:: NIEUWS ::
PERSBERICHT: OLIVER'S TWIST
Bron: Standaard Uitgeverij - Datum: 2007-01-18 - Geplaatst door: Werner
OLIVER'S TWISTHij is jong, hij is hip en hot! Jamie Oliver is het neusje van de zalm op dit moment. Zijn handelsmerk: simpele maar overheerlijke gerechten. De Britse topkok wordt zelfs ingevloven door Brad Pitt om een heerlijke maaltijd neer te zetten. Maar gelukkig geeft Jamie Oliver zijn geheimen ook prijs op VTM. Elke zaterdag om 17u55 kan u samen met hem een heerlijke maaltijd in elkaar knutselen.
Ging het net iets te snel voor jou? Dan kan je alles nog eens terug bekijken, en terug bekijken, en terug bekijken op zijn dvd: Oliver's Twist.
In deze nieuwe serie doet Jamie Oliver wat hij het liefste doet: koken voor zijn 'mates'. Van rock-bands tot fotomodellen en rugbyteams, iedereen is uitgenodigd op Jamie's appartement voor een onvergetelijke maaltijd. We volgen Jamie naar de lokale markt en de slager voor de beste, dagvere producten. Vervolgens slaat hij aan het koken en tovert hij in mum van tijd een waar kookfestijn op tafel.
Alvast een voorproefje
Thaise kippensoep
Ingrediënten:
1 grote kip (2 kg)
200 g tamarinde in stukken
1 stuk gemberwortel in stukhes gesneden
2 rode pepers, zonder zaadjes, 1 fijngehakt en 1 in ringetjes gesneden
1 rode ui met schil in ringen gesneden
2 takjes citroengras
1 bolletke knoflook in 2 stukken gesneden
1 bosje verse koriander
400 ml kokosmelk uit blik
225 g mihoen
Thaise vissaus
Sojasaus
1 scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
1. Leg de kip in een grote kookpan met de tamarinde, de gember, de gehakte rode peper, de ui, het citroengras en de knoflook.
2. De koriander fijnsnijden en toevoegen. Enkele blaadjes voor later bewaren.
3. Giet water in de pan totdat het geheel eronder ligt en leg een zware deksel, kleiner dan de pan zelf, op de kip om hem naar beneden te drukken. Breng het aan de kook en laat het 1 uur zachtjes doorkoken. Haal na de kooktijd de kip uit de bouillon. Haal het vlees door middel van een vork van het bot af.
4. Roer de sojasaus, voeg de kokosmelk erbij met een beetje vissaus.
5. Doe de mihoen in eens schaal en giet hier kokend water over en laat het 3 minuten rusten.
6. Meng de fijngesneden koriander met de in ringetjes gesneden peper.
7. De mihoen afgieten en verdelen over de soepkommen (of borden) en maak ze op smaak met een beetje sojasaus. Leg het kippenvlees (in stukken gesneden) erop en giet de bouillon erover. Strooi de fijngehakte peper en koriander erover en besprenkel met een beetje olijfolie.
DVD Specificaties:
Jamie Oliver - Oliver's Twist
7 afleveringen
1x dvd9
168 minuten
Ook beschikbaar:
• The Naked Chef 1 - 2x dvd - 210 minuten
• The Naked Chef 2 - 2x dvd - 270 minuten
• The Naked Chef 3 - 2x dvd - 240 minuten
• Jamie Oliver - The Naked Ched 6 dvd box - 720 minuten
Recent nieuws van dezelfde bron
- 2011-01-09 :: PERSBERICHT: RELEASES VOORJAAR 2011
- 2010-03-18 :: PERSBERICHT: AUTO'S IN DE JAREN '50, '60 en '70
- 2010-02-07 :: PERSBERICHT: RELEASES VOORJAAR 2010
- 2009-02-03 :: PERSBERICHT: EEN KIJKJE IN JAMIES KEUKEN
- 2009-01-25 :: PERSBERICHT: CATALOGUS VOORJAAR 2009