:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: W@=D@
PERSBERICHT: W@=D@
Bron: Lumière - Datum: 2007-05-25 - Geplaatst door: Werner
W@=D@ INDIA, MALI, CHINA, MEXICO & GUATEMALA
vanaf 29/05 overal verkrijgbaar !

W@=D@ is het meest gedurfde project uit de geschiedenis van de Vlaamse jongeren TV.

In W@=D@ India gaan Dimitri Leue en Pieter Embrechts op zoek naar de oorsprong en betekenis van Ganesha – de Indische God met het olifantenhoofd. Hun zoektocht leidt naar het grote Ganesh Chaturti festival. Maar, vooraleer ze mogen meefeesten, hebben ze heel wat te leren en te doen. Gelukkig staan de ouders van Ganesha – Shiva en Parvati – aan hun zijde en kunnen ze de uitdaging van Ganesha’s rat zonder al te grote problemen overkomen.

In W@=D@ Mali gaan Dimitri en Pieter op zoek naar de oorsprong en betekenis van een Kanaga masker. Hun zoektocht leidt van Bamako, over Djéné en de Niger Delta tot in een klein Dogon dorp. Ze komen al snel te weten dat de maskers in Afrika dienen om mee te dansen. Hun masker heeft echter een geestige verrassing in petto.

In W@=D@ China gaan Dimitri en Pieter op zoek naar de oorsprong van het Dharma wiel. Hun zoektocht brengt hen van Hongkong over het binnenland van China naar een Boeddhistisch klooster in Taiwan. Het is de draak, de Chinese Boddhissatva Guanyin en Boeddha zelf die Dimitri en Pieter bijstaan in hun aartsmoeilijke opdracht. Ze leren "zijn" op z'n Chinees en om het wiel volledig te doorgronden worden ze echte monniken.

In W@=D@ Mexico En Guatemala gaan Dimitri en Pieter op zoek naar de oorsprong en betekenis van 4 maïskolven – een witte, een zwarte, een gele en een rode. Ze starten hun zoektocht in verlaten tempelstad Teotihuacan en gaan op zoek naar Azteken en Mexico stad. Van de maagd van Guadelupe leren ze dat er mensen gemaakt zijn uit maïs. Ze trekken naar Guatemala en ontmoeten er de mensen van maïs: de Maya's.

"W@=D@ is één van de geestigste, rijpste cultuurprogramma's die we al zagen, een droom voor elke leraar, een genot voor kinderen." - De Standaard

Silver Hugo Award – Chicago International Film Festival – 2007
Silver Globe – WorldMedia Festival – Hamburg 2007
Duur per DVD: 4 x 25 min. + 70 min.
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Release: 29/05/07


Recent nieuws van dezelfde bron