:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS
RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-04-03 - Geplaatst door: Serge
DON HENLEY: LIVE INSIDE JOB
Op 25 mei 2000 gaf Don Henley in Dallas voor een dolenthousiast publiek eenconcert, dat losjes gebaseerd was op zijn album Inside Job. Dat wil zeggen: hier en daar een nummer ervan, afgewisseld met klassiekers als Dirty laundry, het onvermijdelijke Hotel California, New York minute, Desperado, End of the innocence, Long run en Boys of summer. Al dat fraais is ook te belusiteren en te bekijken in de 105 minuten durende registratie die op dezeDVD (met DTS) is vastgelegd.BB KING
The thrill is gone, I'm gonna move to the outskirts of town, Let the good times roll, Lucille en Bad case of love zijn enkele van de standards die voorbijkomen in deze 65 minuten durende registratie van een concert dat BB King vorig jaar gaf voor The Jazz Channel. De opnamen vonden plaats in de Black Entertainment Television Studio in Washington en zijn op de DVD in DTS te beluisteren. Als extra is een interview met de blueslegende opgenomen.KEIKO MATSUI
Ook een opname in de serie BET on Jazz: The Jazz Channel. De Japanse keyboardspeelster Keiko Matsui presenteert in dezelfde studio in Washington voor een live publiek haar eclectische mix van jazz en new age. Een interview met Matsui geeft meer inzicht in haar muzikale motivatie. Het geluid is afspeelbaar in DTS.EARL KLUGH
'It's classic Klugh in concert playing contemporary jazz soundscapes and melodic ballads in his trademark style.' Deze karakteristiek, van het net geplukt, geeft onomwonden aan waar het op deze DVD om gaat: sfeervolle, akoestische jazz van een van de virtuozen op dit gebied. DTS geeft een meerwaarde aan het prachtige geluid van Klugh's gitaar. Als extra een interview met de man.Komende releases
Met enig voorbehoud hier een opgave van de muziek-DVD's die Video/Film Express de komende maanden zal uitbrengen.

Lilith Fair: een registratie van de '97-versie van de befaamde vrouwentoernee, ooit opgezet door Sarah MacLachlan. Sarah zelf is er natuurlijk bij, maar ook Sheryl Crow, Shawn Colvin, Paula Cole, Indigo Girls, Meredith Brooks en Jewel. Release op 23 april.

Phish - Bittersweet Motel: 'cinema verité' zou een benaming kunnen zijn voor deze 80 minuten durende film, die een indringend beeld geeft van hetgeen het gezelschap Phish op en achter het toneel zoal meemaakt. Deze DVD bereikte in maart de eerste plaats van de Billboard charts. Release op 23 april.

Ben E. King: The Moonglows, The Five Crowns en The Drifters waren de groepen waarmee Ben E. King furore maakte voordat hij in mei 1960 solo ging. Op deze DVD te zien en te horen in o.m. I (who have nothing), Up on the roof, This magic moment, Stand by me en There goes my baby. Release op 21 mei.

Christina Aguilera: Een tv-special van meer dan een uur, waarin deze fraai geboetseerde stemacrobate veelvuldig on stage is te bewonderen. Ze zingt o.m. Genie in a bottle, What a girl wants, Alright now en Come on over baby. Release mét DTS op 21 mei. En later in het jaar nog werk van o.a. Herbie Hancock, Paul McCartney (Live at the Cavern), Willie Nelson, Ziggy Marley, Kenny Rankin, Randy Travis, Roberta Flack, Kool and the Gang, Motley Crüe en Yes.

De onstuitbare opmars van (muziek)DVD
In het jaar 2000 werden in Nederland meer dan 160.000 DVD-spelers verkocht, bijna vijfmaal zoveel als in het voorafgaande jaar. Van de schijfjes zelf gingen er vorig jaar bijna twee miljoen over de toonbank, althans bij verkooptransacties. Er werden er namelijk ook nog eens 3 miljoen verhuurd. In de Verenigde Staten werden de eerste maanden van 2001 per week ongeveer twee miljoen DVD's verkocht, een stijging van ruim 160% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wat DVD-spelers betreft komt die vergelijking uit op een plus van ongeveer 75% met een verkoop van ruim 125.000 stuks per week en bijna 1,5 miljoen stuks in de eerste negen weken van 2001 in totaal. In de VS staan inmiddels zo'n 14 miljoen spelers en daar komen er dit jaar zeker 13 miljoen bij! Sommige CD- en videowinkeliers aldaar rapporteren dat zij inmiddels de helft of meer van hun video-omzet maken met DVD-titels. Geen wonder dat er steeds meer schapruimte voor deze drager wordt vrijgemaakt.

Volgens de deskundigen van Screen Digest zal er in 2003 in West-Europa in meer dan 47 miljoen huishoudens een DVD-speler aanwezig zijn, tienmaal zoveel als momenteel. Ander onderzoek wijst uit dat er in 2004 alleen al 60 miljoen DVD-spelers wereldwijd zullen worden verkocht en in totaal staan er dan al net zoveel DVD-spelers in de huiskamers als er momenteel videorecorders staan.

Zowel in de Verenigde Staten als in Nederland is muziek het snelst groeiende genre binnen de DVD-afzet. De nieuwe drager heeft geleid tot een rigoureuze comeback van muziekvideo als verkooptopper: DVD maakt van met name concertregistraties een opwindend stuk home entertainment. In veel winkels die DVD in het assortiment hebben worden vooral muziektitels als demo gedraaid op de aanwezige monitoren; die storen het aanwezige publiek minder dan speelfilms, zorgen voor een aangename winkelatmosfeer en het afspelen ervan blijkt ook verkoopstimulerend te werken.
v Nog meer leuks in de pijplijn:
• Dolly Parton
In de planning voor later dit jaar, maar nog zonder exacte releasedatum, staat Blue Valley Songbird, een anderhalf uur durende muzikale speelfilm met Dolly Parton in de hoofdrol. De in 1999 opgenomen en door Parton zelf geproduceerde film vertelt het verhaal van een vrouw die van jongs af aan met haar countrymuziek in lokale bars en clubs de nodige successen heeft behaald, maar die dat niveau nooit ontstegen is. Haar vader met name heeft een doorbraak altijd in de weg gestaan. Toch wil zij nog één keer een gooi doen naar grotere roem en dat lukt wanneer zij haar eigen ervaringen en gevoelens als uitgangspunt voor haar muziek gaat hanteren.

Brian Wilson
Op 4 juli zendt de Amerikaanse televisie An all-star tribute to Brian Wilson uit, de registratie van een concert dat op 29 maart j.l. plaatsvond in de Radio City Music Hall in New York. Wilson was mede-oprichter van de onlangs met een Grammy Lifetime Achievement Award onderscheiden Beach Boys. Tijdens het concert kwam de totale breedte van zijn imposante repertoire aan bod: van Surfin' USA via Pet Sounds tot en met zijn latere solowerk. Tot de uitvoerenden behoorden Paul Simon, Billy Joel, Carly Simon, David Crosby, Wilson Phillips, Elton John, Heart, Aimee Mann en Ricky Martin. Video/Film Express brengt de DVD uit. Releasedatum nog niet bekend.

The Doors
Nóg een tribute die binnenkort in de VS op televisie te zien is werd op 26 september 2000 opgenomen in de Hollywood Center Studios: The Doors/Storytellers. In dit programma zijn documentaire beelden over The Doors te zien, afgewisseld met uitvoeringen van een aantal van hun songs door o.a. leden van The Cult, Creed, Stone Temple Pilots (Scott Whelan), Days of the New en Jane's Addiction. Release op DVD onder voorbehoud op 25 juni a.s.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron