:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE SAVAGES
PERSBERICHT: THE SAVAGES
Bron: Fox - Datum: 2008-07-11 - Geplaatst door: Werner
THE SAVAGES

Oscargenomineerde arthousefilm met schitterende cast
Verkrijgbaar op huur-dvd vanaf 5 augustus

The Savages is een schitterende cinefiele prestatie die werd genomineerd voor vele prijzen, waaronder 2 Oscars voor beste script en beste actrice. Een must-see voor elke rechtgeaarde filmliefhebber!

Het verhaal
Er is een moment in ieders leven waarin de jeugd eindigt en de volwassenheid begint. Voor Jon (Philip Seymour Hoffman) en Wendy Savage (Laura Linney) is dat moment aangebroken. De twee zelfvoldane familieleden moeten plotseling de zorg op zich nemen over hun vervreemde, oude vader. Wat volgt is een humorvolle en eerlijke blik op het leven, liefde en sterfelijkheid.

Sterke cast, regie en script
Hoofdactrice Laura Linney (Love Actually) is fenomenaal. We zien haar niet acteren maar ervaren haar als echt persoon, met tegenstrijdige gevoelens en uiteenlopende verlangens. Die zeldzame acteerklasse vinden we ook terug bij Philip Seymour Hoffman, die al een Oscar won voor zijn vertolking in Capote. Philip Bosco (My Best Friend's Wedding) is aangrijpend in zijn vertolking van de oude vaderfiguur en ook David Zayas (Michael Clayton) draagt bij tot de grote kwaliteit van deze film. De regie en het script van Tamara Jenkins (The Slums Of Beverly Hills) toont haar grote talent door het gevoelige materiaal op niet-sentimentele maar waarachtige en genuanceerde manier aan de kijker over te brengen.

Oscarnominaties en tal van prijzen
Voor haar uitzonderlijke acteerprestatie als hoofdrolspeelster werd Laura Linney meer dan terecht genomineerd voor een Oscar. Tamara Jenkins maakt eveneens kans op de welverdiende trofee, in haar geval voor beste originele screenplay. De erelijst is echter heel wat langer. The Savages won een Independent Spirit Award, werd door het American Film Institute opgenomen in zijn top-tien van 2007, werd in 2007 officieel geselecteerd voor het Sundance, het Toronto en het Chicago Film Festival, werd genomineerd voor een Golden Globe en voor beste screenplay door de American Guild of Writers.

Productinformatie
Huur-dvd
Releasedatum: 5 augustus 2008
Genre: comedy, drama
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 109 min.
Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital, Frans 5.1 Dolby Digital, Spaans 5.1 Dolby Digital
Beeld: 16x9 LB 1.85:1
Menu: Engels, Frans, Spaans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, SpaansRecent nieuws van dezelfde bron