:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT VIER NIEUWE RELEASES IN NOVEMBER 2010
PERSBERICHT VIER NIEUWE RELEASES IN NOVEMBER 2010
Bron: Lumière - Datum: 2010-11-29 - Geplaatst door: Werner
AIR DOLL

Wat betekent het om een ziel te hebben? Dat vraagt een levensgrote opblaaspop zich af in dit magische sprookje voor volwassenen. Plotseling komt ze tot leven en probeert ze de wereld en de mens te doorgronden. Wel tijdens werkuren want wanneer haar eigenaar weer thuiskomt, ligt ze weer keurig onder de dekens. Het resultaat is een film over eenzaamheid en de opvulling van de leegte in ons leven. Regisseur Kore-Eda bewijst dat hij naast zijn realistische meesterwerken ook deze verrassend fantasievolle aanpak aankan. Droom weg in het bitterzoete decor van een tot leven gewekte manga met een scherp randje.

Technische gegevens DVD:
Regie: Hirokazu Kore-Eda
Met: Doona Bae
Duur: 126 min.
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 30 november


JEAN-MICHEL BASQUIAT: THE RADIANT CHILD

In het New York van eind jaren 70 zorgt de dan zeventienjarige Jean-Michel Basquiat met zijn graffiti voor enorme opschudding. Basquiat gaat ook op canvas werken en groeit uit tot één van de meest gewilde kunstenaars van het moment. Hij inspireert zelfs AndyWarhol. Na een kort, maar bewogen leven sterft hij in 1988 aan een overdosis.
Basquiat: The Radiant Child is een intieme documentaire over de rise & fall van de charismatische kunstenaar Basquiat. Nooit eerder vertoonde archiefbeelden en interviews met Basquiat en zijn opzienbarende vriendenkring wisselen elkaar af in een portret dat ontroert en inspireert.

Technische gegevens DVD:
Regie: Tamra Davis
Met: Jean-Michel Basquiat, Julian Schnabel
Duur: 90 min.
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 30 november


INSPECTOR WINTER

Politie-inspecteur Erik Winter is succesvol in zijn werk en heeft een harmonieus gezin. Zijn gedetailleerde onderzoekswerk legt iedere kiem van de misdaad bloot, maar ondanks de successen in zijn politiewerk blijft Erik Winter een geboren twijfelaar. Deze vier afleveringen zijn verfilmingen van de beroemde boeken van Zweeds misdaadschrijver Åke Edwardson.

Een vlucht vooruit
Drie allochtone mannen worden op brute wijze vermoord in Göteborg. Winter en zijn team starten een onderzoek dat al snel in de extreem-rechtse hoek verzeild raakt.

Kamer nr. 10
Een lijk in een hotelkamer doet Winter beseffen dat hij in diezelfde kamer exact 18 jaar geleden ook een mysterieuze verdwijning onderzocht. Langzamerhand komt hij te weten welke verschrikkelijke waarheid de vier muren van de kamer jarenlang hebben proberen te verbergen.

Nog niet dood
Bizarre feiten bij de inwoners van Göteborg stellen Winter voor een raadsel. Wanneer ook nog één van de collega’s van Winter overlijdt, is het van belang dat alle puzzelstukken dringend samen komen.

De laatste winter
In het winterse Göteborg ontdekken Winter en zijn team twee identieke moorden. De moordenaar heeft bewust details achtergelaten die het spoor naar de Costa del Sol voeren, het tweede huis van Winter en zijn familie.

Technische gegevens 4 DVD BOX:
Speelduur: 420 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0
Releasedatum: 16 november 2010


FANNY & ALEXANDER

Fanny & Alexander, in 1982 aangekondigd als “mijn laatste film”, wordt terecht beschouwd als het absolute hoogtepunt in het oeuvre van Ingmar Bergman. Op het hartverwarmende kerstfeest van de familie Ekdahl maken we kennis met Oscar, directeur van het theater en zijn vrouw Emilie, een graag geziene actrice. Hun kinderen Fanny en Alexander kijken gefascineerd toe en luisteren naar de kleurrijke ooms en tantes. Aan hun relatief gelukkig bestaan komt na het overlijden van Oscar abrupt een einde wanneer hun moeder Emilie hertrouwt met dominee Edvard Vergerus. Hij blijkt een kille fanaticus voor wie liefde en warmte tussen mensen zonde en leugen is.
De gerestaureerde versie van Fanny & Alexander is een feest voor oog en oor. Prachtig geënsceneerd en vertolkt door een schare Bergmanacteurs sleepte de film heel veel nominaties en prijzen in de wacht waaronder 4 Oscars, een Golden Globe en een César voor Beste Buitenlandse Film.

Technische gegevens DVD:
Regie: Ingmar Bergman
Met: Pernilla August, Pernilla Allwin, Bertil Guve, Ewa Fröling
Duur: 181 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 1.0
Releasedatum: 30 november 2010
Recent nieuws van dezelfde bron