:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: NATIONAL TREASURE S.E.
PERSBERICHT: NATIONAL TREASURE S.E.
Bron: Buena Vista - Datum: 2008-01-03 - Geplaatst door: Werner
NATIONAL TREASURE 2-disc Collector's Edition
Te koop op DVD vanaf 9 januari 2008

National Treasure, een film van Jerry Bruckheimer (Pirates Of The Caribbean, The Rock, Armageddon...), vertelt het verhaal van een gedreven schattenjager, vertolkt door Academy Award-winnaar Nicolas Cage. Deze bioscoophit is vanaf 9 januari verkrijgbaar in een 2-disc Collector’s Edition DVD, met een schat aan nieuw bonusmateriaal.

Benjamin Gates (Nicolas Cage) is al zijn leven lang op zoek naar de allergrootste en meest prestigieuze schat uit de geschiedenis. De Founding Fathers verborgen deze schat, maar lieten duidelijke aanwijzingen achter over de plaats ervan, van symbolen op dollarbriefjes tot verborgen tips in het Capitool. Tot Gates' grote verbazing leidt zijn zoektocht hem naar een kaart, op de achterkant van de Declaration of Independance! Hij beseft dat hij er alles aan moet doen om de schat uit verkeerde handen te houden en hij besluit het meest gerespecteerde en best bewaarde document uit de geschiedenis te stelen... In een race tegen de tijd, moet hij de FBI van zich afschudden en zijn gezworen vijand (Sean Bean) telkens een stapje voor zijn, de laatste codes ontcijferen en het 2000 jaar oude mysterie achter de grootste schat van de Verenigde Staten onthullen.

Een overweldigend avontuur voor ieder die houdt van spanning en actie !

Momenteel loopt het vervolg, National Treasure: Book Of Secrets in de bioscoop. De film verschijnt op DVD in mei 2008.

De acteurs
Nicolas Cage: Nicolas Coppola beslist al snel zijn naam te veranderen in Nicolas Cage, om uit de schaduw van zijn illustere oom, Francis F. Coppola, te kunnen treden. Het succes laat niet lang op zich wachten en in 1983 wordt zijn carrière definitief gelanceerd door zijn rol als Randy, een punkrocker, in Valley Girl. Bij het grote publiek raakt hij bekend met Sailor And Lula van David Lynch, bekroond met een Gouden Palm in Cannes. Voor zijn rol in Leaving Las Vegas (1995), wordt hij bekroond met een Oscar voor Beste Acteur. Met een uitgebreid palmares bewijst Nicolas Cage in verschillende genres zeer succesvol te zijn : komedies, zoals Peggy Sue Got Married (1986), Raising Arizona (1987); horrorfilms, zoals Shadow Of The Vampire (1989); vele actiefilms, zoals The Rock (1996), Con Air (1997), Face Off (1997), Snake Eyes van Brian De Palma (1998) en meer sentimentele films, zoals City Of Angels (1998), Family Man (2000) en nog vele andere. Ondertussen heeft hij ook reeds een eigen langspeelfilm gedraaid, Sonny. Zijn grootste passie blijft echter de actiefilm en met National Treasure heeft hij er opnieuw een succestitel bij.

Ook met: Diane Kruger (Michel Vaillant, Troy,...), Jon Voight (Coming Home, Mission: Impossible, Enemy Of The State, Lara Croft: Tomb Raider, ...), Harvey Keitel (Taxi Driver, Reservoir Dogs, The Piano,...), Sean Bean (Boromir uit The Lord Of The Rings, Troy, ...), e.a.

De productie
Jerry Bruckheimer is momenteel een van de meest getalenteerde producers. Hij startte zijn carrière met films als American Gigolo en Flashdance en maakt sinsdien de ene kaskraker na de andere: Armaggedon, Bad Boys, Pearl Harbor, The Rock, Pirates Of The Caribbean, Enemy Of The State, ... Hij is in 1985 en 1988 genomineerd als beste producer van het jaar door de Association of Theater Owners.

John Turteltaub is als regisseur gekend voor zijn gevoel voor komedie, drama en actie dankzij een aantal zeer succesvolle films, zoals de Disneyfilms The Kid met Bruce Willis en Phenomenon met John Travolta.

National Treasure op 2-disc Collector's Edition DVD:
Distributeur: Walt Disney Pictures
Genre: actie / avontuur
Speelduur : 125 minuten
Vanaf 12 jaar.
Talen: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans /Spaans
Ondertitels: Nederlands / Engels / Frans /Spaans
Beeld: 2.35:1 – 16 x 9

Extra's:
Disc 1
• Multilevel Treasure Hunt
• Animatie van de openingsscene met audiocommentaar
• Vier nieuwe documentaires:
- National Treasure op locatie
- Op pad met echte schatzoekers
- Riley Poole's decodeer het maar!
- De Tempeliers
• De film bekijken met alle weetjes en codes

Disc 2:
• Compleet nieuwe bonus!
• Nog meer deleted scenes met introductie door Jon Turtletaub
• Een schat aan nieuwe achtergronden:
- Geheimschrift, codes & codekrakers
- Het opblazen van de Charlotte
- Het stelen van een nationaal monument
- Historische locaties
• Vooruitblik op National Treasure 2

UIT HET ARCHIEF