:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS FEBRUARI
RELEASEBERICHT: NIEUWE MUZIEKTITELS FEBRUARI
Bron: Video Film/Express - Datum: 2001-02-26 - Geplaatst door: Serge
Deze maand weer vier muziek-DVD releases van Video/Film Express. Met deze worp bevestigt dit bedrijf z'n toonaangevende rol als het gaat om het populariseren van DVD als drager van prachtige muziekprogramma's. Het viertal van februari illustreert de breedte van het aanbod.

ROY ORBISON: BLACK & WHITE NIGHT
Dit prachtige (zwart-wit) programma gaf extra glans aan de 'second coming' van Roy Orbison, zijn come-back in 1987, die gekenmerkt werd door een plek in de Rock & Roll Hall of Fame en zijn deelname aan de Traveling Wilbury's en die culmineerde in zijn best verkochte album, het postuum - in 1989 - uitgebrachte Mystery Girl. In december 1988 overleed Orbison onverwacht aan een hartaanval.

In dit live programma wordt The Big O bijgestaan door een keur aan topartiesten die stuk voor stuk grote fans van hem zijn: kd lang, Elvis Costello, J.D. Souther, Jennifer Warnes, Tom Waits, T Bone Burnett, Bonnie Raitt, Jackson Browne en de grootste fan van allemaal Bruce Springsteen, die je in het concert telkens met grote bewondering naar Orbison ziet kijken. Springsteen zei ooit: "Toen ik in 1975 Born to run ging opnemen, wilde ik een plaat maken met teksten zoals Dylan die schrijft en die klonk als een productie van Phil Spector. Maar bovenal wilde ik zingen als Roy Orbison."

Zingen als Orbison doet Roy in dit programma in absolute topvorm en dat betekent genieten van o.m. Only the lonely, In dreams, Pretty Woman en It's over en kippenvel krijgen bij Running Scared, Crying en het door Costello geschreven The Comedians.

Het programma duurt 64 minuten en als extra features zijn er een uitgebreid foto-album en een toelichting van een van Orbisons kinderen. Geluid: DTS (Digital Theater Sound) en Dolby Digital.CAROLE KING IN CONCERT
Bij de 'jongere garde' zullen niet zoveel belletjes gaan rinkelen bij het horen van de naam Carole King, maar toch is zij een van de meest productieve en succesvolle componisten die de populaire muziek in de tweede helft van de vorige eeuw heeft voortgebracht. In de jaren zestig scoorde zij al bijvoorbeeld met Locomotion van Little Eva, maar ook met Up on the roof, Will you love me tomorrow, Natural Woman, One fine day en Chains om maar een greep te doen. Later ging zij ook zelf haar composities opnemen en dat resulteerde onder meer in het giga-succes dat werd behaald met het onvergetelijke album Tapestry.

Nog wat succesnummers van King? You've got a friend, Go away little girl, Take good care of my baby, Hold out for love, Don't bring me down, Hey girl, I feel the earth move, Smackwater Jack, It's too late, So far away... Zo goed als al deze nummers komen aan bod in dit concert uit 1993 (met een gastoptreden van Slash van Guns 'n Roses!). King - toch echt niet de jongste meer - geeft een energieke performance en komt heel jeugdig over. Belangrijker echter is dat ze goed bij stem is en vooral achter de piano haar toprepertoire vlekkeloos over het voetlicht brengt.

Het programma duurt 84 minuten. Geluid: Dolby Digital.MARK WHITFIELD & JK: SOUL CONVERSATION
Een programma in de succesvolle serie Bet on Jazz van The Jazz Channel, waarin de in Nederland wellicht nog wat ondergewaardeerde gitaristen Mark Whitfield en JK een virtuoze en doorleefde 'samenspraak' aangaan. De jonge muzikanten treden met verve in de voetstappen van hun voorbeelden Earl Klugh en George Benson: subtiel en technisch begaafd gitaarspel, gedompeld in onweerstaanbare R&B ingrediknten.

Whitfield begon al op heel jonge leeftijd met gitaarspelen en kreeg op z'n 23ste een platencontract aangeboden door Warner Music. JK produceerde een van zijn albums en de samenwerking beviel zo goed, dat het tweetal samen ging componeren en uiteindelijk ook samen ging optreden. Dit concert, live opgenomen in de Black Entertainment Television Studio in Washington, is daar een prachtige weerslag van met een gevarieerd programma, waarin plaats is voor verschillende stijlen maar dat vooral boeit door de 'soul conversation' die de twee heren met hun gitaren tot stand brengen.

Het programma duurt 63 minuten, het geluid is zowel Dolby Digital als DTS (Digital Theater Sound) en als extra features zijn er een interview (17 minuten) met beide muzikanten en een biografie. Nederlands ondertiteld.THE JAZZ CHANNEL PRESENTS BOBBY WOMACK
De gitarist annex zanger annex componist Bobby Womack (geboren in maart 1944) kan terugkijken op een wat wisselvallige carrihre. Hij richtte ooit The Valentinos op en wisselde werk met die groep af met een rol als gitarist in de band van Sam Cooke. Veel mensen keken nogal vreemd op, toen hij nog geen drie maanden na de moord op Cooke met diens weduwe Barbara trouwde. Het voortbestaan van The Valentinos bracht hij vervolgens danig in gevaar door ook solo te gaan optreden. Weinig succesvol in eerste instantie en daarom stortte hij zich maar op studiowerk (hij nam enkele hits op met Wilson Pickett, waaronder I'm a midnight mover). Eind jaren zestig, begin jaren zeventig ging het hem als solo-platenartiest behoorlijk voor de wind en oogstte hij ook veel lof voor zijn gitaarwerk bij Sly Stone. Na een redelijk stille periode maakte hij een soort comeback in 1981 met het veelgeprezen album The Poet; de ook al rustige jaren negentig sloot hij in '99 af met zijn eerste gospelalbum.

In de Black Entertainment Televison Studio in Washington gaf hij vorig jaar een ontspannen concert dat op deze DVD is terug te vinden. Op het repertoire (waarbij Womack af en toe de gitaar ter hand neemt) onder meer Nobody knows you when you're down and out, Amen, A change is gonna come, That's the way I feel about 'cha (ooit nummer 2 in de VS), Woman's gotta have it (ooit nummer 1 daar) en Love has finally come at last.

Het concert duurt 87 minuten. Geluid: DTS en Dolby Digital.
Extra features: een biografie en een interview met Womack. Nederlands ondertiteld.Wordt Verwacht:
- The Jazz Channel presents Keiko Matsui
- Paul McCartney live at the Tavern Club
- Phish: Bitter Sweet Motel
- Ziggy Marley & The Melody Makers live
- The Jazz Channel presents BB King
- Yes: House of Yes
- The Jazz Channel presents Earl Klugh


Recent nieuws van dezelfde bron