:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: KEEPING THE FAITH
PERSBERICHT: KEEPING THE FAITH
Bron: Buena Vista - Datum: 2001-02-06 - Geplaatst door: Serge
If you have to believe in something, you might as well believe in love.

Keeping the Faith is een grappige komedie vol sexy romantiek. Een echt juweeltje waar je tot over je oren verliefd op zult worden! Jake Schram (Ben Stiller) en Brian Kilkenny Finn (Edward Norton) zijn beste vrienden sinds hun kinderjaren. Ze hebben beiden het geluk gehad om de perfecte vrouw te ontmoeten toen ze 13 waren en om samen met haar hun eerste en mooiste liefdesverhaal te beleven. Anna Reilly (Jenna Elfman) was sportief, onafhankelijk en energiek; kortom de ideale partner die ze samen, in alle onschuld, deelden zonder jaloezie. Maar op een dag moet Anna vertrekken en de twee vrienden besluiten om hun respectievelijke roeping op te volgen: Jake wil rabbijn worden en Brian priester. Twaalf jaar later is Jake de rijzende ster in zijn synagoge en Brian de perfecte incarnatie van de moderne priester. Ze zijn beiden succesvol, bijzonder populair en single. Maar wanneer Anna op een dag terug in hun leven verschijnt, wordt alles opeens veel ingewikkelder. Omgetoverd in een succesvolle en ambitieuze schoonheid gaan de twee vrienden snel ontdekken dat de liefde de plaats heeft ingenomen van de vriendschap en dat gaat hen voor moeilijke keuzes stellen.

Te huur op DVD vanaf 27 februari 2001.

DE ACTEURS
Ben Stiller (Jake Schram) is nu te zien in Meet the Parents) met Robert De Niro, Ten Polo, Blythe Danner en James Rebhorn. Maar iedereen kent vooral Stiller voor zijn rol in de succesvolle en hilarische komedie There's Something About Mary. Stiller is niet alleen acteur maar ook regisseur en schrijver. Zijn meest recentste film als regisseur is The Cable Guy met Jim Carrey en Matthew Broderick. Stiller begon zijn carrière als regisseur met de hitfilm Reality Bites met aan zijn zijde Winona Ryder, Janeane Garofalo en Ethan Hawke.

Edward Norton (Father Brian Finn) is niet alleen acteur in deze film maar ook regisseur en producer. Hij begon zijn carrière als acteur in de film Primal Fear met als tegenspeler Richard Gere. Voor zijn rol in deze film kreeg hij een Academy Award® nominatie en een Golden Globe Award voor 'Best Supporting Actor'. Vervolgens was hij te zien in Woody Allen's Everyone Says I Love You met Drew Barrymore en Goldie Hawn. Edward was ook te zien in de film The People vs. Larry Flint met aan zijn zijde Woody Harrelson en Courtney Love. Voor zijn werk in deze drie films kreeg Norton de Award voor 'Best Supporting Actor' van de National Board of Review, van The Los Angeles Film Critics, The Boston Film Critics en van The Texas Film Critics. Vorig jaar was Norton te zien in twee films, namelijk in Rounders met Matt Damon en in de onvergetelijke film American History X waarvoor hij een Academy Award® nominatie voor Best Actor kreeg.

Jenna Elfman (Anna Reilly) is vooral bekend voor haar rol als Dharma in de successerie Dharma and Greg. Voor deze prestatie werd ze in haar twee eerste seizoenen genomineerd voor de Emmy Awards en won een Golden Globe Award in het tweede seizoen. Ze zal weldra te zien zijn in Town and Country met Warren Beatty, Diane Keaton en Goldie Hawn. Elfman's debuutfilm was in Krippendorf's Tribe met Richard Dreyfuss en Lily Tomlin. In de televisiewereld was Elfman te zien in verschillende series zoals Roseanne, NYPD Blue, Almost Perfect.

Specificaties:
Beeld: 1:85:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 124 min.

Extra's:
• Audiocommentaartrack,
• Verwijderde scènes,
• Bloopers,
• Cast en crew-informatie,
• Theatrical trailer

UIT HET ARCHIEF