:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: 2 NIEUWE LOUIS MALLE-FILMS
PERSBERICHT: 2 NIEUWE LOUIS MALLE-FILMS
Bron: Lumière - Datum: 2006-10-05 - Geplaatst door: Werner
LACOMBE LUCIEN & LE SOUFFLE AU COEUR
twee films van Louis Malle
vanaf nu overal verkrijgbaar !

LACOMBE LUCIEN

Juni 1944. De geallieerden zijn geland in Normandië, maar in Souleillac, een pittoresk dorpje, is daar weinig van te merken. De zeventienjarige boerenzoon Lucien verveelt zich te pletter. Hij wil actie en zoekt contact met het verzet, maar hij wordt nog te jong bevonden. Toevallig belandt hij op een feestje van Franse collaborateurs en wordt er hartelijk onthaald. Hij sluit zich aan bij de collaboratie. Maar dan wordt hij verliefd op France, de dochter van de Joodse kleermaker.

In Lacombe Lucien bekijkt Louis Malle de gebeurtenissen van op enige afstand, 'neutraal'. Het verzet bestaat niet alleen uit helden, de collaboratie niet alleen uit perverse smeerlappen. Deze objectiverende stellingname zorgde voor heel wat controverse en viel niet bij iedereen in goede aarde. Zeker niet in Frankrijk waar tijdens de jaren '70 nog een bijna mythisch beeld bestond van de Résistance. Internationaal werd Lacombe Lucien echter wel goed ontvangen. Hij kreeg in 1974 een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film.

Release: 26/09/2006
Regisseur: Louis Malle
Cast: Pierre Blaise, Aurore Clément, Holger Lowenadler, Thérèse Giehse
Ondertitels: Nederlands
Lengte: 133 min.



LE SOUFFLE AU COEUR

De vijftienjarige Laurent is de jongste zoon van Chevalier en Clara en groeit op in Dijon in de jaren '50. In tegenstelling tot zijn oudere broers is hij een fijngevoelige en intelligente knaap. Wegens zijn zwakke gezondheid wordt hij naar een kuuroord in Morvan gestuurd. Zijn moeder vergezelt hem en hij wordt haar vertrouweling. Er groeit een hechte band tussen hen beide...

Malle schopte schandaal met deze lichthartige en humoristische film. Een incestueuze relatie, in een poëtisch-pyschologische context was begin jaren '70 allesbehalve evident. De muziek van Charlie Parker zorgt voor een bijzondere sfeer.

Release: 26/09/2006
Regisseur: Louis Malle
Cast: Léa Massari, Benoît Ferreux, Michel Lonsdale
Ondertitels: Nederlands
Lengte: 114 min.


Recent nieuws van dezelfde bron