:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2007
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2007
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2007-10-12 - Geplaatst door: Werner
GIPSY LIFE: ROMA & SINTI (3DVD)

Synopsis Gipsy Life: Roma & Sinti:
In het filmproject Gipsy Life: Roma & Sinti: neemt filmmaker Bob Entrop de kijker mee op zijn persoonlijke zoektocht naar de cultuur van de Sinti en Roma in Nederland. In zijn zoektocht ontdekt de filmmaker dat Sinti en Roma nog steeds gesloten gemeenschappen vormen waar talrijke onderwerpen taboe zijn. Door de vriendschappen en vertrouwensbanden die in de loop van de tijd zijn ontstaan, heeft hij de kans gekregen een goed beeld te geven van een volk dat door de eeuwen heen verjaagd en gediscrimineerd is en waarvan er bijna een miljoen tijdens de tweede wereldoorlog zijn vermoord.

De drie films zijn:
• Een Volk zonder eigen Land: Tegen de kleurrijke achtergrond van kampvuren, eten en muziek krijgt de kijker onder meer de kans te ontdekken hoe de Sinti met hun ouderen en mensen met een handicap omgaan.
• Een Stukje blauw in de Lucht: Deze indringende film vertelt het aangrijpende relaas van twaalf mensen die de tweede wereldoorlog hebben overleefd. Tijdens een gezamenlijke trip naar Auschwitz wordt er voor het eerst over gesproken en daarmee een taboe doorbroken.
• Muzikanten voor het leven: Muziek speelt en centrale rol in het leven van de Sinti en Roma. Van de getalenteerde familie Basily, Paulus Schไfer en de Gipsyband en Roger Moreno en het Triska Trio ontdekken we hun muzikale drijfveren, teleurstellingen en hoogtepunten.

Inlay is 3-talig: Nederlands, Frans, Engels
Releasedatum: 15 november 2007

Talen: Nederlands Dolby stereo en 5.1
Speelduur: 285 min .
Ondertiteling: Engels, Frans
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 4/3
Rating: 12
Genre: documentaire
Releasedatum: 15 november 2007CLASSIC CINEMA COLLECTION 1 (3DVD)

Het label Classic Cinema Collection omhelst en koestert de grootste film klassiekers die door de jaren heen gemaakt zijn en die niet vergeten mogen worden. De serie heeft een herkenbaar uiterlijk met een klassieke uitstraling. Een grote groep filmliefhebbers zal deze dvd's zien als een waardevolle toevoeging aan hun dvd-collectie.

Adam's Rib: Adam Bonner, assistent officier van justitie, houdt zielsveel van zijn vrouw Amanda. Maar wanneer Amanda, een advocate, het opneemt voor de vrouwelijke gedaagde in een sensationeel proces, geeft de aanklager geen duimbreed toe. Uiteraard zorgt het juridische steekspel in de rechtzaal ook voor spitsvondig gebekvecht aan het thuisfront. De chemie tussen Spencer Tracy en Katharine Hepburn, die ook in het echte leven man en vrouw waren, spettert van het scherm in deze klassieke komedie van regisseur George Cukor.

Goodbye Mr.Chips: De Brookfield School stoomt de aanstormende jeugd van Engeland klaar voor zijn toekomstige taak als steunpilaar van het Keizerrijk. Het kruim van Engeland is opgevoed volgens de 'Brookfieldtraditie', een traditie belichaamd door de oude schooldirecteur, Mr. Chipping. Of liever: Mr. Chips, want zo wordt hij liefdevol door iedereen genoemd. Iedereen die met genegenheid terugdenkt aan een favoriete leraar, zal Goodbye, Mr. Chips zeker een warm hart toedragen.

Splendor In The Grass: Deanie is een teenager die leeft volgens de regels in haar stad in Kansas anno de jaren twintig. Maar de gevoelens die ze deelt met haar vriendje Bud zijn te sterk. Het duurt niet lang of Bud stort lichamelijk in door het conflict tussen respectabel gedrag en menselijke verlangens. En het maakt Deanie krankzinnig. Splendor In The Grass, is vandaag de dag nog steeds zo po๋tisch, indringend en prachtig als twee generaties geleden.

Releasedatum 15 november 2007
Talen: Engels
Speelduur: 327 min
Ondertiteling o.a. Nederlands, Frans
regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16:9 (1,77:1)
Audio: mono
Genre: dramaTHE ROOST

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is d้ horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht van de Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

Synopsis The Roost:
Vier vrienden, broer en zus Elliot en Allison (ook broer en zus in het dagelijkse leven), hun vriend Trevor en hun nogal afstandelijke en mopperige vriend Brian, raken op weg naar een Halloween feest betrokken bij een auto-ongeluk waardoor ze stranden op een donker landweggetje. Op zoek naar een telefoon en onderdak lopen ze richting een oude boerderij en schuur. Helaas weten ze niet dat ze een eeuwenoud Kwaad verstoren dat hen wil vernietigen.

Als de angst toeslaat, begint de hechte groep uiteen te vallen. Aangevallen door vleermuizen en angstaanjagende wezens, worden ze tot wanhoop en waanzin gedreven. In de schuur die meer op een graftombe lijkt, zal het bloed vloeien en zullen levens voorgoed veranderen...

Regie: Ti West
Cast o.a.: Tom Noonan, Karl Jacob, Sean Reid

• Inlay is tweetalig: Nederlands en Frans.
• Alle dvd's uit de 'Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.

Releasedatum 29 november 2007
Talen: Engels Stereo en 5.1
Speelduur: 77 min.
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (166:1)
Genre: horror

Extra's:
• Boekje met inleiding van Mr. Horror in Nederlands en Frans.
• Making of (30 min),
• Outtakes (3'25”),
• Radio Slideshow (7 min),
• The Truth about bats (9 min),
• Student film van Ti West(10 min) (all not subtitled)ZOMBIE HONEYMOON

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is d้ horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht van de Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

Synopsis Zombie Honeymoon:
'In voor-en tegenspoed, tot de dood ons scheidt.' Dat beloofden de kersverse echtgenoten Denise en Danny elkaar v๓๓r ze op een idyllische huwelijksreis gingen naar de kust van Jersey. Zich koesterend op het strand, wordt hun huwelijksleventje wreed verstoord door een wezen dat uit de golven opduikt en Danny aanvalt. De volgende dag treft Denise haar eens vegetarische echtgenoot aan terwijl hij zich tegoed doet aan mensenvlees in de badkuip. Hij belooft dat hij haar nooit zal kwetsen, dus blijft ze haar huwelijksgelofte trouw en probeert ze een manier te vinden om het land te ontvluchten en om Danny te genezen. Maar zullen ze Portugal bereiken voordat Danny nog meer slachtoffers maakt?

Zombie Honeymoon wisselt satire en drama af, terwijl Denise en Danny om proberen te gaan met de walgelijke realiteit – een helse nachtmerrie die de grenzen van wederzijdse toewijding opzoekt en danig oprekt...

Regie: David Gebroe
Cast o.a. Tracy Coogan en Graham Sibley

• Inlay is tweetalig: Nederlands en Frans.
• Alle dvd's uit de ‘Mr. Horror' serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.
Releasedatum 29 november 2007
Talen: Engels Stereo en 5.1
Speelduur: 80 min.
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Regio 2
Beeldverhouding 16/9 (1.78:1)
Genre horror

Extra's:
• Boekje met inleiding van Mr. Horror in Nederlands en Frans.
• Behind the scenes,
• Deleted scenes,
• Gag reels,
• Auditions Tracy Coogan en Graham Sibley (all not subtitled).

UIT HET ARCHIEF