:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: IN HER SHOES
PERSBERICHT: IN HER SHOES
Bron: Fox - Datum: 2006-04-14 - Geplaatst door: Werner
IN HER SHOES
Een absoluut heerlijke meidenfilm voor alle filmliefhebbers.
Te huur en te koop vanaf 25 april

"In Her Shoes is ideaal vermaak, mét een bijrol voor prachtige schoenen." - Glamour

Het verhaal
Het flirterige, slanke sexy feestbeest Maggie (Cameron Diaz, Charlie's Angels, Gangs Of New York, Minority Report) en de wat saaie verantwoordelijke hardwerkende advocate Rose (Toni Collette, The Hours, The Sixth Sense, 8 1/2 Women) zijn zussen, beste vriendinnen en elkaar srivalen die maar twee dingen met elkaar gemeen hebben: DNA en hun schoenmaat. Wanneer hun haat-liefdeverhouding omslaat richting haat, komen ze er toevallig achter dat ze ook nog een oma (Shirley MacLaine) hebben van wie ze het bestaan niet afwisten. Zij verrijkt hun leven en brengt de zussen weer dichterbij elkaar.

Schitterende cast
De cast voelt zich duidelijk in zijn sas in deze prachtfilm. Cameron Diaz laat zien dat ze er niet alleen verrukkelijk uitziet, maar ook kan acteren als de beste. Haar tegenspeelster Toni Collette zet evenzeer een sterke en evenwichtige prestatie neer, en Shirley MacLaine bewijst nog altijd tot de groten te behoren. Dat doet ze al een halve eeuw, met een eerste belangrijke rol in Hitchcocks What's The Trouble With Harry. Ze maakte carrière met topproducties als Ocean's Eleven (het origineel uit 1960), My Geisha, Irma La Douce, Being There, Terms Of Endearment en Madame Sousatzka.

Grote klasse
In Her Shoes kreeg in de pers het etikel 'chick flick' opgekleefd, maar deze omschrijving doet beslist afbreuk aan het uitzonderlijke niveau van de film, die op een integere wijze de relatie tussen zussen in beeld brengt en de kwetsbaarheid van het gezinsleven. Ook de verschillende mannelijke personages zijn goed uitgewerkt, en het is fascinerend om te zien hoe de drie vrouwen evolueren in de loop van het verhaal. De doorleefde finale van de film is de klap op de vuurpijl. De ontknoiping is totaal onverwacht, terwijl toch alles sluit als een bus. Vakwerk zoals je het maar zelden te zien krijgt, en niet zonder een vleugje poëzie.

Zeg het met woorden
Deze film van regisseur Curtis Hanson volgt op L.A. Confidential (1997), Wonder Boys (2000) en 8 Mile (2002) met de notoire Eminem. Dan is In Her Shoes een weinig voor de hand liggende opvolger zou je denken. Filmrecensent Roger Ebert wijst echter fijntjes op de rode draad in dit oeuvre. L.A. Confidential gaat over riooljournalistiek, Wonder Boys over schrijvers op een campus, en in 8 Mile is het thema hiphoppoëzie. In Her Shoes laat ons zien hoe lezen een leven kan veranderen. Zo speelt taal altijd een centrale rol in het werk van Curtis Hanson.

Productinformatie
Titel: In Her Shoes
Releasedatum: 25 april 2006 (huur), 26 april 2006 (koop)
Genre: drama / komedie
Leeftijd: AL
Lengte: 125 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands, Frans, Grieks (enkel koop), Arabisch

Extra's dvd (enkel koop):
• De mensen in de schoenen
• Een verzorgingstehuis voor acterende senioren
• Van de dodencel naar de rode loper: het casten van Honeybun


Recent nieuws van dezelfde bron