:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: DARK WATER
PERSBERICHT: DARK WATER
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-03-26 - Geplaatst door: Werner
DARK WATER
Dark Water Conceals Darker Secrets
Van de schrijver van de horror klassieker The Ring een nieuw bloedstollend verhaal
Te huur op DVD vanaf 4 april 2006
Te koop op DVD vanaf 5 april 2006

De flat waar de gescheiden Dahlia Williams met haar dochtertje van vijf na haar scheiding een nieuw leven wil beginnen, blijkt heel veel geheimen te bevatten. Het plafond begint te lekken, de kranen blijven druppelen, de knoppen in de lift lijken afgebrand. Als ze op onderzoek uitgaat lijkt het alsof zwart water haar wil insluiten, terwijl zich boven haar steeds meer geheimzinnige gebeurtenissen afspelen. Is het paranoia of gebeuren er echt bovennatuurlijke dingen?

Regisseur Walter Salles (The Motorcycle Diaries) schaart zich in de illustere rij regisseurs als Alfred Hitchcock, Roman Polanski, Stanley Kubrick, M. Night Shyamalan en Alejandro Amenebar bij zijn zoektocht naar het allesoverheersende, doodenge gebied waar de alledaagse werkelijkheid overgaat in de meest duistere bovennatuurlijke mysteries. Huiver en geniet van Oscarwinnares Jennifer Connelly (A Beautiful Mind), John C. Reilly, Tim Roth en Pete Postlethwaite in deze beklemmende en bovennatuurlijke thriller Dark Water.

Het verhaal
Dahlia Williams doet er alles aan om een nieuwe start te maken. Ze is na een mislukt huwelijk weer single en heeft een nieuwe baan. De opvoeding van haar vijf jaar oude dochtertje Ceci staat nu bij haar op de eerste plaats. In een poging om zich voorgoed los te maken van haar vervreemde echtgenoot en murw geslagen door de strijd om het voogdijschap, betrekt ze met Ceci een verwaarloosd, oud appartement op Roosevelt Island, in de uiterst hoek van New York City. Helaas biedt haar nieuwe huis maar weinig rust en warmte. De flat waar ze opnieuw geluk hoopt te vinden, is vervallen, krap, uitgeleefd en lijkt een eigen leven te gaan leiden. Het plafond begint te lekken, de kranen blijven druppelen, de knoppen in de lift lijken afgebrand. Al snel vermoedt Dahlia dat er iets veel groters en angstaanjagenders dreigt. Als ze op onderzoek uitgaat lijkt het alsof zwart water haar wil insluiten, terwijl zich boven haar steeds meer geheimzinnige gebeurtenissen afspelen. Door de mysterieuze geluiden, de constant donkere vochtvlekken en de vreemde gebeurtenissen slaat haar fantasie op hol en vraagt ze zich af wie achter deze spelletjes zit. Wordt ze gek of gebeuren er echt bovennatuurlijke dingen? Wie kan ze vertrouwen en wat is waar? De angst is verlammend. Maar voor haar dochter wil Dahlia tot het uiterste gaan.

Cast & crew
Oscar® winnares Jennifer Connelly's (Dahlia Williams) maakt haar debuut in Sergio Leone's Once Upon A Time In America. Haar volgende films, zoals Labyrinth (1986) van Jim Henson en George Lucas, The Hot Spot (1990) en Career Opportunities (1990) leveren haar geen grote bekendheid op, maar daar komt al gauw verandering in. In de volgende jaren duikt Jennifer op in Disney's The Rocketeer (1991), Higher Learning (1995) met Tyra Banks, Mulholland Falls (1996), Far Harbor (1996), Inventing The Abbotts (1997), Dark City (1998) en Waking The Dead (2000). Ze krijgt veel aandacht voor haar rollen in Pollock (2000) en als drugsverlsaafde in het gelauwerde Requiem For A Dream (2000), waarvoor ze een Independent Film Spirit Award nominatie binnenhaalt. Voor haar rol in Ron Howard's A Beautiful Mind (2001) met Russell Crowe, wint ze zelfs een Golden Globe, een BAFTA Award, een AFI Award, een Broadcast Critics Award en een Academy Award voor Beste Actrice in een Bijrol. Na Hulk (Ang Lee) en House Of Sand And Fog met Ben Kingsley, beiden in 2003, schittert Connelly in deze huiveringwekkende thriller Dark Water.

De in Brazilië geboren regisseur Walter Salles begint zijn carrière als een gerenomeerd documentairemaker in de jaren '80. Hij maakt de overstap naar de speelfilm met A Grande Arte (1991), een thriller over een fotograaf die de dood van een prostituee wreekt. Hoewel hij nog steeds documentaires maakt, raakt hij steeds meer in de ban van de speelfilm. Zijn tweede film, in 1995, wordt Terra Estrangeira en voor zijn volgende, Central Station (1998) krijgt hij een Golden Globe voor Beste niet-Engelstalige Film en een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film. Central Station bevestigt Salles status als een prominent lid van de 'new wave' van Latijns-Amerikaanse filmmakers, waar ook Alfonso Cuaron (Y Tu Mama Tambien), Alejandro Gonzalez Inarritu (Amores Perros) en Guillermo Del Toro (Cronos) ook deel van uitmaken. Salles haalt nog meer Golden Globe en Oscar nominaties binnen met Behind The Sun in 2001, maar het zou Diarios De Motocicleta in 2004 worden die Salles een Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film zou opleveren. In 2005 maakt hij met Dark Water zijn Hollywooddebuut.

Wist je dat...
... Roosevelt Island vroeger bekend stond als Welfare Island, een opvangplaats voor zieken, mentaal gestoorden en veroordeelde criminelen. Jarenlang waren de meeste gebouwen op het eiland ziekenhuizen en krankzinnigengestichten.
... het 'dark water' in de film een soort van cola is. Er werden kleurstoffen aan toegevoegd die normaal gezien gebruikt worden in geconcentreerde siroop waarmee frisdrank wordt gemaakt.

Technische specificaties:
Regie: Walter Salles (Motorcycle Diaries)
Scenario: Rafael Yglesias (Fearless)
Producers: Bill Mechanic (The New World), Roy Lee (The Ring), Doug Davidson (The Grudge)
Componist: Angelo Badalamenti (Un Long Dimanche De Fiançailles)
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.35:1
Speelduur: 101 minuten (exclusief bonus)

Bonusmateriaal:
• Onder de oppervlakte; Achtergrondreportage van Dark Water '"The making of"
- Achter de horror
- Een eiland apart
- Water volgens plan
- Diep water
- Visie van de regisseur
• Het geluid van angst
• Deleted scenes
- Droomkus
- Dahlia in de wasruimte
- Ceci en Kyle in de auto
• Uitzonderlijk geheel
Een analyse van scènes uit Dark Water
- Blauwe badjas
- Muur van water
- Interactieve badkamerscène
• Alternatieve scène: Muur van water
De audiomix voor deze scène is samengesteld uit een aantal verschillende geluidselementen. De gesproken toelichting legt uit hoe het geluidsteam de uit vele lagen bestaande mix heeft gemaakt. Met behulp van de pijltoetsen op de afstandsbediening kun je ook schakelen tussen de afzonderlijke tracks om elk geluidselement apart te horen.
- Spelen met gesproken toelichting
- Ruw productiegeluid
- Omringende geluidseffecten
- Automatic Dialogue Replacement (ADR)
- Foley geluidseffecten
- Muziek
- Eindmix

UIT HET ARCHIEF