:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS
RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-05-30 - Geplaatst door: Serge
Vier nieuwe muziek-DVD's brengt Video/Film Express deze week op de markt met Christina Aguilera en Ziggy Marley als grootste namen, hoewel Ben E. King en de artiesten op Chapel Of Love zeker ook niet de geringsten zijn. Nog veel meer releases van grote namen staan in de planning. Een overzicht volgt hieronder. Eerst de meest recente release:Christina Aguilera - My Reflection
Registratie van een live televisieshow van vorig jaar, waarin de populaire blonde Grammy-winnares zich van haar beste kant laat zien. Hier en daar ondersteund door speciale gasten als Dr. John, Lil' Bow Wow en Brian McKnight brengt Aguilera songs van haar debuutalbum en van haar Spaanstalige CD 'Mi reflejo'. Onder meer te horen zijn Genie in a bottle, What a girl wants en Falsas esperanzas. Extraatjes zijn de videoclips van Genio Atrapado (Genie in a bottle), Ven conmigo (Come on over), The Christmas song en Por siempre tu (I turn to you).

5.1 Dolby Digital, DTS - Speelduur: 65 minuten - Extra features: 4 videoclipsJeff Barry & Friends - Chapel Of Love
Een televisiepartijtje van de befaamde componist Jeff Barry, die een stel oudgedienden optrommelde en aan de hand van een aantal van zijn topcomposities een nostalgisch feestje bouwde. En dat is smullen voor iedereen die nog weet wie Andy Kim, The Crystals en Ray Peterson zijn. Brian Wilson, Deniece Williams, Ronnie Spector, Mary Wilson en Jeffrey Osborne hebben al een iets meer contemporaine gloed over hun naam hangen, maar zij duiken met de anderen ook met liefde in de nostalgietrip via alleraardigste uitvoeringen van o.m. Be my baby, Da doo ron ron, I can hear music, Tell Laura I love her, Then he kissed me, Baby I love you, Chapel of love en Do wah diddy diddy. Grappige nouveauté is het optreden van Ron Dante, de stem achter de ooit zeer populaire maar onzichtbare band The Archies; hij brengt dan ook uiteraard Sugar sugar.

Dolby Digital - Speelduur: 58 minutenZiggy Marley & The Melody Makers - Live!
In het van hen bekende 'lekkere sfeertje' brengen de Melody Makers van Ziggy Marley klassiekers als Jah bless, Rainbow country, Brothers & Sisters en veertien andere songs, waarvan er één, Tomorrow people, als bonus track in de extra features is opgenomen.

Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 106 minuten - Extra features: bonus track, 3 repetitie-impressies met interviews en een discografie plus optionele ondertitelingThe Jazz Channel presents Ben E. King
Een R&B legende met een carrière die inmiddels meer dan drie decennia omspant. King presenteert in deze bekende live tv-serie op ontspannen wijze de hoogtepunten daaruit. Dus uiteraard: I who have nothing, Under the boardwalk, There goes my baby, On Broadway, Under the boardwalk, Up on the roof en Stand by me. Achttien songs in totaal.

Dolby Digital, DTS - Speelduur: 68 minuten - Extra features: interview met Ben E. King, optionele ondertitelingVoor 25 juni staan de volgende muziek-DVD's in de planning bij Video/Film Express:
- Blue Valley Songbird van Dolly Parton
- Paul McCartney Live at The Cavern
- Willie Nelson Live in Amsterdam
- British Invasion Returns


Augustus:
Randy Travis Live
The Doors: Storytellers (Ray Manzarek, Robby Krieger en John Densmotre brengen met o.a. Scott Whelan, Ian Astbury en Scott Stapp een ode aan Jim Morrison)
Sammy Hagar & The Waboritas: Birthday Bash Tour

September:
The Who Live At The Royal Albert Hall
Talking Heads: Stop making sense
Kool & The Gang Live at the House of Blues
Paul McCartney: The PETA concert for party animals
Motley Crüe: Maximum Rock
Public Enemy live at the House of Blues

Inmiddels is er ook releasedatum geprikt voor het in de VS dol enthousiast ontvangen An All-Star Tribute to Brian Wilson: 22 oktober. Voor die datum staan ook Ringo Starr & His All Star Band en House of Yes (Live at the House of Blues) op het programma.

Nog niet voorzien van een definitieve releasedatum:
British Rock Symphony met o.a. Roger Daltrey, Darlene Love, Gary Brooker, Paul Young en Alice Cooper.
The Bee Gees: Live by request
Britney Spears: No place like home
The Backstreet Boys
Brian Setzer and his orchestra: Live in Japan
The Foo Fighters
The Barenaked Ladies: Barenaked in America/The Stunt Tour

Tot slot nog aandacht voor drie interessante muziekdvd-series;
· Dit najaar verschijnen de vier delen van MTV 20, die een beeld geven van de muziekvideo-historie aan de hand van de eerste twintig jaar van het bestaan van MTV. Optredens van zo'n beetje alle toonaangevende artiesten uit die periode mét interviews en achtergronden.

· The Rock Masters Series belooft ook veel goeds, want daarin staan releases gepland (nog geen data bekend) van o.a. Hall & Oates, Eric Clapton, Carlos Santana, The Cure, Thin Lizzy, en AC/DC.

· Twaalf delen zal de serie Music in high places bevatten. In elk daarvan maakt een top-act een reis naar een geografisch en/of cultureel interessante plek op de wereld om daar te 'minglen' met de lokale bevolking, landschap en cultuur in zich op te nemen en uiteraard muziek te maken. Zo trekt Alanis Morisette naar de ruïnes van de Indianenreservaten in Arizona, treedt Wynonna op in Venetië, vermaakt Brian McKnight zichzelf en z'n publiek in het Braziliaanse São Luìs, zet Collective Soul Marrakech op stelten, zingt countryvedette LeAnn Rimes de sterren van de zonnige hemel in Yucatàn en trachten Boyz II Men met hun 'Motown Philly' grooves de bevolking van Seoul op te peppen.


Recent nieuws van dezelfde bron