:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: ICE PRINCESS
PERSBERICHT: ICE PRINCESS
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-03-15 - Geplaatst door: Werner
ICE PRINCESS
From A Bookworm... Into A Star !
Van de makers van The Princess Diaries verschijnt nu de komische en sportieve familiefilm Ice Princess.
Te huur op DVD vanaf 28 maart 2006
Te koop op DVD vanaf 29 maart 2006

Voor de boekenwurm Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) komen haar dromen uit als bij toeval blijkt dat ze talent heeft voor het kunstschaatsen. Ze wil graag haar hart volgen, maar dan gaat ze in tegen de wil van haar moeder (Joan Cusack), die haar dochter het liefst ziet studeren aan een topuniversiteit. Joan Cusack (Working Girl, In & Out), Kim Cattrall (Sex And The City) en de nieuwe tienerster Michelle Trachtenberg (Six Feet Under, Buffy The Vampire Slayer) maken hun opwachting in dit meeslepend verhaal over het volgen van je eigen dromen. Let ook zeker op de wereldbekende kunstschaatskampioenen Michelle Kwan (wereld- en Olympisch kampioen) en Brian Boitano (winnaar Olympisch Goud) in bijzondere bijrollen.

Regie: Tim Fywell (I Capture The Castle)
Scenario: Hadley Davis (Spin City, Dawson's Creek)
Gebaseerd op een verhaal van Meg Chabot (The Princess Diaries)
Producer: Bridget Johnson (As Good As It Gets)

Het verhaal
Hoewel ze heel graag een gracieuze kunstschaatskampioene wil worden, is de klungelige boekenworm Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) een buitenbeentje. Ze is erg intelligent, en haar moeder (Joan Cusack) stoomt haar klaar voor de prestigieuze universiteit van Harvard. Van schaatsen wil Joan Carlyle dus niets weten. Zodoende zit Casey altijd met haar neus in de boeken. Veel vriendinnen heeft ze niet, en op feestjes zie je haar zelden. Haar droom om schaatskampioene te worden heeft ze dan ook al lang opgeborgen. Wanneer Casey besluit om een werkstuk te maken over kunstrijden op de schaats is ze best nerveus. Nu krijgt ze eindelijk de mogelijkheid om de beste schaatsers uit de regio te ontmoeten. Eenmaal op het ijs raakt ze volledig in de ban van het kunstschaatsen. Ze blijkt talent te hebben en kan het haast niet geloven als ze mee mag trainen met schaatsster Gen Harwood (Hayden Panettiere), die getraind wordt door Gen's moeder én topcoach Tina Harwood (Kim Cattrall). Voor Casey gaat een wereld open. Niet alleen komt ze in aanraking met de glamour, het harde werken en de concurrentie die nergens voor terugdeinst, ze wordt ook verliefd op Gen’s tweelingbroer Teddy (Trevor Blumas). Hoewel ze steeds beter wordt in het kunstschaatsen, wordt het echter steeds lastiger om de loodzware training te combineren met het halen van tienen. Als ze echt tot de top wil doordringen dan zal ze knopen moeten doorhakken. Maar dat betekent dat ze moet kiezen tussen haar moeder en haar eigen idealen.

Cast
Net als haar broer John, maakt Joan Cusack haar filmdebuut in een aantal 'teen flicks' uit de jaren '80. Na een paar kleine filmrollen, krijgt ze een plaatsje in Saturday Night Live. Ze neemt de job enthousiast aan, maar komt al snel tot de vaststelling dat ze als vrouw onvoldoende haar humoristische zelf kon zijn. Na amper één seizoen stapt ze op. Haar optreden in de show was echter geen slechte carrièrezet geweest; ze krijgt een rol in Broadcast News, naast Holly Hunter. Daarna volgt Working Girl met Melanie Griffith, die haar een eerste Oscarnominatie oplevert voor beste actrice in een bijrol. Al gauw staat Joan bekend als dé actrice om de 'buddy' van een glamoureuze ster te spelen. Na een periode waarin ze haar gezin voorrang geeft, maakt Joan in 1997 een onverwachte comeback. De komedie In & Out, waarin ze aan het altaar wordt achtergelaten wanneer haar verloofde ontdekt dat hij homo is, levert haar prompt een tweede oscarnominatie op, opnieuw in de categorie Beste Actrice in een Bijrol. In deze Ice Princess zien we Joan als de dominante moeder van Casey Carlyle.

Kim Cattrall's filmcarrière gaat in 1982 van start met de 'teen sex comedy' Porky's. Andere komedies volgen met Police Academy in 1984, Turk 182! in 1985, Big Trouble In Little China in 1986 en Mannequin in 1987. Vervolgens duikt ze ook nog op in The Bonfire Of The Vanities (1990) en de zesde Star Trek-film The Undiscovered Country (1991). Gedurende de jaren '90 blijft het erg stil rond Kim, en pas wanneer ze eind jaren '90 in de huid van Samantha Jones in Sex And The City kruipt, heeft Kim een wereldhit te pakken. Ze vertolkt de rol van seksbom voor alle zes de succesvolle seizoenen, en houdt er in 2003 zelfs een Golden Globe voor Beste Actrice in een bijrol aan over. Haar meest recente films zijn Baby Geniuses (1999), Crossroads met Britney Spears (2002) en nu deze Ice Princess.

Na een honderdtal reclamespots en talloze rolletjes in televisieseries heeft Michelle Trachtenberg in 1996 haar eerste grote filmrol te pakken in Harriet The Spy, een film gebaseerd op het populaire kinderboek van Louise Fitzhugh. In 1999 zien we Michelle opnieuw op het grote scherm, maar deze keer als de voorzichtige Penny in de live-action versie van Inspector Gadget. Haar carrière neemt een donkere wending wanneer ze naar Los Angeles verhuist om in de culthit Buffy The Vampire Slayer de rol van Buffy's geheimzinnige zus Dawn op zich te nemen. Ze blijft in de serie tot de laatste aflevering in 2003. Het einde van Buffy betekent echter niet het einde van Michelle's acteercarrière. In Eurotrip (2004) bewijst Michelle dat ze geen kind meer is, door aan haar personage Jenny een erg sexy vertolking mee te geven. Haar voorlopig laatste realisaties zijn Mysterious Skin (2004), een rolletje in Six Feet Under en Ice Princess.

In Ice Princess worden acteurs niet alleen schaatsers, maar schaatsers worden ook acteurs. Want de Michelle Trachtenberg en Hayden Panettierre worden op de ijsbaan vergezeld door niemand minder dan wereldkampioenen kunstschaatsen Michelle Kwan en Brian Boitano! Michelle Kwan werd bij de afgelopen tien wereldkampioenschappen op de kunstschaats maar liefst vijf keer de beste. Ze won zilver bij de Olympische Spelen in Nagano en goud in eigen land; Salt Lake City. Ook dit jaar in Turijn was ze topfavoriet voor edelmetaal. Helaas moest ze kort voor de aanvang van de Spelen afzeggen. Ze had teveel last van een liesblessure. Ook Brian Boitano won Olympische Goud bij het kunstrijden op de schaats.

Wist je dat...
... Michelle Trachtenberg zo goed als geen ervaring had in schaatsen voor de opnames van deze film?
... Schaatsen de tweede meest populaire sport in de Verenigde Staten is? ze komt vlak na professioneel football.
... Scenariste Hadley Davis zich liet inspireren door haar eigen ambities om ooit professioneel balletdanser te worden?

Technische specificaties:
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 – 1.85:1
Speelduur: 94 minuten

Extra's:
• Deleted Scenes
- Alternatieve openingsscène
- Casey ontmoet de sneeuwschuiverklas
- Tina deelt kostuums uit en geeft Casey advies
- Casey vraagt Tina naar haar verleden
- Tina vertelt Casey dat ze haar wil coachen
• Muziek en Meer
- "Reach" uitgevoerd door Caleigh Peters
- "No One" uitgevoerd door ALY and A.J.
• Achter de schermen bij Disney: gesproken toelichting
De film bekijken met gesproken toelichting van Michelle Trachtenberg, Hayden Panettiere, Trevor Blumas en Kirsten Olson.