:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE UNIT SEIZOEN 2
PERSBERICHT: THE UNIT SEIZOEN 2
Bron: Fox - Datum: 2008-01-09 - Geplaatst door: Werner
THE UNIT SEIZOEN 2
Een geweldige oorlogsserie boordevol actie en menselijk drama
Vanaf 23 januari 2008 te koop op dvd

Dit realistische, actievolle oorlogsdrama over de strijd tegen het terrorisme en corrupte regimes is van een topniveau dat je maar zelden te zien krijgt. Dennis Haysbert en Robert Patrick zetten ijzersterke vertolkingen neer die ons meeslepen in de onverbiddelijke logica van de oorlog en de undercoveroperaties tegen de vijand, terwijl op het thuisfront soldatengezinnen vertwijfeld afwachten... Zowel het eerste als het tweede seizoen van deze successerie kon rekenen op veel positieve kritieken vanuit Nederland en België. Het eerste seizoen sleepte tevens een Emmy-nominatie in de wacht!

De missies
Zij zijn The Unit, een achter de schermen opererend team van commando's dat buiten het militaire gezag om levensgevaarlijke undercovermissies uitvoert. De identiteit van de mannen is strikt geheim en mag door hun echtgenotes in geen geval worden prijsgegeven. De commando's doen er alles aan om hun gezin buiten schot te houden, maar soms weet de verslagen vijand hen ook thuis te vinden. Door diverse recensenten is The Unit uitgeroepen als uitermate spannend, explosief en aangrijpend; The Unit is een revolutionair militair drama.

Getalenteerde cast
Dennis Haysbert ontving grote faam met zijn vertolking in de topreeks 24. Daar gaf hij met zelden gezien charisma invulling aan de rol van president David Palmer. Pure topklasse, maar dat was ook al duidelijk na zijn sterke acteerwerk in Absolute Power, Insomnia, Standoff en Heat. Haysbert werd voor zijn talent al eens beloond met een nominatie voor een Golden Globe. Robert Patrick liet zich opmerken in sterke films als Terminator II, Walk The Line en tv-series als The X-Files en een aantal afleveringen van The Sopranos. Wanneer je vertrouwd raakt met de cast en hun personages merk je verder hoe getalenteerd ze allen zijn, hoewel hun roem nog niet zo ver reikt. Tevens is één van de vrouwelijke bijrollen weggelegd voor Rebecca Pidgeon, van wie de acteercarrière voor 90% bestaat uit rollen in projecten waar haar man David Mamet op de één of andere manier bij betrokken is.

David Mamet en producent Shawn Ryan
David Mamet, de anonieme meesterverteller en winnaar van de Pulitzer Award, is als scenarist en producer van The Unit een naam die klinkt als een klok. Toch zullen maar weinig mensen weten wie David Mamet is. Maar de topfilms als Heist, The Verdict, The Untouchables, Hannibal, Ronin, Wag The Dog, Hoffa en Glengarry Glen Ross zijn van zijn hand. Hij werd genomineerd voor meerdere Oscars en Golden Globes, een Gouden Palm en de prestigieuze Bafta. Maar David Mamet is bovenal de trotse eigenaar van een Pulitzer Award, het belangrijkste eerbetoon voor een journalistieke of literaire realisatie. Producer en scenarist Shawn Ryan bewijst niet alleen zijn onderscheidende klasse in de The Unit, hij is ook het brein achter The Shield, een fantastische politiereeks, en de zeer populaire tv-serie Angel.

Eens te meer leveren deze twee bekende scenaristen en producers het bewijs dat sterke scripts de beste voorwaarde zijn voor schitterende en kwalitatieve tv-series.

Het tweede seizoen
Op televisiezender VTM debuteerde de serie in het najaar van 2006, het tweede seizoen zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2008 op televisie verschijnen. Wie niet zo lang wil wachten, kan vanaf januari de dvd met daarin alle 23 afleveringen al in zijn bezit krijgen. Verder zal The Unit Seizoen 1 voor een zeer aantrekkelijke prijs in het schap komen te liggen.

Over There
Voor de liefhebbers van The Unit en het genre mag ook ook de tv-serie Over There niet ontbreken in de collectie. Van producent Steven Bochco (NYPD Blue, L.A. Law, Hill Street Blues) is de eerste dramaserie die zich afspeelt in een hedendaagse, aanhoudende oorlog waar de Verenigde Staten nog steeds bij betrokken zijn. Deze zeer realistische, intense, indringende en emotionele tv-serie over de oorlog in Irak gaat over de strijd in de frontlinies. De serie onderzoekt het effect van een oorlogssituatie op een Amerikaanse militaire eenheid die voor het eerst naar Irak wordt uitgezonden. Daarnaast belicht deze serie de situatie van de familie en vrienden van de militairen die zijn achtergebleven.

Productinformatie
Titel: The Unit Seizoen 2
Releasedatum: 23 januari 2008
Genre: tv-serie
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 18 uur
Geluid: Engels, Frans: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 (1.78)
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

Extra's dvd:
• Audiocommentaar op diverse afleveringen
• The making of: Paradise Lost
• The making of: Sub-Conscious
• Working with the Weapons: Dark of the Moon

Titel: The Unit Seizoen 1
Releasedatum: 23 januari 2008
Genre: tv-serie
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 13 uur
Geluid: Engels, Frans: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 (1.78)
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

Extra's dvd:
• Inside Delta Force

Titel: Over There – complete series
Releasedatum: 23 januari 2008
Genre: tv-serie
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 14 uur
Geluid: Engels, Frans: Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 (1.78)
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

Extra's dvd:
• Tour of Duty: de "making of" Over There


Recent nieuws van dezelfde bron