:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE FAMILY STONE
PERSBERICHT: THE FAMILY STONE
Bron: Fox - Datum: 2006-04-18 - Geplaatst door: Werner
THE FAMILY STONE
Heerlijk grappige feelgoodfilm voor de ganse familie!
Te huur en te koop vanaf 9 mei

Een sterrencast schittert in deze heerlijk grappige komedie! The Family Stone is een betoverende feelgoodfilm die je laat schudden van het lachen! Met een release net voor moederdag is dit een gouden geschenktip om de mama's in de bloemetjes te zetten en met het gezin er van te genieten!

Het verhaal
De hypernerveuze en ultra-burgerlijke zakenvrouw Meredith Morton (Sarah Jessica Parker van Sex And The City) waagt zich buiten het veilige Manhattan om kennis te maken met de familie van haar vriend Everett Stone (Dermot Mulroney). Maar de hechte familie Stone is erg eigenzinnig en loopt niet meteen warm voor de afstandelijke nieuweling. Pas na de komst van een onverwachte gast, twee verrassende romances en talrijke biertjes lijkt de koele Mededith te ontdooien en is zij in staat een plaatsje te veroveren in de harten van de familie Stone!

Regie en soundtrack
Directeur Thomas Bezucha, die zich al liet opmerken met zijn regie van Big Eden, heeft van The Family Stone een hartverwarmende film gemaakt. Bezucha heeft oog voor het ritme van het gezinsleven en weet welke hoogten en laagten in elke langdurige relatie voorkomen. Hij heeft zich ook duidelijk ingeleefd in zijn personages, zodat komedie en drama naadloos in elkaar overlopen.

Sterke cast
In The Family Stone wordt uitmuntend geacteerd. Claire Danes, die we al aan het werk konden zien in onder meer Terminator 3, Brokedown Palace en The Hours, zet een sterke prestatie neer als Julie Morton. Diane Keaton doet haar naam eer aan. In haar vertolking van Sybil Stone toont ze eens te meer haar grote klasse, met een ingetogen maar treffende vertolking. Keaton, ooit getrouwd met Woody Allen, speelde in bekende films als The Godfather en Someone's Gotta Give en in een aantal klassiekers van Woody Allen. Wie Sarah Jessica Parker zegt, denkt meteen aan Sex And The City. Parker toont in The Family Stone dat ze het ook goed doet op het grote doek. Ze speelde overigens al rollen in onder meer het uitstekende Mars Attacks en The First Wives Club, waarin Diane Keaton ook meespeelde.

Knappe soundtrack
Ook de meeslepende filmmuziek van Michael Giacchino is een bijzondere vermelding waard. De soundtrack van The Family Stone wordt ondersteund door een gestage stroom van klassieke vakantiedeuntjes die perfect aansluiten bij de sfeer van de film. Giacchino schreef ook de orchestrale soundtrack voor The Incredibles en de muziek van de razend populaire tv-reeks Lost.

Productinformatie
Titel: The Family Stone
Releasedatum: 9 mei 2006 (huur), 10 mei 2006 (koop)
Genre: komedie/drama
Leeftijd: 6
Lengte: 100 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 / 1.85:1
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands

Extra's dvd (enkel koop):
• Audiocommentaal van Sarah Jessica Parker en Dermot Mulroney
• Audiocommentaar van regisseur Thomas Bezucha, producer Michael London, editor Jeffrey Ford en production designer Jane Ann Stewart
• 6 verwijderde scθnes met optioneel audiocommentaar
• Bloopers
• 3 featurettes
• Een Morton familietraditie: Merediths recept voor "strata"
• Eerste blik op The Sentinel
• Verborgen extra's

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron