:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE X-FILES ESSENTIALS
PERSBERICHT: THE X-FILES ESSENTIALS
Bron: Fox - Datum: 2008-07-11 - Geplaatst door: Werner
THE X-FILES ESSENTIALS
Acht topafleveringen, geselecteerd door de geestelijke vaders Chris Carter & Frank Spotnitz
Verkrijgbaar vanaf 23 juli op dvd

De perfecte kennismaking met de X-Files TV-serie, alle sleutelmomenten van deze geweldige serie komen voorbij. Een bovennatuurlijk TV-serie bekroond met meerdere Emmy & Golden Globe Awards. Maak nu kennis met Mulder en agent Scully tegen een superprijs.

Inhoud
Chris Carter, maker van The X-Files en producer Frank Spotnitz hebben deze acht afleveringen zelf geselecteerd. In hun ogen vormen deze afleveringen de essentie van waar het in X-Files omdraait. Deze exclusieve collectie behandelt thema’s zoals buitenaardse ontvoeringen, bovennatuurlijke fenomenen en levensvormen die niet bepaald menselijk zijn. Een unieke gelegenheid voor een ieder die kennis wil maken met alle mysteries en nuances in X-Files, of om zo nog beter van de aankomende bioscoopfilm van X-Files te genieten.

X-Files: I Want To Believe in de zalen vanaf 30/7
De nieuwe X-Files film (I Want To Believe) verschijnt op 30 juli in de Belgische bioscoopzalen. Deze zomertopper, nu al voorzien van lovende kritieken, is eveneens van de hand van de ‘vaders’ Chris Carter en Frank Spotnitz. Als de voortekenen ons niet bedriegen zal ook deze X-Files je meenemen in een bovennatuurlijke ervaring!

Awards en nominaties
Tijdens zijn negen seizoenen ontving de serie maar liefts 141 nominaties. De TV-serie won er maar liefst 61, waaronder een scala aan Emmy's en Golden Globes. Opvallend is het aantal Emmy's voor de technische kwaliteiten van de serie zoals 'grafisch ontwerp en aftiteling', 'cinematografie', 'makeup' en uiteraard 'special visual effects'.

X-Files inspireerden actuele beeldcultuur
In 1993 lanceerde Fox de X-Files als tv-serie, in een periode toen Clarice Sterling (Jodie Foster) in Silence Of The Lambs en Dale Cooper (Kyle McLachlan) in Twin Peaks de bekendste FBI-agenten waren. Dat veranderde met de X-Files, die in razend tempo Mulder en Scully wereldwijd beroemd maakten als prototypische 'feds' van de FBI.

Nu vijf euro korting op een volledig seizoen
Als je genoten hebt van Essentials, dan is er nog ontzettend veel moois te ontdekken in de negen seizoenen van de serie. Maak gebruik van de kortingsbon van vijf euro die je in X-Files Essentials zult vinden.

David Duchovny
De carrière van David Duchovny heeft een ongeziene vlucht genomen met het succes van de X-Files. Hij werd ervoor bekroond met 2 Golden Globes en diverse aansprekende awards, tevens ontving hij 23 nominaties waaronder meerdere Emmy's. Daarvoor was het uitzonderlijke talent van Duchovny al te bewonderen in onder andere The Red Shoe Diaries en een aantal afleveringen van Twin Peaks. Ook nu nog blijft de ster van de New Yorkse acteur schitteren aan de top. In de vorig jaar gestarte komische tv-serie Californication speelt Duchovny de hoofdrol als schrijver met een kanjer van een midlifecrisis.

Productinformatie
Releasedatum: 23/07/2008
Genre: tv-reeks
Leeftijd: 12
Geluid: Engels, Duits, Frans
Beeld: Aspect ratio afl. 4X15 4X3 FF 1.33:1, alle andere 16X9 FF 1.78:1
Menu: Engels, Duits, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, Duits

Extra's dvd:
• Introducties op alle 8 afleveringen door Chris Carter en Frank Spotnitz
• Wonder-Con met David Duchovny, Gillian Anderson, Chris Carter en Frank Spotnitz
• Trailer van de X-Files tv-serie
• Kortingsbon Inclusief €5,- kortingsbon op een compleet X-Files seizoen


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron