:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> 2SenseXperience Productions >> PERSBERICHT: THRU THE MOEBIUS STRIP
PERSBERICHT: THRU THE MOEBIUS STRIP
Bron: 2SenseXperience Productions - Datum: 2007-11-01 - Geplaatst door: Werner
THRU THE MOEBIUS STRIP (Steelbook)
Een intergalactisch sprookje

Fysicus Simon Weir raakt vermist op een verre planeet na een teletijdexperiment. Acht jaar later gaat zijn 14-jarige zoon Jac naar hem op zoek in alle uithoeken van het heelal. Zijn reis brengt hem op de vreemdste planeten, tot hij op een dag het tijdportaal vindt dat zijn vader creëerde. De doorgang leidt naar Raphicca, een planeet waar de tijd schijnbaar is blijven stilstaan en die wordt bevolkt door reusachtige wezens en wonderbaarlijke, gevaarlijke schepsels.

Thru The Moebius Strip is een 3D fantasy animatiefilm, geregisseerd door Glenn Chaika. Het verhaal en de personages zijn van de hand van stripmonument Jean Giraud, wiens visie zonder meer bepalend was voor de film. Onder het pseudoniem 'Moebius' ontwierp deze Franse striptekenaar onder meer de decors, kostuums en rekwisieten voor films als The Fifth Element, Alien en The Abyss. Thru The Moebius Strip is een meeslepend intergalactisch sprookje, een explosie van kleuren in een bizarre fantasiewereld, dat onmiskenbaar de handtekening van de meester draagt.

Synopsis
Acht jaar nadat zijn vader bij een experiment is verdwenen, zoekt Jac hem in alle hoeken van het heelal. Op zijn reis ontmoet hij de vreemdste wezens en bezoekt hij bizarre planeten. Hij vindt zijn vader terug op de planeet Raphicca, 27,2 miljoen lichtjaren van huis. Het is een planeet vol magie waar buitenaardse wezens leven en strijden volgens een middeleeuwse riddercode. Jac realiseert zich dat zijn reddingspoging alleen zal slagen als hij zijn vader’s reusachtige buitenaardse vriend helpt de troon van Raphicca terug te krijgen.

Thru The Moebius Strip is een intergalactische versie van het sprookje van Jaap en de bonenstaak, gebaseerd op de waanzinnige striptekeningen van Jean 'Moebius' Giraud.

Specificaties
Regisseur: Glenn Chaika
Cast: Met de stemmen van: Mark Hamill (Star Wars, Village Of The Damned), Michael Dorn (Star Trek: First Contact, Star Trek: Generations), Daniel Davis (The Nanny, The Prestige)
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 5.1 (sim. van stereo) Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Speelduur: 86 minuten
Genre: Fantasy/Science-Fiction
Leeftijd: 6 jaar, geweld
DVD release: 06/11/2007

Extra's:
• Also or Soon Available

Giraud
De Fransman Jean Giraud (°1938) is één van de meest invloedrijke en vernieuwende striptekenaars ooit in de stripwereld. Hij zorgde er in de jaren 1970 voor dat er op een heel andere manier naar strips werd gekeken. Als medeoprichter van het stripblad Métal Hurlant, dat later ook nog een viertal Nederlandstalige uitgaven kende (Zwaar Metaal), schokte hij zowel de Franse als de Amerikaanse gevestigde striporde. Zijn surrealistische kijk op zaken, zijn fantasievolle decorontwerpen en leefwerelden en zijn soms bizarre hoofdpersonages dragen hier in grote mate aan bij. Hij verwierf grote faam met zijn realistische vijfdelige westerncyclus 'Mister Blueberry' en andere klassieke maar eigenzinnige superheldencomics met grote aandacht voor de personages, die nooit zwart-wit zijn. Het meest wordt Giraud echter geroemd om zijn surrealistische science fiction strips, die bevolkt worden door vreemde wezens, mooie vrouwen en fantastische helden. Giraud bewees meer te zijn dan alleen striptekenaar door zijn medewerking aan filmsuccessen als The Fifth Element, The Abyss en Dune, waarvoor hij decors, kostuums en rekwisieten ontwierp.
Meer info op: http://www.mandragon.be/rest/art/anderkunst/3000.article?PHPSESSID=%3Ftype%3Dad


Recent nieuws van dezelfde bron