:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES 30 SEPTEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES 30 SEPTEMBER 2008
Bron: Lumière - Datum: 2008-09-09 - Geplaatst door: Werner
OGGY EN DE KAKKERLAKKEN
Volume 1


Oggy is een vadsige kat die het liefst lui voor de televisie ligt. Hij zou geen vlieg kwaad doen, maar wanneer de drie plagerige kakkerlakken Jeoy, Marky en Dee Dee bij hem intrekken, verandert zijn leven in een hel. Samen met zijn neef, de zelfingenomen kater Jack, is hij het favoriete slachtoffer van deze kwelgeesten.
Joey, Marky en Dee Dee doen er alles aan om het leven van Oggy en Jack zuur te maken en gunnen ze geen moment van rust. Maar Oggy en Jack zinnen op wraak...

Gekke bekken, grappige geluiden, sluwe listen en waanzinnige achtervolgingsscènes. Oggy En De Kakkerlakken is een stoute tekenfilmreeks in de traditie van Tex Avery en Tom & Jerry.

Afleveringen:
– Zwarte chocolade
– Frietjes
– Een zware dag
– Boogy Woogy
– Alles onder controle
– Oggy’s opdracht
– De patiënt

Gecreëerd door : Jean-Yves Rambaud
Regie : Olivier Jean-Marie
Taal : geen dialogen
Duur : 49 min.


STELLET LICHT

Johan, lid van de Mennonietische gemeenschap ergens in Mexico, is getrouwd met Esther maar werd, tegen de wetten van God en zijn volk in, verliefd op Marianne, iets wat hij meteen opbiecht aan zijn vrouw. Hij staat voor een dilemma en weet niet wat te doen: moet hij de vrouw van wie hij zoveel hield verraden of zijn ware geliefde offeren? Hij praat erover met zijn beste vriend, en zijn vader, maar die kunnen geen soelaas bieden. Carlos Reygadas’ adembenemende widescreen camerawerk, het aangehouden ritme en zijn niet-professionele acteurs, die een vreemde taal spreken waarin je Fries, Duits en Nederlands herkent, zorgen voor een onvergetelijke filmervaring, die ingezet wordt door een adembenemende 6 minuten durende openingsscène van een zonsopgang.

“Bijzondere, bijna hypnotiserende filmervaring. Een lust voor het oog.” Het Parool
“Fenomenale fotografie. Reygadas is één van de belangrijkste filmmakers van nu.” NRC Handelsblad

Festival de Cannes - Prix Du Jury

Regie: Carlos Reygadas
Met: Cornelio Wall, Miriam Toews, Maria Pankratz
Taal: Plautdietsch
Ondertiteling: Nederlands & Frans
Duur: 142 min.

Extra's:
• Making of (35 min.),
• Interview met Cornelio Wall (8 min.),
• Weggelaten scènes
• Trailer


IMPORT EXPORT

O comet in the nocturnal blackness of the universe!

Wat doet een jongeman die plotseling wordt ontslagen? Hoe kan een jonge vrouw, zonder opleiding en met een kind, zich een betere positie in de wereld verwerven? Deze ogenschijnlijk eenvoudige vragen liggen aan de grondslag van Import/Export.

Import De Oekraïense Olga droomt van een beter leven in het Westen en zoekt haar heil in Wenen. Ze belandt als schoonmaakster in een verpleegtehuis voor dementerende bejaarden.
Export Na zijn ontslag als beveiligingsbeambte trekt de Weense Pauli met zijn stiefvader door Oost-Europa en de Oekraïne om afgedankte gokkasten te verpatsen. Zijn stiefvader gaat zich te buiten aan alcohol en ontluisterende seks met goedkope prostituees en het zakelijk succes blijft uit. Pauli en Olga geven echter niet op, hoe hard hun nieuwe bestaan ook is.

Import/Export is een menselijk portret van de Weense Pauli en de Oekraïense Olga, twee authentieke have nots. Deze tweede speelfilm van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl werd genomineerd voor de Gouden Palm op het Cannes Filmfestival.

Festival de Cannes - Selection officielle - Competition

Regie: Ulrich Seidl
Taal: Duits
Ondertitelin : Frans & Nederlands
Duur: 93 min.
Extra's:
• Interview met Ulrich Seidl & Interview met Edward Lachman & Trailer


LE FILS DE L’EPICIER

Tijdens de zomer besluit Antoine de stad te verlaten om naar zijn geboortedorp terug te keren. Zijn vader is opgenomen in het ziekenhuis en zijn moeder heeft hulp nodig in hun kruidenierszaak. Een beetje tegen zijn zin neemt Antoine de dagelijkse ronde met de marktwagen over.Al snel komt hij in aanvaring met de lokale inwoners. Gelukkig vergezeld Claire hem, een jonge dame die het vertrouwen van de klanten weet te winnen. Maar wanneer Antoine’s vader terugkeert lopen de zaken niet zo gesmeerd. Het charmante duo Nicolas Cazalé en Clotilde Hesme maken van Le Fils De L'Epicier een verfrissende zomerse komedie.

Regie: Eric Guirado
Met  Nicolas Cazalé & Clotilde Hesme
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 96 min.

Extra's: (Frans gesproken, niet ondertiteld)
• “Les épiciers ambulats: sur les routes de Haute Provence” Documentaire van eric Guirado (52 min.),
• Bloopers (7 min.),
• Making Of (2 min.)
• Weggelaten scènes met commentaar van de regisseur (13 min.)


MONTALBANO Vol. 2
(Lumière Crime Series)

In de reeks Lumière Crime Series, nu verkrijgbaar op dvd:
Detective Montalbano (volume 2)
Naar de bestsellers van Andrea Camilleri, Siciliaanse detective met topklasse
Ontdek het Sicilië van detective Montabano

4 spannende afleveringen van 100 min.

De koppige en melancholische commissaris Montalbano is een vrijgezel van veertig met een passie voor de verrukkelijke Siciliaanse keuken. In de grote traditie van detectives zoals Maigret en Martin Beck heeft ook hij eigenzinnige onderzoeksmethodes. Op Sicilië zijn politieke afrekeningen, maffiapraktijken, verhitte discussie, moord en lekker eten vaste waarden in het speurwerk van detective Montalbano.

A Trip To Tindari: Het onderzoek naar een dubbele moord brengt Montalbano op het spoor van een handel in menselijke organen.
The Artists's Touch: De liefde voor dezelfde vrouw is sterker dan broederliefde.
The Goldfinch And The Cat: Mysterieuze overvallen en een vermiste gynaecoloog zorgen voor een verrassende ontknoping.
The Sense Of Touch: Het verdachte overlijden van een blinde man leidt Montalbano naar een corrupte liefdadigheidsorganisatie.

Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 4 x 100 min.



Recent nieuws van dezelfde bron