:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: KOOPTITELS APRIL 2009
PERSBERICHT: KOOPTITELS APRIL 2009
Bron: RCV - Datum: 2009-03-04 - Geplaatst door: Werner
BLINDNESS
Your vision of the world will change forever

• Indringende thriller van de regisseur van The Constant Gardener en City Of God
• Schitterend acteerwerk van Julianne Moore en Mark Ruffalo
• Gebaseerd op de gelijknamige roman van Nobelprijswinnaar José Saramago
• Openingsfilm en nominatie Gouden Palm tijdens het Filmfestival van Cannes 2008

Gebaseerd op de roman van Nobelprijswinnaar José Saramago vertelt Blindness het fascinerende verhaal van een land in de ban van een mysterieus virus dat plotselinge blindheid veroorzaakt. Op confronterende wijze wordt de kwetsbaarheid van onze samenleving blootgelegd en laten de sterke vertolkingen van o.a. Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover en Gael García Bernal de goede en de kwade kanten zien die een dergelijke situatie in de mens naar boven brengt. Regisseur Fernando Meirelles gooide eerder al hoge ogen met City Of God en The Constant Gardener en ook deze schitterende thriller van zijn hand houdt je van begin tot einde in zijn greep.

Over de film
Als de inwoners van een grote stad één voor één blind worden, breekt er grote paniek uit. Het virus verspreidt zich razendsnel over het land en de wetenschap staat voor een groot raadsel. De overheid besluit om alle besmette gevallen bij elkaar in quarantaine te zetten in een zwaar bewaakt, maar oud en verlaten ziekenhuis. Als de leefomstandigheden slechter en slechter worden valt de met zorg opgebouwde ‘gemeenschap der blinden’ al snel als een kaartenhuis in elkaar: criminaliteit, geweld en intimidatie vieren hoogtij. Het virus lijkt op één vrouw (Julianne Moore) geen grip te krijgen en als enige ooggetuige van alle gruweldaden blijft ze strijden voor menselijke waarden. Zij lijkt voor een kleine groep de enige hoop op overleving…

Cast: Julianne Moore (Next, The Hours, Hannibal, The Big Lebowski), Mark Ruffalo (Reservation Road, Rumor Has It, My Life Without Me), Danny Glover (Saw, Be Kind Rewind, Lethal Weapon 1 t/m 4), Gael García Bernal (Babel, The Motorcycle Diaries, Amores Perros)
Regie: Fernando Meirelles (City Of God, The Constant Gardener)
Genre: thriller
Speelduur: ca. 120 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 29 april 2009


INCENDIARY
One moment can change a life forever

• Michelle Williams en Ewan McGregor in aangrijpend drama
• Van de regisseur van Bridget Jones’s Diary en de makers van Girl With A Pearl Earring
• Gebaseerd op de internationale bestseller roman Dear Osama van Chris Cleave

Incendiary vertelt het verhaal van een jonge moeder die in een hartverscheurend drama terecht komt als haar man en zoontje bij een terroristische aanslag om het leven komen, terwijl zij samen met haar minnaar is. De voor een Oscar genomineerde Michelle Williams zet met groot inlevingsvermogen de rol van de jonge moeder neer, die een manier moet zien te vinden om haar gevoelens van intens verdriet maar ook schuld en schaamte te verwerken. Daarnaast schitteren ook Ewan McGregor en Matthew Macfadyen in deze verfilming van Chris Cleave’s boek Beste Osama, dat verscheen op de dag dat Londen getroffen werd door terroristische aanslagen in 2005. Incendiary is een ontroerende en intieme film over verlies en hoop, die je diep zal raken.

Over de film
Op de dag dat er in een voetbalstadion in Londen een zelfmoordaanslag wordt gepleegd, ligt een jonge vrouw met haar geheime minnaar, de journalist Jasper, op de bank. Ze is volledig in shock als ze op TV de ravage ziet, die de terroristen hebben aangericht. Haar man en zoontje zijn op dat moment namelijk aanwezig bij de wedstrijd… Volledig verdoofd laat ze zich zo snel mogelijk naar het stadion rijden, maar eenmaal daar aangekomen realiseert ze zich dat ze beiden voorgoed kwijt is. Overmand door schuldgevoelens en verdriet gaat ze met behulp van Jasper op zoek naar antwoorden achter de aanslag: Wie waren deze moordenaars? En hoe heeft dit kunnen gebeuren? En waarom moest juist zij zo hard getroffen worden? Jasper probeert haar te troosten, maar realiseert zich niet dat hij het verdriet alleen maar vergroot. Haar zoektocht drijft haar uiteindelijk in de armen van Terrance, baas van haar man en hoofd van de Londense politie. Maar Terrance blijkt een geheim met zich mee te dragen dat pijnlijker is dan zij ooit had kunnen vermoeden…

Cast: Michelle Williams (Brokeback Mountain, I’m Not There, Prozac Nation), Ewan McGregor (Star Wars, Moulin Rouge!, Big Fish), Matthew Macfadyen (Frost/ Nixon, Pride & Prejudice, Spooks (TV))
Regie: Sharon Maguire (Bridget Jones’s Diary)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 96 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 29 april 2009


AMUSEMENT
It’s Funny… Right? Your Fear. His Amusement

• DVD première van huiveringwekkende horrorthriller
• Van de schrijver van The Hitcher en When A Stranger Calls
• Waar Saw en Hostel ophielden gaat Amusement verder…

Hoeveel gruwelijkheden kan een mens doorstaan? Drie vriendinnen staan op het punt hierachter te komen als ze niet snel weten te ontkomen aan de praktijken van een sadistische moordenaar… Ben je fan van films als Saw en Hostel? Dan zul je je met deze superspannende horrorthriller zeker amuseren!

Over de film
De mooie Tabitha, Shelby en Lisa zijn vriendinnen voor het leven sinds de middelbare school, maar zijn ieder een eigen weg ingeslagen. Een schijnbaar onschuldig incident uit die tijd, blijkt opeens grote gevolgen te hebben… Iets of iemand wil wraak… bloederige wraak… en is bereid om hierin heel ver te gaan. Voordat ze er erg in hebben moeten de drie jonge vrouwen in een groot huis vol met cellen en folterapparaten doodsangsten uitstaan en vechten voor hun leven. En dat allemaal voor iemands ‘Amusement’… Wie overleeft deze hel en stopt dit spelletje bloedvergieten?

Cast: Keir O’Donnell (The Wedding Crashers, Pathology), Katheryn Winnick (CSI (TV), Going The Distance), Laura Breckenridge (Loving Annabelle, Gossip Girl (TV))
Regie: John Simpson (Freeze Game)
Genre: horror
Speelduur: ca. 90 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle formaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 29 april 2009


HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE
Get Rich or Die Trying

• Glamourkomedie in de trant van The Devil Wears Prada
• Sterrencast met o.a. Simon Pegg, Kirsten Dunst, Megan Fox en Jeff Bridges
• Gebaseerd het waargebeurde verhaal en boek van Toby Young

Glitter & glamour, veel hilarische grappen, nog meer pijnlijke situaties en natuurlijk romantiek zijn de ingrediënten van deze vlotte komedie, waarin Simon Pegg, Kirsten Dunst, Megan Fox en Jeff Bridges de hoofdrollen spelen. De gelijknamige memoires, die de Britse journalist Toby Young schreef naar aanleiding van zijn baan bij het prestigieuze Amerikaanse magazine ‘Vanity Fair’, dienden als basis voor deze hilarische film. Als je hebt genoten van The Devil Wears Prada, dan mag je How To Lose Friends & Alienate People zeker niet missen!

Over de film
Er is een wereld met feestjes, die je nooit zult bezoeken en sterren, die je nooit zult ontmoeten, maar Sidney zit er midden in! Als redacteur van het Britse ‘The Post Modern Review’ heeft hij het afkraken van ‘celebrities’ tot kunst verheven. Maar dan krijgt hij een telefoontje van de eigenaar van Sharpe’s Magazine, HET glossy boulevard blad van Amerika! Of hij naar New York wil komen en voor hem wil komen werken. Sidney denkt dat hij het helemaal gemaakt heeft en toe zal treden tot de internationale wereld van glitter en glamour. Maar eenmaal daar ontdekt hij, dat de weg naar de top geplaveid is met hielen likken, ellebogenwerk en vriendjespolitiek. Kiest hij voor de oppervlakkige wereld van beroemdheden en geld? Of gaat hij toch voor zijn grote liefde?

Cast: Simon Pegg (Run Fatboy, Run, Hot Fuzz, Mission Impossible III, Shaun Of The Dead), Kirsten Dunst (Spider-Man 1 t/m 3, Wimbledon, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind), Megan Fox (Transformers, Confessions Of A Teenage Drama Queen), Jeff Bridges (Iron Man, Seabiscuit, The Big Lebowski)
Regie: Robert B. Weide (TV: Curb Your Enthusiasm)
Genre: komedie
Speelduur: ca. 110 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum koop-dvd: 1 april 2009


THE BLACK BALLOON

• Ontwapenende speelfilm met Toni Collette en Luke Ford
• Officieel geselecteerd door verschillende internationale filmfestivals
• Winnaar van vele awards o.a. de Crystal Bear tijdens het filmfestival van Berlijn 2008

De voor een Oscar genomineerde Toni Collette schittert samen met onder andere Luke Ford, Rhys Wakefield en Gemma Ward in deze inspirerende speelfilm, waarin we worden meegenomen in de belevingswereld van een tiener die de zorg voor zijn autistische broer op zich krijgt. Ondertussen probeert hij ook zijn draai te vinden op een nieuwe school en zet hij zijn eerste stappen op het liefdespad. Op innemende wijze en met eerlijkheid en humor laat regisseur Elissa Down, die zich voor het verhaal door haar eigen gezinssituatie liet inspireren, de pijnlijke situaties, de verwarrende gevoelens en de uitdagingen zien waar hij mee geconfronteerd wordt. The Black Balloon is een hartverwarmende film over vriendschap, familie en acceptatie die internationaal met vele awards beloond werd en je nog lang bij zal blijven!

Over de film
Thomas Mollison is een hele gewone jongen van 15 jaar, hij woont samen met zijn vader, zijn zwangere moeder en Charlie. Charlie is de broer van Thomas, zwaar autistisch en het hele dagelijks leven draait om de zorg voor hem. Als het hele gezin verhuist naar een nieuwe stad moet Thomas naar een nieuwe school, maar nieuwe vrienden maken blijkt vreselijk lastig. De omgang met Charlie is een zware last op zijn schouders, helemaal als hij verliefd wordt op Jackie. Als zijn moeder plots wordt opgedragen om rust te houden en hij van zijn vader de taak krijgt om op Charlie te passen wordt zijn frustratie alleen maar groter. Samen met Jackie komt hij voor de uitdaging van zijn leven te staan.

Cast: Rhys Wakefield (TV: Home And Away), Toni Collette (Little Miss Sunshine, About A Boy, The Sixth Sense), Luke Ford (McCleod’s Daughters (TV), The Mummy 3)
Regie: Elissa Down (diverse korte films)
Genre: speelfilm
Speelduur: ca. 97 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/ uit)
Releasedatum koop-dvd: 1 april 2009