:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2010
PERSBERICHT: RELEASES APRIL 2010
Bron: Lumière - Datum: 2010-04-13 - Geplaatst door: Werner
DVD releases 27 april 2010

IRENE HUSS
Naar de Zweedse misdaadromans van Helene Tursten. Deze uiterst spannende Scandinavische misdaadserie belichaamt de traditionele Zweedse manier van storytelling. Het bevat verbluffende beelden van de Zweedse kuststad Gothenburg, waar universele misdaadthema’s zich verder ontwikkelen. Irene Huss wordt de vrouwelijke tegenhanger van Kurt Wallander genoemd. Ze is een 40-jarige vrouw die toegewijd is aan haar werk en haar huwelijk. Ze is de moeder van tiener tweelingmeisjes en haar man is een succesvolle chefkok die graag een deel van het huishouden op zich neemt. Ze is een inspecteur op de eenheid van gewelddadige misdrijven waar ze te maken krijgt met een hele reeks criminelen. Elke nieuwe zaak brengt zijn eigenaardigheden en dilemma’s met zich mee dat soms het leven van het hele team in gevaar brengt.

"Verfrissend is dat de hoofdrol dit keer eens niet naar een nurkse politie- inspecteur met relatie-, drank- en propere hemdenproblemen gaat, maar naar een stevige politievrouw die een prima relatie heeft met haar partner en tiener tweeling."- Libelle

Technische gegevens DVD:
Regie: Martin Asphaug, Anders Engström en Alexander Moberg
Met: Angela Kovacs
Duur: 6 x 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1


PARIS NOUS APPARTIENT
Van Nouvelle Vague pionier Jacques Rivette

Anne, een literatuurstudente, wordt door haar broer geïntroduceerd op een feestje aan een kunstenaarsgezelschap. Het gespreksonderwerp die avond is de zelfmoord van de activistische Juan. Een theater-regisseur die in het gezelschap vertoeft, stelt aan Anne voor om mee te spelen in Shakespears “Pericles”. Ze ontdekt dat de regisseur bedreigd wordt door een geheimzinnig complot. Anne wordt gewaarschuwd dat Juan niet het laatste slachtoffer zal zijn in dit complot. Bekende plekjes in Parijs worden hier op een cruciale manier gebruikt om de psychologische ontwikkeling van de personages te benadrukken. Paris nous appartient van regisseur Jacques Rivette was de pioniersfilm in de Nouvelle Vague stroming.

De gerestaureerde master van een tijdloze klassieker

Technische gegevens DVD:
Regie: Jacques Rivette
Met: Betty Schneider, Giani Esposito, Françoise Prevost, Jean-Claude Brialy
Duur: 135 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4/3 1.33:1 (zwart-wit)
Geluid: Dolby Digital 1.0


PREMIERS DÉSIRS
Topfotograaf David Hamilton verkent in Premiers Désirs begrippen als onschuld, kuisheid en adolescentie. Dit is een pareltje van de meester van de soft-erotische cinema waarin jonge vrouwen, ontluikende liefde en smaakvolle seksscènes naadloos in elkaar overlopen. Na een schipbreuk stranden drie meisjes op een afgelegen eiland. Één van hen wordt verliefd op een knappe miljonair die haar van de verdrinkingsdood redt, maar hij is echter trouw aan zijn echtgenote Julia. Wanneer het noodlot toeslaat en Julia tijdens een tournee als concertpianiste verongelukt, grijpt het jonge meisje toch nog haar kans. Met de beeldschone Nederlandse ontdekking Monica Broeke naast de bekende, maar vooral verleidelijke, Franse actrice Emmanuelle Béart.

Technische gegevens DVD:
Regie: David Hamilton
Met: Emanuelle Béart, Monica Broeke
Duur: 93 min.
Taal: Frans
Ondertiteling : Nederlands
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 1.0


TOUT EST PARFAIT (EVERYTHING IS FINE)
Vier goede vrienden plegen zelfmoord. Tegelijkertijd. Het blijkt een geheim pact. Wanneer de 17-jarige Josh zijn beste vriend dood aantreft, staat zijn hele wereld ondersteboven. Dan ontdekt hij dat drie van zijn vrienden eveneens zelfmoord pleegden. Josh blijft verward achter en gaat op zoek naar het motief achter deze wanhopige daad. Deze aangrijpende en intieme coming-of-age film is een hartverwarmend portret van de hedendaagse jeugd.

Festival van de Franstalige Film van Namen 2008: Gouden Bayard voor Beste Scenario
Seattle International Film Festival 2008: New Directo's Showcase Award

Technische gegevens DVD:
Regie: Yves-Christian Fournier
Met: Maxime Dumontier, Chloé Bourgeois, Maxime Bessette
Duur: 115 min.
Taal: Frans (Québecois)
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1


CHÉRI


Te verwachten in mei:
• Millennium 2 - De Vrouw Die Met Vuur Speelde (Extended Version op Blu-ray en DVD)
• Beck deel 3
• My Queen Karo
• Katalin Varga

in de Lumière Cinema Selection:
• L'Homme Qui Aimait Les Femmes


Recent nieuws van dezelfde bron