:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: MILLENNIUM 2
PERSBERICHT: MILLENNIUM 2
Bron: Lumière - Datum: 2010-05-01 - Geplaatst door: Werner
MILLENNIUM 2: DE VROUW DIE MET VUUR SPEELDE EXTENDED VERSION
DVD & Blu-ray Release 18 mei 2010

De films die uitgroeiden tot een fenomeen.
Het verhaal dat miljoenen lezers in zijn greep heeft.
Voor iedereen die de boeken van Stieg Larsson koestert
en in de ban is van Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist.

Maar liefst 55 minuten langer dan de bioscoopversie! Ideaal voor de vele boekenliefhebbers: de verhaallijnen krijgen meer ademruimte, de personages nóg meer diepte. De volledige verfilming van Stieg Larssons bestseller

Blu-ray Disc en DVD 2 Disc edition
met:
- De Extended Version van 180 minuten, maar liefst 55 minuten langer dan de bioscoopversie
Méér Lisbeth Salander, méér Mikael Blomkvist, méér Millennium
- 80 minuten aan extra's: Polar Darkness, een documentaire over het wereldberoemde fenomeen van de Scandinavische crimeschrijvers, en Interviews met cast en crew (producent Søren Staermose en hoofdrolspeelster Noomi Rapace)

Millennium 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde is het tweede deel van de waanzinnig populaire en ongemeen spannende Millennium-trilogie van Stieg Larsson. Het is alweer een intense thriller van het hoogste niveau die je meesleurt naar een bloedstollende finale. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth, maar die blijkt onvindbaar. Journalist Mikael Blomkvist, overtuigd van haar onschuld, ontdekt een verband tussen de moorden en het artikel over vrouwenhandel. Salander zelf volgt intussen een spoor naar de mysterieuze bendeleider Zala. Het draait uit op een brutale en bloedige confrontatie met haar verleden...

"Millenium 2 is zo mogelijk nog spannender dan de eerste film, met Noomi Rapace (als Lisbeth Salander) in een glansrol..." – Roel Van Bambost (Exqi Cultuur)
“Noomi Rapace schittert opnieuw.” – Chris Craps (Metro)
“... de Millennium-serie kan terugvallen op een troef die niet kapot te spelen valt, de figuur van Lisbeth Salander. (...) ook hier ontpopt de vuilbekkende, snoeiharde, koppige, getormenteerde, biseksuele en introverte goth chick zich tot een personage waarvan je niet genoeg kan krijgen.” – Ruben Nollet (P-Magazine)
"Je blijft kijken dankzij Larssons plot die volop spanning en sensatie biedt." - Het Parool

Regie: Daniel Alfredson
Met: Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre
Taal: Zweeds
Ondertitels: Nederlands
Duur: 180 min. (film) + 80 min. (extra's)

Technische gegevens Blu-ray Disc:
Beeld: High definition 1080/50i (16/9 1.78:1)
Geluid: DTS HD Master Audio 6.1

Technische gegevens DVD 2 Disc edition:
Beeld: 16/9 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 en DTS 6.1

Boekuitgaven Millennium-trilogie
In 2008 was Stieg Larsson de tweede best verkopende auteur in de wereld - na Khaled Hosseini (‘De Vliegeraar’). Wereldwijd zijn al meer dan 27 miljoen exemplaren verkocht, waarvan inmiddels meer dan 1,5 miljoen in de Benelux. Zelf heeft Stieg Larsson het succes niet meer mee kunnen maken. Voordat zijn eerste boek gepubliceerd werd overleed hij in 2004, op vijftigjarige leeftijd, aan een hartaanval. Hij was onderzoeksjournalist in Zweden, en een autoriteit op het gebied van extreemrechts. Larsson schreef onder andere voor het grootste Zweedse persagentschap TT, was correspondent voor het Britse tijdschrift Searchlight en gaf lezingen door heel Europa.


Recent nieuws van dezelfde bron