:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: DARK HORSE EN LA LUNA
PERSBERICHT: DARK HORSE EN LA LUNA
Bron: Lumière - Datum: 2007-01-20 - Geplaatst door: Werner
LA LUNA

Synopsis:
De wereldberoemde operadiva Caterina Silveri vertrekt na het overlijden van haar man naar Rome. Caterina gaat volledig op in haar werk en verwaarloost daardoor haar zoon Joe. Hij trekt op met de verkeerde vrienden en raakt verslaafd aan heroïne. De pogingen van Caterina om hem te helpen, leiden tot een bizarre relatie tussen moeder en zoon.

Net als met Last Tango In Paris kreeg Bertolucci met La Luna censuurproblemen. Soms werd de film zelfs in verkorte versie getoond. Hoewel deze mythische film nooit op video is verschenen, groeide hij uit tot een cultfilm. Maar, het zijn vooral de weelderige Italiaanse decors, de acteerprestaties en de fantastische muziek van Verdi en Morricone die van La Lunaeen meesterwerk maken in onvervalste Bertolucci-stijl.

Golden Globe Nominatie Beste Actrice - 1980

Regie: Bernardo Bertolucci
Met: Jill Clayburgh, Matthew Barry, Laura Betti
Taal: Engels & Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 142 min.
Release: 30/01/2007

Extra:
• Fotogalerij



DARK HORSE

Synopsis:
Daniel is graffitikunstenaar in Kopenhagen en spuit allerlei liefdesverklaringen op de muren in de stad. Altijd één stapje sneller dan de wet leidt hij een zorgeloos bestaan tot hij smoorverliefd wordt op Franc, die even roekeloos en charmant door het leven zeilt als hij. Van dan af is zijn luilekkerleventje voorbij en krijgt hij een even ontstellend als hilarisch antwoord op de vraag: spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

De IJslandse regisseur Dagur Kari scoorde voortreffelijk met zijn debuut Noi Albinoi. Hij kaapte er reeds 18 internationale prijzen mee weg (o.a. Rotterdam, Göteborg en Angers). Dark Horse is zijn schitterende tweede film. Met zijn onderkoelde humor, geestige dialogen en minutieuze beschrijving van emoties groeit Dark Horse uit tot één van de revelaties van de jonge Europese film.
Een heerlijke komedie.

Festival de Cannes Official Selection – Un certain regard 2005
Iris Award for Best Film – Europees Film Festival Brussel 2005

Regie: Dagur Kari
Met: Jacob Cedergren, Tilly Scott Pedersen
Taal: Deens
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 106 min.
Release: 30/01/2007


Recent nieuws van dezelfde bron