:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-07-02 - Geplaatst door: Werner

THE BOOK OF COOL VOLUME 1 (3 DVD + BOEK)

Synopsis The Book Of Cool: 
Vanaf nu zijn spectaculaire kunstjes niet alleen voorbehouden voor hele coole mensen of sporters. Met The Book Of Cool kan je de meest indrukwekkende 'Skills & Tricks' leren van wereldkampioenen en andere atleten. The Book Of Cool is een unieke collectie van films met 250 adembenemende trucs uitgevoerd door getalenteerde sporters. De 'Skills & Tricks' worden stap voor stap uitgelegd door middel van instructies en tips. Het 320 pagina's tellende boek geeft aanvullende hulp.

Onderwerpen op The Book Of Cool zijn: Frisbee throws, Casino skills, Street soccer, Movies gun tricks, Street basketball, Pen spinning, Freestyle football moves, Ropes & whips, Skate & blade, Cards & magic juggling, flatland bike skills, Rugby kicks, Golf tricks & skills, Bar flairing, Pool shots, Footbag moves, Street bike tricks, Breakdancing, Baton skills, Yo-yo tricks and Scootertricks

Het onderdeel over straatvoetbal is opgenomen in Amsterdam met Nederlandse straatvoetbalexperts.

Releasedatum: 28 augustus 2008
Talen: Engels
Speelduur: 540 min
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 Kleur
Leeftijd: AL
Audio: stereo

Extra's:
• Boek (320 pagina's)
 


The Silent Cinema Collection is een label waarin de mooiste stille films uit de filmgeschiedenis verzameld worden. Het label bevat originele versies van grote hedendaagse blockbusters en prachtige historische meesterwerken. Voor de vele filmliefhebbers zijn deze films een welkome aanvulling op het huidige filmaanbod.

THE HUNCHBACK OF NOTRE DAME

Synopsis The Hunchback Of Notre Dame

Iedereen kent het wereldberoemde verhaal over de gebochelde klokkenluider van de Notre Dame in Parijs en zijn onmogelijke liefde voor het zigeunermeisje Esmeralda. Deze stijlvolle gerestaureerde productie blijft dicht bij de roman van Victor Hugo, die hiermee een van de onbetwiste klassiekers uit de wereldliteratuur schreef. De personages, zoals het mismaakte en onbegrepen monster Quasimodo en de mooie Esmeralda, hebben wereldwijd hele generaties in theaters en bioscopen weten te boeien. De productie uit 1923 is met een voor die tijd enorm budget gemaakt. Helaas is de film sinds 1925 alleen in verkorte versies te bewonderen geweest. Deze versie, die recent is gerestaureerd in 'high definition' doet recht aan de pracht van dit meesterwerk. De film wordt hiermee weer de fantastische productie zoals het oorspronkelijk was.

• Gebaseerd op de roman van Victor Hugo
• Recent gerestaureerd vanaf een print in de oorspronkelijke lengte
• Originele muziek bewerkt en uitgevoerd door het Filharmonisch Orkest van Robert Israël (2007)
Regie: Wallace Worsley
Met: Lon Chaney, Patsy Ruth Miller, Norman Kerry
Releasedatum: 28 augustus 2008
Speelduur: 117 min
Ondertitels: Frans, Engels, Duits, Nederlands (o.v.)
Regio NTSC, region 0
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Digital Stereo
Leeftijd: AL
Genre: Drama

Extra's:
• Voorwoord van Serge Bromberg,
• 3D Photo Gallery (incl. bril),
• Bezoek van Lon Chaney aan filmset (1923),
• Korte film met Lon Chaney: Alas and Alack (1913)

 

DAYS OF WINE AND ROSES

 
Synopsis Days Of Wine And Roses:

Toen Blake Edwards' aangrijpende bioscoopbewerking van J.P. Millers hartverscheurende tv-scenario Days Of Wine And Roses in de bioscoop kwam, werd hij zowel door de pers als het publiek met open armen ontvangen. De film geldt nog steeds als een hoogtepunt in de carrières van Jack Lemmon en Lee Remick en hun vertolkingen van een alcoholisch echtpaar werden voor een Oscar genomineerd. Hij is een hoogvlieger uit het PR-wereldje van San Fransisco. Als "gezelligheidsdrinker" maakt hij het wel erg gezellig. Zij is ook niet van een kleintje vervaard en begint te drinken om haar man gezelschap te houden. Ze léven voor de gezelligheid. Maar dan steekt het echte leven steeds meer de kop op.Days of Wine and Roses kreeg vijf Oscar nominaties en de bezwerende titelsong van Henry Mancini en Johnny Mercer werd bekroond met een Oscar. Een hoogstaand filmpareltje en een prangend portret van hoe laag mensen kunnen zakken.

 
• Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis

Regie: Blake Edwards

Cast: Jack Lemmon, Lee Remick

Awards: 1 Oscar en 5 Oscar nominaties, 4 nominaties Golden Globes

Releasedatum: 28 augustus 2008

Talen: Engels, Spaans
Speelduur: 112 min

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Arabisch, Roemeens, Deens, IJslands, Kroatisch, Sloveens, Hongaars, Zweeds, Grieks, Pools, Tsjechisch

Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.85) Zwart/wit
Audio: 1.0 mono
 
Extra's:
• Commentaar door regisseur Blake Edwards,

• Interview met Jack Lemmon,

• Trailers

 

POINT BLANK
 
Synopsis Point Blank:

Ze hebben Walker bedrogen, zijn aandeel in de buit – 93.000 dollar – ingepikt en hem voor dood achtergelaten maar ze hebben de klus niet afgemaakt. Een zware misrekening want dat hij hen zal afmaken, staat als een paal boven water. Ooit. Ergens. Lee Marvin zet op schitterende wijze de meedogenloze antiheld Walker neer met zijn lijzige manier van praten en zijn onderkoelde lichaamstaal. Zijn rauwe vertolking past perfect binnen de vindingrijke New Wavelook van John Boorman's (Deliverance) vuilbekkende neo-noirklassieker. Walker is een man die onverstoorbaar zijn missie volbrengt. Hij infiltreert tot in de hoogste regionen van een crimineel netwerk dat zichzelf de Organisation noemt. Angie Dickinson is de medeplichtige die haar troeven als verleidster uitspeelt om één van Walkers prooien in het nauw te drijven. "Ik wil mijn 93 ruggen," gromt Walker hem toe. Een eis die hij door de film heen kracht bijzet met de kogel uit zijn .38.

 
• Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis

Regie: John Boorman (Deliverance)

Cast: Lee Marvin (Dirty Dozen, Paint Your Wagon), Angie Dickinson (Dressed To Kill)

Releasedatum: 28 augustus 2008

Talen: Engels, Frans, Italiaans

Speelduur: 91 min
Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.40:1) Kleur
Audio: 1.0 mono
 
Extra's:

• Audiocommentaar van regisseur John Boorman en cineast Steven Soderbergh,

• 2 klassieke documentaries: The Rock part 1 en The Rock part 2,

• Bioscooptrailer
 
 

SWEET BIRD OF YOUTH

 

Synopsis Sweet Bird Of Youth:

De knappe Chance Wayne heeft in Hollywood niet de roem gevonden die hij zocht. Hij keert terug naar zijn slaperige, broeierige geboortestadje aan de Golfkust. Vrouwen vallen nog wel voor zijn charmes en er zijn er nu twee in zijn leven. Een uitgerangeerde filmster die verslaafd is aan drugs en wodka. En het meisje dat hij in de steek liet, met alle moeilijkheden vandien. Paul Newman, Geraldine Page –genomineerd voor een Oscar voor beste actrice-, Rip Torn en Madeleine Sherwood brengen hun toneelrollen op het witte doek tot leven. Ed Begley won een Oscar met zijn vertolking van de corrupte politieke voorman van het stadje, in deze gedurfde filmversie van Tennessee Williams' Broadwayhit. Sex, geld, huichelarij, financiële en emotionele chantage. Samen vormen ze een indrukwekkende combinatie als Chance strijdt met zijn persoonlijke demonen. Wanhopig probeert hij iets goed te maken van zijn verspilde leven en de weggevlogen "zoete vogel van zijn jeugd" terug te lokken.

 
• Inlay bevat Nederlandse en Franse synopsis
• Gebaseerd op het toneelstuk van Tennessee Williams

Regie: Richard Brooks

Cast: Paul Newman, Geraldine Page

Awards: 1 Oscar, 2 Oscar nominaties, 1 Golden Globe, 3 Golden Globe nominaties

Releasedatum: 28 augustus 2008

Talen: Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 115 min

Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Roemeens

Regio PAL, Region 2
Beeldverhouding: 16/9 (2.40:1) Kleur
Audio: 1.0 mono
 

Extra's:

• Korte Film: Sweet Bird of Youth: Chasing Time,

• Screentests van Geraldine Page en Rip Torn,
• Trailer