:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2007
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-05-12 - Geplaatst door: Werner
Hierbij de informatie betreffende de releases van Living Colour Entertainment voor de maand juni.

In juni releasen we weer een uitgave uit onze Silent Cinema Collection. Deze keer de film La Revue Des Revues waarin beelden zijn gemonteerd van La Folie-Bergère. Deze beelden bevatten o.a. beelden van de beroemde danseres Josephine Baker. Tevens brengen we in juni een dvd uit met het vredesproject Love, Peace & Terror van kunstenaar Dadara. De film bevat beelden van het ontstaan, de opbouw en vernietiging van een fel roze tank. Als laatste brengen we deel vijf van de bewonderde serie Architectures uit met daarop veel achtergrond informatie, foto's en maquettes van o.a. het beroemde gebouw het Alhambra in Granada.ARCHITECTURES 5

Het vijfde deel uit de bewonderde en gewaardeerde serie Architectures bevat de meest toonaangevende architectonische werken uit de 19de eeuw tot heden. Een fascinerende kijk in architectuur door de gebouwen, de architecten en de maquettes.

Het Alhambra – Granada
Uit angst dat hun dynastie zou verdwijnen bouwden de Nasrid Sultans de Alhambra: een verloren paradijs, gewijd aan poëzie en schoonheid.

Het Sugimoto huis - Kyoto
Dit Japanse traditionele meesterwerk is gebouwd in 1743 en toont een nieuw inzicht in architectuur en bouwen.

Het Congresgebouw - Rome
In de meest prestigieuze gebouwen die zijn gebouwd onder het regime van Mussolini, wist de leider van de moderne Italiaanse beweging, Adalberto Libera, de onmogelijk combinatie te maken tussen fascisme en eigentijds.

Yoyogi Olympische Gymnasium – Tokyo
Voor de Olympische Spelen van 1964 in Tokyo heeft Kenzo Tange twee sporthallen van beton ontworpen die beweging uitbeelden.

Villa Barbaro – Maser
Door de villa te bedenken, een nieuw soort woning dat half paleis, half boerderij was, wist Andrea Palladio schoonheid te combineren met praktische oplossingen.

Phaeno Science Centre - Wolfsburg
De machtige vormen van het centrum vormen het landschap uit architect Zaha Hadids ervaringen.

Talen: Frans, Engels, Duits
Ondertitels: geen
Speelduur: 160 min
NTSC, regiovrij
Aspect ratio: 16/9
Audio: Dolby stereo
Releasedatum 14 juni 2007LOVE, PEACE & TERROR
Love, Peace and Music by Dadara

Het begon met een simpele bronzen sculptuur in de vorm van een tank, een paar jaar geleden, bij Dadara's expositie in de Reflex Gallery in Amsterdam. Een sterk symbool: een tank met vier lopen; vier keer de slagkracht, maar hij kan daardoor geen kant op. De tank kwam eerst in een fel roze kleur terecht op het dak van L43, alwaar hij over Amsterdam waakte. Mooi uitgelicht als symbool van een op hol geslagen maatschappij. Op 8 februari 2007 werd bij Ruigoord, in de buurt van Amsterdam, net op tijd voor een aanstormende sneeuwstorm, de tank opgeblazen. Hiervan is een mooie film gemaakt, gefilmd met hi-speed camera's (3000 beeldjes per seconde) en gecombineerd met 3D animaties. Het producers duo Van Meeteren & Hyde, bijgestaan door zangeres Rajae El Mouhandiz, hebben voor de film de soundtrack verzorgd. Dadara is o.a. bekend door zijn ontwerpen voor cd's, platenlabels en flyers in de housescene, luidsprekers in de vorm van een baby voor B&W, succesvolle tentoonstellingen bij Reflex, campagnes voor Greenpeace en het enorme beeld "Greyman".

De DVD bevat:
1. Love, Peace & Terror videoclip
2. The Making of Love, Peace & Terror
3. Love, Peace & Terror slideshow
4. Bonus Movie: "Greyman: Mission Completed"

Speelduur: 19 min
PAL, regio 0
Aspect ratio: 16/9
Audio: stereo
Releasedatum 14 juni 2007

Bonus:
• Making of,
• Slideshow, movie: "Greyman:Mission Completed" (1 min 50)
• boekje met schetsen, kunst en foto's (16 pagina's)LA REVUE DES REVUES

Gabrielle, werkneemster bij mode ontwerper Paquin, wordt een grote ster in het theater met behulp van acteur Georges Barsac. Onder haar artiestennaam Gaby Derys behaalt ze grote successen en trouwt ze met Barsac. De film uit 1927 is gemixt met ingekleurde beelden uit de Folies-Bergère La Folie Du Jour (gefilmd in de lente van 1926), waaronder het beroemde stuk Fatou waarin Josephine Baker naakt dans in haar befaamde bananenrokje. Geniet van de allergrootste danseres alle tijden, Josephine Baker, en de ongelofelijke geschiedenis van de Folies-Bergère!

Regie: Joé Francys
Cast: André Luguet, Josephine Baker
Kleur: Zwart/wit én kleur
Speelduur: 90 min.
PAL, Region 2
Aspect ratio: 4/3
Audio: stereo
Genre: Drama
Releasedatum 14 juni 2007