:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2009
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-12-04 - Geplaatst door: Werner
RYNA

Een beeldschone tiener doet haar uiterste best om haar veeleisende vader te behagen terwijl ze op zoek is naar haar eigen identiteit in Ruxandra Zenide’s onvergetelijke festival hitfilm. Ryna is opgevoed als jongen vanwege haar vaders obsessie om een zoon te hebben. Ondanks haar kortgeknipte haren en stoere kleren, is Ryna’s schoonheid overduidelijk. Haar potentiële minnaars zijn o.a. de jonge postbode, haar vaders manipulerende vriend, de burgemeester en George, een knappe Franse antropoloog die onderzoek doet in de stad. George vertelt haar over de wereld buiten haar woongebied, de Donau Delta, een droom die Ryna zichzelf nauwelijks toestaat. Als haar moeder vertrekt omdat ze het misbruik van haar man niet langer kan tolereren, trotseert Ryna haar vader en draagt ze een jurk als ze het grootse stadsfeest bezoekt. Deze simpele daad van onafhankelijkheid veroorzaakt een reeks gebeurtenissen die tot een tragisch einde leidt... en tot een noodlottige keuze van Ryna.

- Een Verbluffend Filmdebuut van Ruxandra Zenide.
- Winnaar Golden Moon of Valencia (Valencia Film Festival)

Regie: Ruxandra Zenide
Cast: Doroteea Petre, Valentin Popescu, Matthieu Rozé
Releasedatum: 22 januari 2009
Talen: Roemeens/Frans
Speelduur: 94 min
Ondertitels: Nederlands, Frans
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 16/9 (1.78:1)
Audio: Dolby Stereo 2.0, Dolby 5.1 enhanced
Genre: Drama


WHAT IVA RECORDED

Als Iva haar nieuwe camera gebruikt om haar 16e verjaardagsfeestje vast te leggen, toont ze haar burgerlijke familie op verrassende en verontrustende wijze. Terwijl de camera loopt, ruziet en kibbelt de familie, ervaren we liefde en humor en het portret van een Kroatische gemeenschap, vol spanningen, wordt kundig en intens geschetst met veel humor. Fantastisch acteerwerk en een rake regie maken Tomislav Radic’s terugkeer naar de cinematografie een unieke en bevredigende ervaring. ‘Tomislav Radic’s juweeltje What Iva Recorded is een slim, komisch drama, waarin intensiteit en humor elkaar afwisselen.’

- Winnaar van Fipresci Prize (Ljubljana International Film Festival) en Golden Arena (Pula Film Festival)

Regie: Tomislav Radic
Cast: Masha Mati-Prodan, Anja Sovagovic, Ivo Gregurevic
Releasedatum: 22 januari 2009
Talen: Kroatisch
Speelduur: 92 min
Ondertitels: Nederlands, Frans
Regio: PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: Drama


PIN

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend Of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht Van De Wansmaak, The All-Night Horror Show en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

Pin is een levensechte pop, met plastic organen onder zijn transparante huid. Dr. Linden gebruikt Pin om zijn kinderen, Leon en Ursula, alles te leren over het menselijk lichaam. Wanneer hun ouders om het leven komen bij een auto-ongeluk, blijven Leon en Ursula alleen achter… met Pin. De levenloze pop wordt een obsessie voor Leon, die zich in alles door hem laat leiden. Het duurt niet lang of Leon en Pin ruimen iedereen uit de weg die hun perfecte ‘gezin’ binnendringt. Pin is een intense psychologische horrorfilm van Sandor Stern, de schrijver van The Amityville Horror. Een ware cultklassieker.

- Alle dvd’s uit de ‘Mr. Horror’ serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.
- Inlay is tweetalig: Frans en Nederlands
- Scenario is gebaseerd op het gelijknamige roman van Andrew Neiderman die ook The Devil’s Advocate, dat ook verfilmd is met Keanu Reeves in de hoofdrol, heeft geschreven.

Regie: Sandor Stern (Amityville 4:The Evil Escapes)
Met o.a.: David Hewlett (Friday The 13th, Scanners), Cynthia Preston (Prom Night 3)
Releasedatum: 22 januari 2009
Talen: Engels
Speelduur: 103 min.
Ondertitels: Nederlands, Frans
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1,33:1)
Audio: Dolby Stereo en Enhanced 5.1
Genre: horror

Bonus
• Audio commentary


METAAL EN MELANCHOLIE

Cinema Delicatessen presenteert:
Nederland en België hebben veel belangrijke filmmakers voortgebracht. Distributeurs Cinema Delicatessen en Living Colour Entertainment brengen binnen het label ‘Cinema Delicatessen Presenteert’ de pareltjes uit onze filmgeschiedenis voor het voetlicht. Klassieke en prijswinnende films die samen een prachtige collectie vormen.

In 1993 reisde Heddy Honigmann terug naar haar geboortestad Lima in Peru en ging op zoek naar de middenklasse die met een karig loon, of zelfs zonder baan, amper het hoofd boven water kan houden. Diegenen die nog in het gelukkige bezit van een auto zijn (hoe aftands dan ook) verdienen wat bij als taxichauffeur. Een baantje waarvoor, gezien de moordende concurrentie, een flinke portie vechtlust is vereist. Onderwijzers, economen, acteurs, geheim agenten, huisvrouwen: allemaal taxichauffeurs, allemaal dromers, allemaal overlevers. Een film vol passie en levenslust.

- Nieuw label: ‘Cinema Delicatessen Presenteert’ waarin pareltjes uit de filmgeschiedenis weer in de spotlights gezet worden.

Regie: Heddy Honigmann (El Olvido, Hersenschimmen, Dame La Mano)
Releasedatum: 22 januari 2009
Talen: Spaans
Speelduur: 80 min
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels
Regio PAL, region 2
Beeldverhouding: 4/3 Audio 1.0 mono
Genre: Documentaire


UIT HET ARCHIEF