O.J. die de rol van een meedogenloze moordenaar speelt" ( James Cameron in 1984 over het feit dat de Terminator oorspronkelijk door O.J.Simpson zou worden vertolkt.)

o Op het eind van de film vervangt een elektronisch gestuurde pop van meer dan 1.80 m en 100 kg Arnold Schwarzenegger. De robot bestond uit meer dan 1000 met de hand gemaakte onderdelen. Het duurde bijna een jaar om hem te bouwen en een team van 5 personen was nodig om de robot te laten bewegen. Perfecte synchronisatie was aartsmoeilijk maar noodzakelijk om het manken van de Terminator uit te beelden!

o Liever dan suikerglas te gebruiken, ontwierp Stan Winston een pneumatische stalen vuist voor de scène waarin Schwarzenegger door de voorruit van een rijdende wagen slaat. Omdat deze pneumatische vuist niet mobiel was, liet Cameron een truck, met een valse stenen muur tegen z'n zijkant gemonteerd, in de omgekeerde richting tegen de vuist aanrijden.

o Time gaf The Terminator een plaats in de Top 10 van 1984, Esquire beschreef de film zelfs als 'misschien wel de belangrijkste film van de jaren tachtig'.

o Omwille van z'n sterke script voor The Terminator werd James Cameron ook ingehuurd als co-writer van Rambo: First Blood Part II.

Specificaties:
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Geluid: Engels, Frans, Italiaans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1984
Leeftijd: 16
Speelduur: ? min.

Extra's:
• The Terminator: A Retrospective Documentary
• Other Voices: Cast & Crew Documentary
• 7 Terminated Scenes
• 3 Trailers
• 2 TV Spots
• Original Script Treatment
• James Cameron Artwork
• Stan Winston Terminator and Make-Up Gallery
• Visual Effects Gallery
• Production Photographs
• Publicity Material
• DVD-ROM: drie scripts (Mac en PC compatibel)


Recent nieuws van dezelfde bron