:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2010
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2010
Bron: Lumière - Datum: 2010-05-25 - Geplaatst door: Werner
MY QUEEN KARO

De tienjarige Karo groeit op met haar ouders in een commune in Amsterdam begin jaren ‘70. Met de andere bewoners van het kraakpand wordt alles gedeeld. Als enig kind leidt Karo een zorgeloos leventje temidden van deze utopie voor volwassenen. Maar niet iedereen is in staat deze idealen te volgen. Karo geraakt verscheurd tussen de liefde voor haar moeder en de loyaliteit ten opzichte van haar vader en zijn idealen. Ze realiseert zich langzaamaan dat je niet alles onveranderd kunt bewaren.

“De beelden zijn prachtig besprenkeld met de odeur van de kindertijd” - Humo
“Verbluffend realistisch tijdsbeeld…” - De Volkskrant

Toronto International Film Festival 2009: Officiële Selectie
FIFF Namen 2009: Officiële Selectie
Tribeca Film Festival 2010: Officiële Selectie
Rotterdam International Film Festival 2010: Officiële Selectie
Palm Springs International Film Festival 2010: Officiële Selectie

Technische gegevens DVD:
Regie: Dorothée van den Berghe
Met: Matthias Schoenaerts, Déborah François, Rifka Lodeizen, Anna Franziska Jaeger
Duur: 101 min. (film) + 30 min. (extra's)
Taal: Nederlands, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 25 mei 2010

Extra's:
• Making of
• kortfilm Zoë
• kortfilm Kroeskop
(totaal 30 min.)


KATALIN VARGA

Nadat hij erachter is gekomen dat hij niet de vader is van hun tienjarige zoon Orbán, gooit Katalin Varga’s man haar het huis uit met de barse toevoeging haar bastaardzoon mee te nemen. Onder het mom van een bezoek aan een zieke oma begint Katalin aan een moeizame tocht doorheen de Karpaten Orbán op zoek naar zijn biologische vader. De reis betekent een heropening van een sinister hoofdstuk uit haar verleden… Katalin Varga is een visueel sterke, heftige wraakfilm over een vrouw die op een dag besluit om de demonen van haar verleden niet langer meer weg te stoppen, maar er de confrontatie mee aan te gaan. De film baadt in een drukkende atmosfeer, versterkt door het landschap van donkere bossen, de lange stiltes en de gesloten gelaatsuitdrukkingen van de protagonisten.

"Strickland verzoent, in zijn eerste film, klassiek en modern: wij willen meer van hem" *** De Standaard

Berlijn 2009: in Competitie; Zilveren Beer voor 'Outstanding Artistic Contribution'
European Film Awards 2009: European Discovery of the Year

Technische gegevens DVD:
Regie: Peter Strickland
Met: Hilda Péter, Norbert Tanko, Tibor Palffy
Duur: 84 min. (film) + 80 min. (extra's)
Taal: Hongaars, Roemeens
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 25 mei 2010

Extra's:
• Making of
• Super 8 diary (80 min.)


BBC WALLANDER - VOLUME 2

Het vervolg van de eerste succesvolle tv-reeks Wallander bevat wederom drie fascinerende en beeldschone detectives, precies zoals we gewend zijn van de BBC. Het is maar liefst drie maal anderhalf uur genieten met de Oscargenomineerde Kenneth Branagh als Kurt Wallander. 'Moordenaar zonder gezicht', 'De man die glimlachte' en 'De vijfde vrouw' zijn de originele verfilmingen van drie gelijknamige boeken van bestsellerauteur Henning Mankell. Dus wees gewaarschuwd: net als de boeken zijn dit drie psychologische thrillers die je niet snel meer loslaten.

Moordenaar zonder gezicht
Wallander onderzoekt de brute moord op een ouder echtpaar in een afgelegen boerderij. De laatste woorden die de echtgenote sprak, lekken uit en leiden tot racistische rellen in Ystad. Net nu het privé niet voor de wind gaat, wordt Wallander ook nog onzeker over zijn capaciteiten als politieman.

De man die glimlachte
Een oude vriend van Wallander vermoedt dat zijn vader is vermoord en schakelt Wallanders hulp in. Wallander weigert in eerste instantie zich met de zaak te bemoeien, maar realiseert zich al snel dat hij had moeten luisteren. Er schuilt zo veel meer achter de dood van de oude man...

De vijfde vrouw
In deze uiterst spannende aflevering wordt een oudere vogelwachter op gruwelijke wijze vermoord. Vervolgens verdwijnt er een bekende uit Ystad en raakt Wallander wel heel nauw betrokken bij één van de verdachten. Is hij een seriemoordenaar – uit op wraak – op het spoor?

Technische gegevens 2 DVD Box:
Met: Kenneth Branagh
Duur: 3 x 90 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 25 mei 2010


BECK - VOLUME 3

4 X 90 minuten Scandinavisch misdaad van de bovenste plank
In deze spannende detectivereeks doet Martin Beck dienst als nuchtere antiheld. Als inspecteur bij de moordbrigade van de Zweedse nationale politie, krijgt hij met zeer uiteenlopende moordzaken te maken. Beck voert uit wat zijn superieuren hem gebieden, zonder zich teveel aan hun beweegredenen te storen. Hij is een intelligente en uiterst gedreven speurder, die ongeëvenaard is in het maken van analyses. Het afnemen van verhoren behoort tot zijn specialiteiten. Fysiek gezien is Beck allerminst een atleet, hij slaapt slecht en heeft veel last van zijn maag, dat belet hem echter niet zijn werk als inspecteur doeltreffend en doortastend uit te voeren. Beck wordt grandioos vertolkt door Peter Haber, ook wel eens de Zweedse Depardieu genoemd.

Volume 3 The Scorpion - The Unclaimed Girl - The Buzzard - The Attorney
Alle episoden zijn geïnspireerd op personages en voorvallen uit de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö, het beroemde Zweedse schrijversechtpaar. Zij worden beschouwd als de Scandinavische grondleggers van de maatschappijkritische misdaadroman. Hun voorbeeld werd door velen gevolgd. Het oeuvre van Sjöwall en Wahlöö werd in 27 talen vertaald en wereldwijd werden meer dan 10 miljoen exemplaren van hun boeken verkocht.

Technische gegevens 4 DVD Box:
Met: Peter Haber, Mikael Persbrandt
Duur: 4 x 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 25 mei 2010


L'HOMME QUI AIMAIT LES FEMMES

In L’Homme Qui Aimait Les Femmes, een van zijn beste en grappigste films, geeft de legendarische Franse cineast François Truffaut op een treffende manier commentaar op de seksuele revolutie van de jaren zestig. Bertrand Morane is een onopvallende man van middelbare leeftijd die zijn leven volledig wijdt aan het achtervolgen van vrouwen. Geen enkele smoes om vrouwelijk schoon te ontmoeten is hem te veel. Er zijn vele soorten vrouwen in Bertrands leven en ze zijn bijzonder talrijk, maar nooit ontmoet hij de Ware. Hij kan geen liefde geven en wil vreemd genoeg ook geen liefde krijgen. Wanneer Bertrand een geslachtsziekte oploopt, besluit hij een boek te schrijven over zijn obsessie. Hij krijgt een vrouwelijke uitgever zover om het boek uit te brengen, nadat hij haar, hoe kan het ook anders, in bed gekregen heeft. Maar Bertrands obsessie voor vrouwelijk schoon leidt uiteindelijk tot een wrang en tragikomisch einde...

Technische gegevens DVD:
Regie: François Truffaut
Met: Charles Denner, Nathalie Baye, Brigitte Fossey
Duur: 120 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 1.0
Releasedatum: 25 mei 2010


Te verwachten in juni:
• Welt Am Draht
• Le Père De Mes Enfants
• La Vie Est Un Long Fleuve Tranquille
• L'Année Des Méduses
• L'Odeur De La Papaye Verte (Lumière Cinema Selection)
• Une Liaison Pornographique (Lumière Cinema Selection)

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron