:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: HIGH FIDELITY (HUUR)
PERSBERICHT: HIGH FIDELITY (HUUR)
Bron: Buena Vista - Datum: 2001-03-08 - Geplaatst door: Serge
Gebaseerd op de internationale best-seller van Nick Hornby.

Te huur op DVD vanaf 13 maart 2001.

Desondanks zijn teleurstellingen, zowel in zijn liefdesleven als op professioneel gebied, houdt Rob Gordon (JOHN CUSACK — Being John Malkovich) ervan dat er orde is in zijn leven. Hij stelt trouwens vaak een top 5 over allerlei dingen engebeurtenissen op. Maar opgepast, dit klassement is niet chronologisch of alfabetisch maar gebaseerd op zijn eigen leven en de momenten die hem hebben getekend. In zijn kleine platenzaak - waar hij nog muziek verkoopt op vinyl - gelegen in een achterstraatje van Chicago, deelt hij zijn passie voor de top 5 met Barry (JACKBLACK) en Dick (TODD LOUISO), zijn twee werknemers. Barry, een uitermategrappige rock expert, en de eigenwijze niet-productieve Dick zijn twee levende encyclopediën wat popmuziek betreft. Wanneer Laura, de vriendin van Rob sinds jaren, plotseling besluit hem te verlaten, probeert Rob de redenen van deze nieuwe tegenslag te begrijpen door zijn pijnlijkste mislukte relaties te analyseren.

De acteurs
John Cusack (Rob Gordon) was laatst te zien in Tim Robbins’ Cradle Will Rock en in de zwarte komedie Being John Malkovich, geregisseerd door Spike Jonze. Cusack kreeg veel aandacht van de media voor zijn rollen in The Grifters van Stephen Frears, Eight Men Out, Say Anything, The Sure Thing en Grosse Pointe Blank. Daarnaast heeft John ook zijn stem geleend aan de personage van Dimitri in Anastasia.

Jack Black (Barry) was te zien in verschillende films en televisieprogramma’s. Hij was o.a. te zien in Tim Robbins’ Cradle Will Rock, in Dead Man Walking en in Bob Roberts. Black speelde ook in Enemy of the State en in Mars Attack!

Todd Louiso (Dick) is naast acteur ook regisseur. Gedurende zijn studies werkte hij voor Saturday Night Live. Daarna regisseerde hij samen met Academy Award-winnaar regisseur Robert Benton de film Billy Bathgate met Dustin Hoffman, Nicole Kidman en Bruce Willis. Tijdens deze film groeit de vriendschap tussen Louiso en tekstschrijver Tom Stoppard. Dankzij deze vriendschap krijgt hij de kans om de kortfilm The Fifteen Minute Hamlet te producen en te regisseren. Hiervoor krijgt hij deaward voor ‘Best Short’ gedurende de New York Comedy Film Festival. Als acteur begon hij zijn carrière in de serie Phenom van James L. Brooks. Verder was hij nog te zien in Scent of a Woman, Apollo 13, The Rock en Jerry Maguire.

Iben Hjejle (Laura) werd ontdekt door regisseur Niels Arden-Oplev (Naked). Hij gaf haar ook een rol in zijn film Portland. In Mifune van Kragh-Jacobsen speelt ze de rol van Liva, een ex-prostituée. Verder was Iben te zien in verschillende series voor de Deense televisie. Nu is ze binnengetreden in de Ostre Gasvaerk Theatre in Kopenhagen waar zij haar rol van Donna Juan voorbereidt in Lars Kaalund’s nieuwe stuk.

Specificaties:
Beeld: 1:85:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 109 min.

Extra's:
• Verwijderde scènes,
• Interviews