:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: SPACE BUDDIES
PERSBERICHT: SPACE BUDDIES
Bron: Disney - Datum: 2009-03-25 - Geplaatst door: Werner
SPACE BUDDIES
One Small Step For Dog, One Giant Leap For Dogkind
Te koop vanaf 25 maart 2009

De Buddies zijn nog maar net terug van hun sneeuwavontuur in Alaska of er wacht hen al een nieuw avontuur! Rosebud, Mudbud, Budderball, B-Dawg en Buddha – vijf schattige, knotsgekke, sprekende Golden Retriever puppy’s – hebben al heel wat doorstaan. Maar dit avontuur brengt de Buddies naar een plek waar geen enkele puppy ooit is geweest ; de ruimte.

Het verhaal
Sam, het baasje van Buddha, heeft een nieuwe passie : ruimtereizen. Door de verhalen van Sam droomt Buddha ervan om rond te huppelen op de maan. De klas van Sam bezoekt een bedrijf uit Fernfield die een experimenteel ruimtevoertuig, de "Vern One", heeft ontwikkeld. Sam mag samen met zijn klas de lancering van het ruimteveer meevolgen. Zo’n kans wil Buddha niet laten schieten. Samen met de andere Buddies gaat hij het klasje van Sam achterna op de dag van de lancering. Dat de Buddies nieuwsgierige hondjes zijn, hebben we in de vorige films al kunnen ontdekken. En nieuwsgierig blijven ze! Het lijkt de Buddies ongelooflijk spannend om eens rond te snuffelen in zo’n ruimteveer en dus sluipen ze de Vern One binnen. Net op dat moment wordt het ruimteveer gelanceerd en komen de Buddies vast te zitten. Hun droomreis naar de maan zou wel eens werkelijkheid kunnen worden!

De personages:
BudderBalls maag helpt hem en de andere Buddies geregeld in de nesten. Hij houdt van verfijnd eten, ijsjes en vooral een goedgevulde buik. Zijn broers en zus kunnen je voor één ding waarschuwen: je kan hem maar best niet voor de gek houden!
B-Dawg is een rasechte hip hopper. Deze stoere puppy is een ruwe bolster met een blanke pit. Hij staat altijd paraat voor zijn familie, maar hou het stil, anders is zijn imago naar de haaien!.
Buddha zorgt voor de rust in het team en bewandelt zijn spiritueel pad. “Soms help je jezelf door anderen te helpen”, verzekert hij zijn broers en zus. Buddha blijft steeds in contact met zijn ziel: door te mediteren of yoga te beoefenen. Hij is helemaal zen!
Rosebud is het enige meisje van de bende. Ze weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om sterk te staan en voor zichzelf op te komen. Wat mode betreft is Rosebud een trendsetter. Ze is dol op de kleur roze. In de film is het dan ook niet moeilijk om Rosebud te herkennen, zij zweeft rond in een roos ruimtepakje.
Mudbud doet niets liever dan luieren in een modderbad. Geen enkele witte bank is veilig voor hem. Iets wat mooi en proper is, vindt Mudbud maar niets. Waarom zou een hond zich trouwens moeten wassen?
Spudnick is een Russische Bull Terriër. Hij is naar de ruimte gereisd samen met astronaut Yuri. Spudnick is wel eenzaam daar boven in de ruimte. Hij zou graag terugkeren naar zijn baasje op aarde. Hij wil de Buddies dan ook al te graag helpen om terug naar de aarde te reizen. Spudnick is een slimme en handige bondgenoot, hij kan een ruimteschip besturen!
Gravity is geen schattige puppy maar een slimme fret. Gravity helpt de Buddies vanop aarde. Hij leert de Buddies de juiste knoppen te bedienen om zo weer veilig thuis te geraken.

Technische specificaties
Speelduur: 80 minuten
Beeldformaat 1.78:1, 16x9
Leeftijd: Geschikt voor alle leeftijden
Genre : Familiekomedie
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Bonusmateriaal:
• Bloopers
- Buddy Bloopers
• Muziek & Meer
- Music video – ‘Dancing in the Moonlight’
• Achter de schermen bij Disney
- Enceclopedisney: Het puppyhandboek voor ruimtereizenRecent nieuws van dezelfde bron