:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: MISDAADSERIES
PERSBERICHT: MISDAADSERIES
Bron: Fox - Datum: 2010-05-01 - Geplaatst door: Werner
LIE TO ME - BONES - BOSTON LEGAL
De beste crime- & legalseries op dvd!
Verkrijgbaar vanaf 24 maart

Lie To Me is een absolute aanrader voor fans van intelligente en intrigerende misdaadmysteries. Ontdek in deze nieuwe topserie hoe liegen steeds lastiger wordt… Bones seizoen 4 zit weer vol spanning, humor en passie, waarbij de personages letterlijk tot op het bot gaan om de meest bizarre zaken op te lossen. Het vierde seizoen van Boston Legal is weer entertainment van wereldklasse. Een cocktail van intelligente dialogen en eigenzinnige humor: advocaten kunnen wel degelijk leuk zijn!

LIE TO ME  - SEIZOEN 1

Het verhaal
In deze ijzersterke en meeslepende nieuwe dramaserie schittert Tim Roth als Dr. Cal Lightman, een wetenschapper die gespecialiseerd is in misleiding. Hij heeft de bijzondere gave om aan de hand van gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal te achterhalen of iemand liegt. Samen met psycholoog Dr. Gillian Foster onderzoekt hij schandalen en moordzaken om het essentiële aan het licht te brengen: de waarheid.

De misleiding wetenschappelijk bekeken
De serie is gebaseerd op het werk van Paul Ekman, een wetenschapper die zich bezighoudt met het observeren van mensen om te kijken welke emoties ze onderdrukken. Ekham bestudeert met name de micro-expressies, de kleine spanningen die zich tonen in de trilling van een wenkbrauw, het quasi onmerkbaar spannen van de kaken, de gehele lichaamstaal en de klank van de stem. Volgens Ekham kunnen mensen leren om deze micro-expressies en andere signalen op te sporen. Ekham werkt achter de schermen mee als wetenschappelijk adviseur voor de serie.

Close-ups en op feiten gebaseerde verhaallijnen
Om de micro-expressies te achterhalen, toont Lie To Me enorme close-ups van monden en ogen. Maar er zijn ook de voorbeelden uit het echte leven. Zo krijgen de kijkers een video te zien van Brian 'Kato' Kaelin, een getuige tijdens het eerste proces van O.J. Simpson, waarin duidelijk wordt hoe subtiel de micro-expressies kunnen zijn. Ook andere bekende persoonlijkheden, zoals Saddam Hoessein en Bill Clinton, komen aan bod in Lie To Me.

De karakters
Dr. Cal Lightman (Tim Roth) is een internationaal gerenommeerd expert in het onthullen van misleiding. Lightman ziet leugens in gelaatsuitdrukkingen of hij hoort ze in de stem. Maar hij beschikt door zijn kennis ook over het vermogen anderen deskundig te misleiden. Een groot nadeel van Lightmans gave is dat hij tevens in zijn privéleven geconfronteerd wordt met leugens. Zijn vrienden en familie blijken elkaar namelijk net zoveel te bedriegen als criminelen. Dr. Gillian Foster (Kelli Williams) is een begaafde psychologe die samenwerkt met Lightman. Zij plaatst de zaken in een bredere context en is gespecialiseerd in menselijk gedrag. Elie Loker (Brendan Hines) is de hoofdonderzoeker van Lightman. Hij heeft zo’n hekel aan leugens dat hij aan radicale eerlijkheid lijdt. Hij zegt alles wat in hem opkomt en betaalt daar dikwijls de prijs voor. Ria Torres (Monica Raymund) is de nieuwste medewerker van het bureau. Haar frisse blik op zaken maakt haar een niet te onderschatten kracht.

Awards
Lie To Me werd in 2009 genomineerd voor een Primetime Emmy en won vorig jaar ook een BMI TV Music Award.

Cast met sterke Tim Roth
• Tim Roth debuteerde in Rob Roy, naast Jessica Lange en Liam Neeson, en kreeg voor zijn vertolking een Golden Globe en een Academy Award nominatie. Later konden we deze Britse rasacteur aan het werk zien in arthousefilms als The Hit, The Cook, The Thief, His Wife And Her Lover, Rosencrantz And Guildenstern Are Dead en Vincent And Theo. Met vertolkingen in de Tarantino-klassiekers Reservoir Dogs en Pulp Fiction kreeg hij wereldwijde erkenning. In de afgelopen jaren speelde Roth onder meer mee in de remake van Planet Of The Apes en The Incredible Hulk.
• Singer-songwriter Brendan Hines herkennen we direct van zijn rol in de populaire tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles en The Middleman. Hij speelde ook mee in films als Valley, The Best Defense en Ordinary Sinner. Wanneer Hines niet acteert, speelt hij in de band The Brendan Hine.
• Mekhi Phifer is een bekend gezicht uit ER. Daarnaast kreeg hij rollen in op hiphop & rap geïnspireerde films zoals Clockers van Spike Lee, 8 Mile en Soul Food.

Productinformatie
Koop-dvd Lie to Me
Titel: Lie to Me seizoen 1
Releasedatum: 24 maart 2010
Genre: Tv-serie
Leeftijd: 9, icoontje angst
Lengte: Ca. 11 uur
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0
Aspect ratio: 16X9 Widescreen 1.78
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Verwijderde scènes
• Featurette: The Truth About Lies


BONES - SEIZOEN 4

Het verhaal
Spanning, humor en de onweerstaanbare chemie tussen David Boreanaz (FBI-agent Booth) en Emily Deschanel (Dr. Brennan) zijn de basisingrediënten van de Bones-succesformule. Bones is en blijft één van de meest spraakmakende dramaseries vol passie en sarcasme! In Seizoen 4 onderzoeken special agent Booth en forensisch antropologe Brennan een moord tijdens een vlucht naar China. Eenmaal terug in de Verenigde Staten moet Booth weer volledig vertrouwen op zijn scherpe onderzoekstechnieken en de wetenschappelijke inzichten van Brennan om de waarheid te achterhalen. Samen met hun eigenzinnige team van onderzoekers proberen ze een van de meest bizarre moorden ooit op te lossen …

David Boreanaz steelt de harten
De sexy hoofdacteur met Italiaanse roots is bekend geworden door zijn rol als Angel in Buffy The Vampire Slayer en de spin-off serie Angel. Voor zijn allereerste rolletje trad hij op in Married With Children, als een stoere biker die een oogje had op Kelly. Door zijn vertolking in Bones is hij uitgegroeid tot een steracteur die een breed publiek aanspreekt. De allure van zijn karakter vormt een speels tegengewicht voor het koele personage van zijn tegenspeelster Emily Deschanel. De wisselwerking tussen beiden levert een amoureuze spanning op die de serie nog meeslepender maakt!

Naar de boeken van Kathy Reichs
Bones is net als Lie To Me wetenschappelijk goed onderbouwd. Dat danken we aan Kathy Reichs, schrijfster én forensisch pathologe. Reichs is auteur van een reeks bestsellers waarop de serie is geïnspireerd en treedt achter de schermen op als adviseur om over de wetenschappelijke correctheid te waken.

Productinformatie
Koop-dvd Bones
Titel: Bones seizoen 4
Releasedatum: 24 maart 2010
Genre: Tv-serie, crime, drama
Leeftijd: 12, icoontje spinnetje, icoontje vuistje
Lengte: Ca. 20 uur
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0
Aspect ratio: 16X9 Widescreen 1.78
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Verwijderde scènes
• Featurette: Skull in the Sculpture
• Featurette: Passenger in the Oven
• Bloopers
• Interview met Dr. Haru Tanaka
• Opleiding van het onderzoeksteam


BOSTON LEGAL - SEIZOEN 4

Het verhaal
In het chaotische advocatenkantoor Crane, Poole & Schmidt bestaat er geen tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid, het is er eerder een permanente situatie! Tussen de vurige liefdesverhoudingen door en onder het waakzame oog van de nieuwe senior partner Carl Sack behandelen de briljante maar onvoorspelbare advocaten brandende sociale vraagstukken als homoseksualiteit in het leger, executies bij hypotheekleningen, zwaarlijvigheid en hanengevechten. Alan Shore trotseert het Hooggerechtshof, Shirley Schmidt smelt weer voor een oude liefde en Denny Crane wordt, alweer, gearresteerd wegens ongewenste intimiteiten. Geniet van het meest uitzinnige seizoen van Boston Legal tot nu toe!

Bekroningen en nominaties
Boston Legal is al veelvuldig in de prijzen gevallen. De serie won maar liefst 12 awards, waaronder 5 Emmy’s en een Golden Globe. Daarnaast werd de serie vele malen genomineerd voor verschillende awards.

Justin Mentell overleden
Op 1 februari 2010 is Justin Mentell omgekomen in een auto-ongeval. De acteur werd slechts 27 en speelde de rol van Garrett Wells in Boston Legal. Wells was een nog jonge advocaat in het kantoor van Crane, Poole & Schmidt die voor de nodige amoureuze complicaties op kantoor zorgde. We konden de beloftevolle acteur ook aan het werk zien in films als G-Force (van Jerry Bruckheimer), Palo Alto, Roll Bounce, en nog enkele 'independent' films.

Productinformatie
Koop-dvd Boston Legal
Titel: Boston Legal seizoen 4
Releasedatum: 24 maart 2010
Genre: Tv-serie, comedy, crime
Leeftijd: AL, icoontje grof taalgebruik
Lengte: Ca. 15 uur
Audio: Engels, Frans Dolby Surround 2.0
Aspect ratio: 16X9 Widescreen 1.78
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• Exclusieve featurette: The New Kids on the Courtroom Floor


Recent nieuws van dezelfde bron