:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SHARK SEIZOEN 1
PERSBERICHT: SHARK SEIZOEN 1
Bron: Fox - Datum: 2008-05-15 - Geplaatst door: Werner
SHARK - HET COMPLETE EERSTE SEIZOEN
House heeft een nieuwe concurrent: hij heet Stark, en hij is geweldig!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 11 juni 2008

"James woods heeft een televisierol gevonden waarin hij volledig tot zijn recht komt" - Alessandra Stanley, The New York Times

Het verhaal
Winnen is het enige wat telt en winnen doet hij! De genadeloze advocaat Sebastian Stark (Emmy Award–winnaar James Woods) weet de regels naar zijn hand te zetten, het systeem te manipuleren, openbare aanklagers te vernederen en meedogenloze criminelen op vrije voeten te krijgen. Maar de dood van een onschuldige vrouw zet Starks wereld op zijn kop en doet hem besluiten om in dienst te treden bij de afdeling zware misdrijven van het Openbaar Ministerie in Los Angeles. Als hoofd van een veelbelovend maar onervaren team openbare aanklagers doet Stark er alles aan om het recht te laten zegevieren. Shark is snel en gevat: een serie die je niet mag missen!

James Woods schittert in sterke cast
Met zijn priemende blik em scherpe trekken is James Woods een karakteracteur zoals we er maar weinig kennen. Woods heeft naam gemaakt in politiek geïnspireerde films (Salvador, Nixon, End Game), gangsterfilms (Casino) en arthouseproducties als The Virgin Suicides. Zijn naam in de cast is een kwaliteitsgarantie en dat zien we opnieuw bevestigd in zijn schitterende vertolking van Shark. Deze rol is hem echt op het lijf geschreven. Overigens zogen ook Danielle Panabaker (Mr. Brooks, CSI) en Sarah Carter (Numb3rs, Smallville) voor excellente acteerprestaties.

Sterke kijkcijfers
Op televisie is Shark ook aan een 'sterke zaak' begonnen. Op het Vlaamse BE2, het vroegere Kanaal 2, behaalt de gehaaide advocaat een mooie score aan kijkers en op La Une weet Shark ook vele kijkers vast te houden. In ieder geval sterke resultaten voor een serie die nog niet zo lang op tv is. Liefhebbers van Shark kunnen alvast uitkijken naar de dvd-release: dit is nog maar het begin van een fantastische collectie!

Shark, de nieuwe House
Shark doorstaat met glans de vergelijking met de populaire serie House. Net als House is Sebastian Stark gepassioneerd door zijn beroep en geniet hij ervan giftige, sarcastische opinies te sluien die hem weinig geliefd maken in zijn omgeving. Eenmaal in dienst van het Openbaar Ministerie krijgt Stark een groep van jonge aanklagers onder zijn hoede. Zij zullen de leerervaring van hun leven krijgen omdat Stark, hoewel hij verlossing zoekt, niet van plan is zijn sluikse manier van werken af te zwakken. Eén ding is zeker, ook al werkt Stark nu voor de 'goede kant', zijn drie regels uit zijn 'Cutthroat Manifesto' blijven van toepassing:
* "Een proces is oorlog. Verliezen is sterven."
* "De waarheid is relatief. Kies er één die werkt."
* "In een juryproces zijn er maar twaalf opinies die tellen en die van de aanklager hoort daar niet bij."

Shark is niet voor niets zijn bijnaam.

Productinformatie
Titel: Shark seizoen 1
Releasedatum: 11 juni 2008
Genre: TV-serie
Leeftijd: 12
Lengte: Ca. 17 uur (+- 45 min. per aflevering)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16x9 Widescreen 1.78:1
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands

Extra's dvd:
• Audiocommentaar door James Woods & Ian Biederman
• Het ontstaan van Shark
• Bloopers
• Verwijderde scènes


Recent nieuws van dezelfde bron