:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: GARFIELD GETS REAL
PERSBERICHT: GARFIELD GETS REAL
Bron: Fox - Datum: 2008-03-07 - Geplaatst door: Werner
GARFIELD GETS REAL
Nieuwe avonturen met de meest coole kat ter wereld!
Verkrijgbaar op huur-dvd vanaf 1 april en op koop-dvd vanaf 2 april

De derde Garfield is sterker dan ooit! Opnieuw werd het script geschreven door de geestelijke vader van Garfield, Jim Davis. Kwaliteit en heerlijke humor gegarandeerd! Beleef mee hoe Garfield en zijn maatjes de échte wereld binnenstappen, pak er een lekkere pizza bij en ga - samen met de kinderen - even héééél languit voor de tv liggen. Moet kunnen bij Garfield!

Het verhaal
Garfield is terug met een nieuwe 'look' in zijn eerste animatiefilm die met de computer is gemaakt: Garfield Gets Real! Garfield is zijn leven als tekenfilmkarakter beu en ontsnapt uit zijn eigen stripverhaal om het echte leven te verkennen. Dan komt hij erachter dat zijn stripverhaal beëindigd zal worden als hij niet terug komt voordat de krant gedrukt wordt! Garfield moet zorgen dat hij terug gaat naar de stripwereld om zijn verhaal te redden, maar iemand probeert dit te voorkomen... Garfield, Odie en al hun vriendjes zijn terug in dit nieuwe avontuur van onze favoriete vette kat!

Animatie in de echte wereld
Het zat er aan te komen: Garfield is uit de tweedimensionale wereld van zijn krant gestapt. Hij was altijd al eigenzinnig. Om de wereld van de tegendraadse Garfield om te zetten naar een 3D-universum werden de meest geavanceerde digitale beeldvormingtechnieken ingezet. Het 3D-animatieproces werd naar nieuwe hoogten getild door een gespecialiseerd bedrijf uit Seoul (Korea) en het effect is verbluffend. De kleuren zijn helder, het beeld is haarscherp, de kijkervaring is in één woord - perfect!

Bekende stemmen
In de Vlaamse versie zorgt niemand minder dan Stany Crets voor de stem van Garfield. Werner Desmet tekent voor Jon. Hilde Heijnen neemt Arlene voor haar rekening. George Arrendell leent zijn stem aan Eli. Shecky wordt ingesproken door Peter Van Gucht, Wally door Jackie De Waele (Zaki), Billy door Vic De Wachter en Charles door Erik Burke.

Dertig jaar Garfield!
Garfield, een topmerk uit animatieland, blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. De strip weet al jarenlang bij ontelbare lezers van de Telegraaf en de Standaard een glimlach op het gelaat te toveren wanneer ze 's ochtends de krant openslaan. De eerste verschijningsdag was 19 juni 1978. Sindsdien krijgen we op die dag steeds een strip over Garfield die verjaart.

Productinformatie
Releasedatum: 1 april 2008 (huur), 2 april 2008 (koop)
Genre: animatie
Leeftijd: AL
Lengte: ca. 74 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1, Vlaams Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 FF 1.78
Menu: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch

Extra's dvd:
• Het maken van de Garfield-strip
• Jim Davis: Ruw en ongeslepen
• Het animatieproces
• Legenden: samenwerken
• Bloopers
• Je stem vinden
• Animeren vanuit Seoul
• Garfield-spelletjes

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron