:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: 2 LOUIS MALLE FILMS
PERSBERICHT: 2 LOUIS MALLE FILMS
Bron: Lumière - Datum: 2005-11-16 - Geplaatst door: Werner
ASCENSEUR POUR L'ECHAFAUD

Ascenscer Pour L'Echafaud is vandaag een klassieker: hij lanceerde Jeanne Moreau als filmactrice, bevatte een innoverende soundtrack en was een voorbode van de Nouvelle Vague, vooral in de vertelstijl.

Synopsis
Jeanne Moreau speelt Florence, de sensuele maîtresse van de gedesillusioneerde oorlogsveteraan Julien. Hij werkt in het bedrijv van Florences echtgenoot, een industrieel van middelbare leeftijd. Opgejut door zijn minnares besluit Julien de man te vermoorden.

Deze intelligent geconstrueerde thriller uit 1957 was het speelfilmdebuut van Louis Malle en tevens de film waarmee Jeanne Moreau bekendheid verwierf. De geïmproviseerde en onsterfelijk geworden jazz score is van Miles Davis, die speciaal naar Europa kwam voor deze film. Ascenseur Pour L'Echafaud betekende een brek met de traditionele esthetiek van de Franse cinema en heeft de naam de eerste officiële Nouvelle Vague te zijn.

Release: 18 november 2005
Regisseur: Louis Malle
Cast: Maurice Ronet, Jeanne Moreau, Georges Poujouly, Jean Wall, Yori Bertin, Felix Marten, Lino Ventura, Hubert Deschamps, Charles Denner, Jacques Hilling
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 90 min.

Extra's:
• Interview met René Urtreger (pianist van het Miles Davis kwintet)
• Trailer
• FotogalerijAU REVOIR LES ENFANTS

Met Au Revoir Les Enfants keert Louis Malle terug naar zijn eigen jeugd. Het genuanceerde en aangrijpende verhaal werd overladen met Césars en leverde hem in 1987 de Gouden Leeuw van Venetië op.

Synopsis
Frankrijk, 1944. Julie Quentin wordt na de herfstvakantie naar het internaat van een Jezuïetencollege gestuurd. Hij leert Jean Bonnet kennen, één van de drie nieuwe leerlingen die duidelijk iets verbergen. Al gauw worden ze onafscheidelijke vrienden. Julien ontdekt dat Jean Bonnets echte naam Kippelstein is, een Joodse naam. Wat later valt de Gestapo het internaat binnen...

Regisseur Louis Malle maakte deze film aan de hand van zijn eigen jeugdervaringen toen hij tijdens de oorlog zelf op internaat zat. De dag waarop zijn vriendjes opgepakt werden, is hij nooit vergeten. Een ontroerende terugblik.

Release: 18 november 2005
Regisseur: Louis Malle
Cast: Gaspard Manesse, Raphaël Fejtö, François Négret, Philippe Morier-Genoud, Francine Racette, François Berléand, Stanislas Carré de Malberg
Ondertiteling: Nederlands
Speelduur: 100 min.

Extra's:
• Fotogalerij


Recent nieuws van dezelfde bron