:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2008
Bron: Lumière - Datum: 2008-03-10 - Geplaatst door: Werner
13 M2
Een veelbelovend debuut
Een spannende claustrofobische actiefilm

José is zijn miserabele leven in de Franse banlieue beu. Hij wil zo snel mogelijk geld vinden om een beter bestaan te kunnen opbouwen. Wanneer hij een gesprek tussen zijn vriendin en haar stiefbroer afluistert, ziet hij zijn kans om een geldtransport te overvallen. Samen met drie makkers plant hij de overval maar die draait anders uit.

Als psychologische thriller kan 13 m2 tellen: drie gangsters in een te kleine schuilplaats, een hoop poen en vooral een knagend geweten. In de hoofdrol zien we Barthélemy Grossmann, één van de opkomende talenten in de Franse cinema. Hij is van opleiding acteur maar voor 13 m2 zette hij verschillende petjes op. Hij schreef het scenario, regisseerde en produceerde zelf deze claustrofobische nagelbijter!

Regie: Bartélemy Grossmann
Met: Barthélemy Grossmann, Youssef Hajdi, Lucien Jean-Baptiste, Thierry Lhermitte, Bérénice Bejo, e.a.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 84 min.I DON'T WANT TO SLEEP ALONE

Nadat de dakloze Hsiao-kang afgetuigd werd, wordt hij naar een kelderappartement in een smoezelig gekraakt fabriekspand gebracht. Hij wordt opgevangen door een groep Bangladese migranten. Tijdens zijn herstel, neemt hij de tijd om de omgeving te verkennen. In een koffiebar ontmoet hij Chyi, een dienster die samenleeft met haar oudere bazin en haar verlamde zoon.

Met I Don't Want To Sleep Alone brengt de meester van het absurde minimalisme Tsai Ming-Liang opnieuw een film met randfiguren in een multiculturele grootstad. Hij keerde terug naar zijn geboorteland Maleisië en filmde er de veelkleurige, veeltalige en in smog gedrenkte hoofdstad, Kuala Lumpur. Het geheel baadt in een sfeer van vervreemding, licht gekruid met humor. De hand van de regisseur is duidelijk aanwezig: klaterend water, aftakeling, een sterk verlangen naar fysiek contact, erotiek, gezang...

Lee Kang-Sheng - de fetisjacteur van de regisseur - zet een prachtige vertolking neer van de dakloze Hsiao-kang en de verlamde zoon.

Op het Internationaal Filmfestival van Venetië werd I Don't Want To Sleep Alone genomineerd voor de "Gouden Leeuw" en werd bekroond met de "Cinema for Peace Award".

Regie: Tsai Ming-Liang
Met: Lee Kang-Sheng, Chen Shang-Chyi, Norman Atun & Pearlly Chua
Taal: Mandarijns, Kantonees en Maleis
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 115'LA DISPARUE DE DEAUVILLE
Een mysterieuze thriller

Dertig jaar geleden kwam Victoria in verdachte omstandigheden om het leven. Ze was een gevierde actrice met een innemend charisma en een oogverblindende schoonheid. Op mysterieuze wijze duikt ze plots op in het leven van Jacques, een eenzame inspecteur. Hij voert het onderzoek naar een verdwijning in een Normandisch hotel.

Sophie Marceau schreef niet alleen het scenario van La Disparue De Deauville. Ze regisseerde en speelde zelf de raadselachtige vrouw. In deze ongemeen spannende detectivethriller onderscheidt Sophie Marceau zich niet alleen door haar mooie verschijning, maar ook als uitstekende regisseuse van een onvervalste genrefilm.

Regie: Sophie Marceau
Met: Sophie Marceau, Christophe Lambert, e.a.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 103'

Extra's:
• Making of (26')
• Portretten (27')
• Interview (7')
• TrailerCONGORAMA

Michel, Belgische uitvinder en onbegrepen door zijn werkgever, ontdekt op 41-jarige leeftijd dat hij geadopteerd werd. Hij werd geboren in een garage in Québec, in het plaatsje Sainte-Cécile om precies te zijn. Hij vertrekt, zogezegd voor het werk, naar zijn geboortedorp, maar zijn zoektocht naar zijn biologische familie draait op niets uit. Hij besluit terug te keren naar België. Op de terugweg naar Montréal krijgt hij een lift van een jongeman in een elektrische wagen. Een ongeval zal hun hele leven omgooien, maar ook de toekomst van de auto-industrie grondig wijzigen...

Opmerkelijk hierbij is dat de beloftevolle Canadese regisseur Philippe Falardeau als rode draad voor de Belgische koloniale geschiedenis een emoe koos en Olivier Gourmet (Le Fils, Rosetta) als de miskende uitvinder op zoek naar zijn wieg.

Regie: Philippe Falardeau
Met: Olivier Gourmet, Paul Ahmarani, e.a.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 105'LES TEMOINS

Parijs 1984-1985. De jonge Manu arriveert in Parijs om een baan te zoeken. Hij trekt tijdelijk in bij zijn zus Julie die in een slonzig hotel woont en als operazangeres aan de bak probeert te komen. Op een nacht ontmoet Manu Adrien, een homoseksuele arts van middelbare leeftijd met wie hij een platonische vriendschap sluit. Adrien introduceert Manu bij zijn vriendin Sarah en haar man Mehdi. Zonder het te beseffen dringt Manu binnen in het gevoelsleven van zijn zus, de extravagante dokter en van het jonge stel. Hij maakt in elk van hen hun diepste verlangens los.

Met Les Témoins schetst André Téchiné een kroniek van vijf vrienden in de vroege jaren tachtig die een zorgeloos en onbezonnen leventje leiden. Maar eind 1984 duikt er een vreemde ziekte op die het seksuele leven en de maatschappij op zijn kop zet. Meer nog dan een aidsdrama is Les Témoins een film over het verlies van onschuld en hoe een cocktail van medelijden, jaloezie en angst oude vriendschapsbanden op de proef kan stellen.

"Boeiende kroniek over de laatste dagen van de onbezonnen seks" - De Standaard
"Een geslaagd tijdsbeeld" - Het Parool

Regie: André Téchiné
Met: Michel Blanc, Emmanuelle Béart, Sami Bouajila, Julie Depardieu et Johan Libéreau
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 115'Komende releases

29 april 2008:
• Voleurs De Chevaux & Help Me Eros
27 mei 2008:
• California Dreamin'


Recent nieuws van dezelfde bron