:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: NEW POLICE STORY EN MAN-THING
PERSBERICHT: NEW POLICE STORY EN MAN-THING
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-12-14 - Geplaatst door: Werner
NEW POLICE STORY
(SPECIAL STEELBOOK 2-DISC EDITION)


Strakke actie! Jackie Chan is terug op oude kracht.
Vanaf 3 januari 2006 verkrijgbaar op dubbel dvd

Synopsis
Inspecteur Wing van de Hong Kong politiemacht wordt het slachtoffer van een bende geleid door Joe. Nadat zijn hele team is vermoord, raakt Wing hopeloos aan de drank omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor de dood van zijn team. Het lot van Wing ligt in de handen van de jonge en net beginnende agent Fung. Het wordt Fungs doel om Wing aan te moedigen wraak te nemen op Joe en zijn Bende van Vijf. Wat volgt is een gevecht op leven en dood! Jackie Chan nam niet alleen de hoofdrol op zich, hij produceerde deze keiharde actiefilm ook en gaf daarmee de rijzende ster Daniel Wu de kans om zich op een fantastische manier te bewijzen.

Features
Met: Jackie Chan (Rush Hour 2, The Tuxedo, Shanghai Noon), Daniel Wu (Around The World In 80 Days, One Night In Mongkok, Dragonblade), Nicholas Tse (The Medallion, Enter The Phoenix, Goddess Of Mercy)
Regie door Benny Chan
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Kantonees - Dolby Digital 5.1 Engels
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie
Speelduur: 118 Minuten
Leeftijd: 16, angst geweld, grof taalgebruik en drugs

Extra's:
• Also Or Soon Available:
Trailers van Enter The Phoenix, Unleashed, Assault On Precinct 13, A Sound Of Thunder, Saw, The Aviator
• Behind the Scenes (Speelduur: 60 minuten)
• TV-spots (Speelduur: 13 minuten)
• Making Of (Speelduur: 15 minuten)
• Photo Gallery: een tiental willekeurige stills uit de film

Linernotes
Na een aantal teleurstellende Hollywoodfilms keert Jackie Chan met New Police Story terug naar Hongkong, waar hij zijn beste films maakte. Jackies Amerikaanse doorbraak in 1993, met Rumble In The Bronx, en het daaropvolgende succes van de twee Rush Hour-films, maakten van hem een gewilde ster. Maar de kwaliteit van zijn films in Hollywood was niet altijd even hoog. Voor elke Rush Hour-film staat een fantasyfilm-voor-het-hele-gezin, zoals The Tuxedo (2002) en The Medaillon (2003), films die hem beslist geen recht deden. Zelfs met de Rush Hour-films was Chan niet helemaal tevreden. In een interview zei hij: "Vergeleken met mijn oude films is Rush Hour helemaal geen succes in Azië. Mensen vinden de film niet grappig en de vechtscènes zijn niet lang genoeg. Toen de film een hit werd in de V.S. begreep ik er eerst niets van. Nu weet ik dat ik twee soorten films moet maken: voor het publiek in het Westen en voor mijn publiek in Azië. Die laatste kijken al twintig jaar naar mijn films." Na enkele jaren films voor het Westerse publiek te hebben gemaakt, is nu dus Azië weer aan de beurt. Toen bekend werd dat Jackies eerste grote Hongkong-productie in jaren New Police Story zou gaan heten, gingen de fans meteen watertanden. Met Police Story (1985) schreef hij twintig jaar eerder immers geschiedenis. Nog steeds geldt de Police Story-reeks als het neusje van de zalm voor wat betreft actie, humor en stuntwerk.

In New Police Story wordt Jackie bijgestaan door enkele jonge sterren van de Aziatische cinema, zoals Nicholas Tse (Time And Tide), Daniel Wu (Enter The Phoenix), Charlene Choi (The Twins Effect) en Terence Yin (Gen X-Cops). Regisseur Benny Chan, die eerder met Jackie samenwerkte aan Who Am I? (1998) en die furore maakte met de twee Gen X-Cops-films, doordrenkt de film in strakke beelden waarin een hoofdrol is weggelegd voor de hoogbouw van de skyline van Hongkong. New Police Story is daarmee visueel een van de indrukwekkendste Jackie Chan-films ooit. Op het gebied van actie en stuntwerk doet New Police Story oude tijden herleven. De waanzinnige scène met de op hol geslagen dubbeldekkerbus laat zich bekijken als een hommage aan de beroemde scène uit de eerste Police Story. Hierin weet Jackie eveneens een gekaapte dubbeldekker met veel spektakel tot stilstand te brengen. Toch verschilt New Police Story aanmerkelijk van zijn voorgangers. De film heeft een meer duistere toon, het geweld is harder en de humor heeft grotendeels plaatsgemaakt voor drama. In zijn rol als depressieve, door schuldgevoel geplaagde politie-inspecteur laat Jackie Chan een verrassende, nieuwe kant van zichzelf zien. In interviews spreekt Chan al jaren de wens uit om eens een film te maken zonder een enkele vechtscène. Als voorbeeld noemde hij "een Aziatische variant op Kramer Vs. Kramer". Dat Chan behalve met kungfu en komedie ook met melodrama uit de voeten kan, heeft hij met New Police Story afdoende bewezen.



MAN-THING
(SPECIAL STEELBOOK 2-DISC EDITION)


Gebaseerd op een MARVEL Comic Book
Vanaf 3 januari 2006 verkrijgbaar op dubbel dvd

Synopsis
Your fear is his deadliest weapon
In het plaatsje Bywater verdwijnen mensen op raadselachtige wijze. Hun lijken worden later teruggevonden in het moeras. De nieuwe sheriff Kyle Williams onderzoekt de moorden, maar komt er al snel achter dat deze zaak ingewikkelder is dan hij dacht. Wat houdt zich schuil in het donkere, ondoordringbare moeras? Is het een seriemoordenaar of iets dat nog huiveringwekkender is? Man-Thing is gebaseerd op de gelijknamige cultcomic van Marvel (Spider-Man, Hulk, Ghost Rider), die voor het eerst gepubliceerd werd in 1971. Regisseur Brett Leonard, eerder verantwoordelijk voor het baanbrekende Lawnmower Man, en het special effects team van The Matrix leveren hiermee een formidabele horror-actiefilm af!

Features
Met: Jack Thompson (Star Wars: Episode II - Attack Of The Clones, The Assassination Of Richard Nixon, Feed), Matthew Le Nevez (Garage Days, Peaches, A Family Legacy), Steve Bastoni (The Matrix Reloaded, Police Rescue, The Crocodile Hunter: Collision Course)
Regie door Brett Leonard
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Genre: Actie/Horror
Speelduur: 95 Minuten
Leeftijd: 16, angst en geweld

Extra's:
• Deleted Scenes (Speelduur: ± 20 minuten)
• Trailer (Speelduur: ± 2 minuten)
• Turbulence/Swarm Tests (Speelduur: ± 3 minuten)
• Bloopers (Speelduur: ± 1 minuut)
• Concept Art (Speelduur: ± 3 minuten)
• Building Scenes (Speelduur: ± 15 minuten)
• Storyboards (Speelduur: ± 11 minuten)
• Photo Gallery
• Liner Notes
• Also Available (Speelduur: ± 10 minuten)
Trailers van Immortals, Unleashed, Alone In The Dark, A Sound Of Thunder en Saw.
• Vfx Pre-Visualisation (Speelduur: ± 3 minuten)
Totale Speelduur: 78 Minuten

Liner notes
Hulk, Spider-Man, X-Men en Fantastic Four zijn de grote namen van Marvel Comics (www.marvelcomics.com). Iedereen kent ze. Zo niet uit de strips, dan toch zeker uit de succesvolle Hollywoodfilms. Vergeleken met deze illustere superhelden is Man-Thing altijd tamelijk obscuur gebleven. Het verschil ligt in de oorsprong van de comics. Hulk, Spider-Man en X-Men werden door Marvel bedacht in de vroege jaren zestig, de bloeiperiode van comic books. Met name Marvel Comics deed goede zaken. Anders dan de grote concurrent, het traditionele DC Comics, zochten de schrijvers en tekenaars bij Marvel naar nieuwe manieren om strips interessant te maken, onder andere door hun superhelden menselijker te maken, met alle gebreken en zwaktes die daarbij hoorden. Het werkte en Marvel wist de interesse te wekken van een nieuwe generatie lezers. Begin jaren zeventig zakte de markt voor strips weer in en opnieuw ging Marvel op zoek naar vernieuwende vormen. De traditionele superheldenstrips werden aangevuld met andere genres zoals kungfu, satire en horror. Op deze manier hoopte Marvel een meer volwassen publiek te bereiken. Eén van de nieuwe titels was Man-Thing, een creatie van Roy Thomas en Gerry Conway. Man-Thing debuteerde in 1971 in de eerste uitgave van Savage Tales. De overeenkomsten met de reeks Swamp Thing van concurrent DC Comics, die ongeveer tegelijkertijd verscheen, zijn overduidelijk. Toch is hier sprake van toeval, hoewel beide uitgevers wél een gezamenlijke inspiratiebron hadden: de stripfiguur The Heap uit de jaren veertig, die op zijn beurt weer geïnspireerd was door Theodore Sturgeons korte verhaal It uit 1940. De man die van Man-Thing een echte cultfiguur maakte, was schrijver Steve Gerber. Hij schreef gedurende de jaren zeventig een reeks stripboeken met het moerasmonster in de hoofdrol. Gerber breidde het universum van Man-Thing uit met een heleboel bizarre bijfiguren, waaronder Howard the Duck, waarvoor Gerber later een aparte, satirische strip zou bedenken. Door de ongebreidelde fantasie van Gerber werd Man-Thing zeer populair bij jongeren en volwassenen.

Na 22 delen vond Gerber het welletjes en sloot hij de serie af met een bizarre vondst: hij voerde zichzelf op in het laatste Man-Thing stripboek. In 1979 volgde een tweede, nieuwe Man-Thing reeks, zonder Gerber. Een derde reeks verscheen in 1997. Na de succesvolle stripverfilmingen X-Men, Spider-Man en Hulk stonden ineens alle figuren uit de Marvel-stal op de nominatie om in een film te schitteren. Zo ook Man-Thing. Het scenario is losjes gebaseerd op een van Gerbers verhalen. Sommige personages zijn vernoemd naar de creatieve geesten achter de oorspronkelijke strip (Steve Gerber, Mike Ploog en Val Mayerik). Regisseur Brett Leonard staat bekend om zijn grensverleggende werk met computereffecten in films als Lawnmower Man, Hideaway en Virtuosity. In Man-Thing vertrouwt hij op de ervaring van Makeup Effects Group, die eveneens de effecten van The Matrix-trilogie voor hun rekening namen. Onder hun supervisie komt het metershoge moerasmonster voor het eerst overtuigend tot leven.