:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: WALLANDER & VARG VEUM
PERSBERICHT: WALLANDER & VARG VEUM
Bron: Lumière - Datum: 2009-03-19 - Geplaatst door: Werner
WALLANDER BBC
Lumière introduceert Kenneth Branagh als Kurt Wallander

Het succes van de Wallander TV-serie en boeken is ook het gerenommeerde BBC niet ontgaan. Zij gaven de opdracht aan de Zweedse producent van de originele Wallander serie, Yellow Bird, om drie afleveringen te maken met niemand minder dan Kenneth Branagh als inspecteur Wallander. De afleveringen zijn originele verfilmingen naar gelijknamige boeken van Henning Mankell: Dwaalsporen, De blinde muur en Midzomermoord.

De serie is geheel in het Engels gesproken maar gefilmd in Zweden. En wel in de omgeving van Ystad, waar alle Wallander verhalen zich tot nu toe hebben afgespeeld. Het resultaat is een zeer authentiek aanvoelende serie met een bijzonder toegankelijke cast en een unieke interpretatie van Wallander door Branagh.

Kenneth Branagh: "Wallander is a wonderfully complex and compelling character and, as a long-time admirer of Mankell's novels, I am very excited to be playing this fascinatingly flawed but deeply human detective."

Henning Mankell is één van de belangrijkste en meest populaire hedendaagse crimeschrijvers. In Nederland en Vlaanderen werden meer dan 1 miljoen en wereldwijd (in 19 talen) meer dan 10 miljoen van zijn boeken verkocht. De oorspronkelijke Zweedse Wallander televisiereeksen waren al enorm succesvol : op TV met hoge kijkcijfers en op DVD als bestsellers.

6 miljoen kijkers (24% marktaandeel) voor 1e aflevering in Groot-Britannië
TV-critici lovend over Wallander BBC: De Standaard gaf een quotering van 8/10
Binnenkort ook te zien op Canvas en KRO!

Kortom: Met Wallander BBC krijgen de Mankell fans een fantastische nieuwe Wallander-ervaring. Door de toegankelijkheid en de fenomenale performance van Kenneth Branagh zal er echter ook een geheel nieuw publiek kennismaken met het fenomeen. Een mooi product voor een brede doelgroep.

Afleveringen:
Dwaalsporen
Kurt Wallander wordt geconfronteerd met een mysterieuze reeks moorden : op klaarlichte dag gaat een jonge vrouw in vlammen op, niet veel later wordt een ex-politicus gescalpeerd. In zijn zoektocht naar de waarheid ontdenkt Wallander een donkere kant van de samenleving.

De blinde muur
Een taxichauffeur wordt op brutale wijze vermoord door twee jonge meisjes. Enkele dagen later wordt het lichaam van een man uit een mortuarium gestolen. Het onderzoek van deze twee zaken leidt naar een samenzwering die zich tot buiten de Zweedse grenzen uitstrekt.

Midzomermoord
Drie tieners worden door het hoofd geschoten op midzomernacht. Hun lichamen worden pas drie maanden later ontdekt. Wanneer Wallander zijn onderzoek begint, komt hij tot de vaststelling dat een van zijn collega's hem voor was.

3 x 90 minuten psychologische thrillers van BBC
Luxe 3 dvd box digipack + slipcase
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Duur: 270 min. + 104 (extra's)

Extra's:
• Who is Kurt Wallander?
• Branagh and Mankell Interview
• The Wallander Look
• Branagh's Wallander


VARG VEUM

De Varg Veum series bestaan uit 6 x 90 minuten spannende verfilmingen van de boeken van de Noorse auteur Gunnar Staalesen. Ondermeer van de boeken 'Bittere Bloemen' en 'Vrouw in de koelkast'.

De hedendaagse thrillers over de licht-ontvlambare privé-detective Varg Veum zijn doordrenkt met zwarte humor, scherpe karakterbeschrijvingen en ongelimiteerde spanning. Naast de diverse Scandinavische crime series van Lumière valt Varg Veum op door het jonge, roekeloze en dynamische karakter van het hoofdpersonage. Dit is een ambitieuze jongeman die geen onrecht duldt maar ook zeker niet altijd alles volgens de regels van de wet oplost. Hij is modern in zijn opvattingen, zeker niet onaantrekkelijk en ook absoluut meer geliefd bij de vrouwen dan bij de mannen met wie hij werkt. De serie kenmerkt zich door een snelle montage en bevat een aantal spectaculaire actiescènes.

Varg Veum werd bekroond als populairste Noorse misdaadheld aller tijden!

Varg Veum
was onlangs nog te bewonderen op Canvas. Met een gemiddelde van 230.000 kijkers dook de serie in de kijkcijfer top 5 van Canvas en was daarmee een van de meest succesvolle detectiveseries op deze zender.

Afleveringen:
Bittere bloemen
Doornroosje
Voor eeuwig de jouwe
Gevallen engelen
De vrouw in de koelkast
Begraven honden


6 x 90 minuten razend spannende televisie
Taal: Noors
Ondertiteling: Nederlands
Duur: 6 x 90 min.




Recent nieuws van dezelfde bron