:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2006-04-02 - Geplaatst door: Werner
FAVELA RISING

Synopsis:
Anderson Sá groeit begin jaren negentig op in de favela (Braziliaanse nederzetting) Vigário Geral, een van de meest gewelddadige sloppenwijken van Rio de Janeiro. Het gebied wordt ook wel het Bosnië van Brazilië genoemd. Tussen 1987 en 2001 verliezen duizenden minderjarigen er hun leven in de dagelijkse gevechten tussen politie en gewapende milities. Als de politie 21 onschuldige mensen vermoordt nadat een drugsbaron uit de favela vier agenten heeft omgebracht, besluit Anderson dat er een einde moet komen aan de spiraal van geweld. De jonge Braziliaan, die zelf al op jonge leeftijd handelt in drugs, wil de uitzichtloze situatie in zijn woonplaats veranderen door een sociale revolutie in gang te zetten. Woede moet worden omgezet in ritme! Met de opzwepende beats van zijn groep AfroReggae probeert Anderson jongeren aan te zetten tot muziek maken in plaats van drugs te dealen of zich aan te sluiten bij gewelddadige jeugdbendes. Hij lijkt daarin glansrijk te slagen, maar dan doet zich een tragisch ongeval voor die de muziek lijkt te verstommen.

Genre: Documentaire
Speelduur: 79 minuten
Taal: Portugees
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3 Letterbox
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 9 mei 2006BULLET BOY

Synopsis:
Bullet Boy is het verhaal van twee broers, de twaalfjarige Curtis en de achttienjarige Ricky (Ashley Walters, alias Asher D van So Solid Crew). De jongens groeien op in de gewelddadige Londense wijk Hackney. Ze vertegenwoordigen de gekleurde, kansarme onderlaag van de moderne Britse samenleving. Moeder Beverly heeft dromen voor de toekomst van haar zonen. Maar vooral Ricky ervaart dit als een grote druk en zoekt zijn heil in guns en gangs. Hij heeft grote moeite om naar zijn familie en vriendin te luisteren en uit de problemen te blijven. Zíjn tragische realiteit is dat hij wordt omgeven door een vriendengroep waarin vriendschap en respect wordt verdiend met geweld. Zelfs de nog onbedorven Curtis, die zijn oudere broer verafgoodt, wordt op de proef gesteld. ‘Bullet Boy’ laat zien wat er met een hechte familie gebeurt als die in aanraking komt met wapens. Een prachtige, dramatische film, die stemt tot nadenken.

Genre: Actie/Drama
Speelduur: 86 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (2.35:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 9 mei 2006A WAY OF LIFE

Synopsis:
Leigh-Anne is een gefrustreerde tienermoeder uit Cardiff (Zuid-Wales). Ze woont met haar baby Rebecca in een deprimerende flat, terwijl de vader in de gevangenis zit. Na de zelfmoord van hun moeder en mishandeling door hun vader, zijn Leigh-Anne en haar broertje Robbie op zichzelf aangewezen. Gevoed door wrok, haat en onzekerheid proberen ze samen met twee vrienden het hoofd boven water te houden. Geweld, diefstal en drugs bepalen het uitzichtloze bestaan van deze vier tieners, die bungelen aan de onderkant van de Britse samenleving. Het enige waar Leigh-Anne nog voor leeft, is haar dochtertje. Ze clasht daarbij met Rebecca’s oma (Brenda Blethyn, o.a. Secrets & Lies) die beter voor het kind denkt te kunnen zorgen. Als Leigh-Anne haar Turkse buurman, die een goede relatie heeft met zijn dochter Julie, ziet praten met haar sociaal werkster is ze zó paranoia, dat ze denkt dat ze Rebecca van haar af willen pakken. Gevoelens van racisme en jaloezie zorgen voor de tragische climax van dit indrukwekkende sociale drama...

Genre: Drama/Speelfilm
Speelduur: 88 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 9 mei 2006MY DATE WITH DREW

Synopsis:
Liefde, dromen en humor; My Date With Drew lijkt nog het meest op een romantische komedie. Maar dan waargebeurd. Sinds de onbekende 27-jarige filmmaker Brian Herzlinger de film E.T. zag, is hij helemaal idolaat van de populaire Amerikaanse actrice. Twintig jaar later vindt hij het de hoogste tijd om zijn droom te verwezenlijken: een date met Drew. Brian begint zijn missie met $1100 die hij gewonnen heeft met een quiz, waarin de naam van de actrice de juiste oplossing was, de creditcard van een vriend en een peperdure videocamera die hij na dertig dagen weer terug moet brengen. Samen met drie vrienden van de filmacademie legt Brian "his way to Drew" vast. De "Drew Crew" interviewt allerlei mensen over Brian én Drew met als doel de filmster uiteindelijk die ene, brandende vraag te kunnen stellen. Het resultaat is even positief als verrassend. Deze ongewone film bewijst dat als je maar in je dromen blijft geloven, alles mogelijk is.

Genre: Documentaire/Komedie
Speelduur: 90 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 23 mei 2006RANCID

Synopsis:
De eens zo veelbelovende schrijver John Hayson is alle inspiratie kwijtgeraakt nadat zijn grote liefde hem heeft verlaten voor zijn oude schoolrivaal. Tijdens een klasse reünie ontmoet hij beiden en het ziet er naar uit dat John haar, na een heftige affaire, terug kan krijgen. Maar het is niet zoals het lijkt. Voordat John het in de gaten heeft raakt hij verzeild in een web van intriges en moord. Hij wordt als hoofdverdachte gezocht door de politie en moet tegelijkertijd met zijn oude rivaal afrekenen.

Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 108 minuten
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16:9 (1.33:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped
Releasedatum: 23 mei 2006Verwacht...

Het grootste deel van Juni is nog niet definitief, maar we kunnen al wel melden dat CSI: Crime Scene Investigation Seizoen 5, Deel 2 op 14 juni gereleased gaat worden!