:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE FILMTITELS
RELEASEBERICHT: NIEUWE FILMTITELS
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-05-20 - Geplaatst door: Serge
Video/Film Express brengt deze maand een aantal speelfilms op DVD uit, waarvan er twee op bijzondere wijze uitspringen in het recente aanbod van DVD’s in Nederland en België. De mogelijkheden van de extra features worden namelijk opvallend sterk benut bij de release van Dead Ringers en The Boys from Brazil.

DEAD RINGERS
De eerste release van Video/Film Express uit de befaamde Criterion Collection is er een die er heel erg mag wezen. De film stamt uit 1988 en is een hoogtepunt in het toch al spraakmakende oeuvre van regisseur David Cronenberg (o.m. The fly en Videodrome).

De film is gebaseerd op een historisch verhaal over een gynaecologen tweeling (dubbelrol van Jeremy Irons), die z’n hele leven alles deelt: eerst speelgoed, later hun hi-tech kliniek en de vrouwen. Die broederlijke onbaatzuchtigheid komt drastisch tot een eind wanneer ene Claire (Genevieve Bujold) zich bij de kliniek vervoegt voor een vruchtbaarheidsprogramma. Een van de twee wordt op haar verliefd en probeert de band met de ander te verbreken. Dat pakt totaal verkeerd uit. Zoals elke Criterion-release bevat ook deze DVD veel interessante extra fetaures.

Regie: David Croneneberg
Cast: Jeremy Irons, Genevieve Bujold, Barbara Gordon
Speelduur: 115 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Beeldformaat: widescreen
Geluid: stereo; het muziek en effecten spoor is gemixed in Dolby 5.1

Extra features: een audio-track onder de hele film met commentaar van o.a. Cronenberg en Irons, uitleg van de techniek die gebruikt werd om beide broers tegelijk in beeld te krijgen, een gallery met de ‘designs’ die gebruikt zijn in de leader, een gallery met foto’s en tekeningen van de bizarre medische instrumenten die in de film voorkomen, optie voor Nederlandse ondertiteling, directe scènetoegang, elektronische presskit met trailer en featurette.MARCH OR DIE
Een spectaculaire film over het Vreemdelingenlegioen uit 1977 met prachtige woestijngevechten, een snufje romantiek, een zeer authentiek decor en een cast om van te smullen, aangevoerd door Gene Hackman. Hackman heeft de leiding over het legioen dat opdracht heeft gekregen een archeologische expeditie te beschermen, terwijl hij het helemaal –evenals de autochtone bewoners- oneens is met het opgraven van die bepaalde graftombe.

Regie: Dick Richards
Cast: Gene Hackman, Catherine Deneuve, Max von Sydow, Terence Hill, Ian Holm
Speelduur: 105 minuten
Leeftijd: 16 jaar
Beeldformaat: full screen
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra features: optionele ondertiteling, directe scènetoegang, bioscooptrailer.THE BOYS FROM BRAZIL
Een verontrustende thriller uit 1978. Verontrustend omdat het verhaal –naar een bestseller van Ira Levin- verteld wordt van Joseph Mengele, die in in Paraguay in de jaren zeventig een poging doet om Hitler via cloning weer tot leven te brengen. Uiteraard doet hij dat met het oogmerk om de nazi-heerschappij wereldwijd te herstellen: het Vierde Rijk. Een ijzingwekkend verhaal met sterke acteerpresaties van o.a. Gregory Peck en Laurence Olivier. Bijzondere vermelding verdient het feit dat een documentaire over het fenomeen clonen is opgenomen in de extra features van deze DVD.

Regie: Franklin Schaffner
Cast: Gregory Peck, Laurence Olivier, James Mason
Leeftijd: 16 jaar
Speelduur: 150 minuten
Beeldformaat: widescreen
Geluid: Dolby Digital 2.0

Extra features: documentaire ‘Playing God, human cloning’, filmografieën en biografieën van Gregory Peck en Laurence Olivier, biografie en bibliografie van Ira Levin, bioscooptrailer, directe scènetoegang, optionele ondertiteling.THE EMPEROR AND THE ASSASSIN
‘This is glorious moviemaking’, schreeuwde Time Magazine het van de daken. In Cannes werd deze film in ’99 bekroond met de grote prijs voor technische perfectie. Regisseur Chen Kaige (Farewell my concubine) heeft er inderdaad iets fraais van gemaakt en hoofdrolspeelster Gong Li (Shanghai Triad, Raise the red lantern, Chinese box, Farewell my concubine) zet weer een prachtige rol neer als de jeugdliefde van de ambitieuze Jing (Fengyi Zhang), die over lijken gaat in zijn verwoede pogingen om de zes koninkrijken van China te veroveren en tot één geheel te smeden. Wanneer hij haar echter bedriegt, keert zij zich met verwoestende kracht tegen hem.

Regie: Chen Kaige
Cast: Gong Li, Fengyi Zhang, Zhou Sun
Leeftijd: 16 jaar
Speelduur: 161 minuten
Beeldformaat: full screen
Geluid: stereo, Dolby Surround

Extra features: optionele ondertiteling, directe scènetoegang** Andere speelfilms die Video/Film Express onlangs heeft uitgebracht: **

DONATO AND DAUGHTER
Vader en dochter werken allebei op de afdeling Moordzaken en gaan, ondanks hun onderlinge meningsverschillen, gezamenlijk op jacht naar een brute seriemoordenaar. Spannende thriller met Charles Bronson en Dana Delaney.

97 minuten, 16 jaar, full screen, Dolby Digital 2.0, directe scènetoegang, optionele ondertiteling, filmografie en biografie van Charles Bronson.ZANDALEE
Verveeld in haar huwelijk met een uitgebluste dichter (Judge Reinhold) valt Zandalee (Erika Anderson) voor Johnny (Nicolas Cage), een manipulatieve, egoïstische kunstenaar. De sensuele relatie van het tweetal loopt in deze broeierige thriller parallel met het opkomen van heftige haat- en wraakgevoelens.

97 minuten, 16 jaar, full screen, Dolby Digital 5.1, directe scènetoegang, optionele ondertiteling, filmografie en biografie van Nicolas Cage.ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT
In 1914 wordt een groep Duitse schooljongens, vol idealen, door hun chauvinistische leraar aangespoord zich bij het leger aan te melden voor de ‘glorieuze oorlog’. Eenmaal aan het front beland worden zij geconfronteerd met de verschrikkingen van de harde oorlogsrealiteit: een voor een sneuvelen de klasgenoten. Een fraaie remake uit 1979 van de klassieker uit 1930, naar de vermaarde roman van Erich Maria Remarque. Met topacteurs als Donald Pleasence, Ernest Borgnine en Ian Holm. De regie was in handen van de befaamde televisieregisseur Delbert Mann.

150 minuten, 16 jaar, full screen, Dolby Digital 2.0, directe scènetoegang, optionele ondertitelingTHE EAGLE HAS LANDED
Een sterke oorlogsthriller rond een nazi-plan voor ontvoering van en moord op Winston Churchill, gebaseerd op het boek van Jack Higgins. Een film uit 1976 die zich in de bioscoop en op video al nadrukkelijk bewezen heeft en nu als prettig geprijsde DVD opnieuw een groot publiek zal boeien. Spektakelregisseur John Sturges leidt het prima acteerwerk van Michael Caine, Donald Sutherland, Larry Hagman, Robert Duvall en Treat Williams in goede banen

131 minuten, 16 jaar, wide screen, Dolby Digital 2.0, directe scènetoegang, optionele ondertitelingGEORGE & MILFRED
De Ropers waagden in 1980 de stap van het tv-scherm naar het bioscoopdoek. In deze nog steeds vermakelijk overkomende komedie regelen George en Mildred ieder op hun eigen wijze de viering van hun trouwdag.

90 minuten, AL, full screen, Dolby Digital 2.0, directe scènetoegang, optionele ondertitelingPENTHOUSE
Tot slot enkele releases in de buitencategorie ‘erotiek’. Video/Film Express brengt namelijk ook een serie Penthouse DVD’s uit. De eerste die deze maand verschijnen zijn:

- Pet of the Year Play-off 2000
- Pet of the Year Winner 2000
- Fashion & Fantasies
- Internet Babes
- Working Women

Allemaal producties die in sfeervolle beelden de vrouwelijke lichaamsvormen optimaal tot hun recht laten komen. Mannen komen er nauwelijks in voor, maar hi-tech, voorzichtige fetish, retro-sepia, flower-power psychedelica en een snufje humor maken van dat alles onderhoudende live–sessies met Amerika’s mooiste modellen. De full screen programma’s duren ongeveer een uur en bevatten wisselende extra’s als foto-albums, interviews, behind-the-scenes etc.


Recent nieuws van dezelfde bron